نخستین محصول باغ نمادین حقوق بشر در پاسارگاد نصیب روزنامهنگاری سویسی شد؛ «اورسلا استرت» پس از خوردن نخستین میوه حقوق بشر آنچنان به وجد آمد که گفت: بزرگ ترین تجربه زندگیام را پس از 80 سال در کشور بزرگ ایران و در دیار پاسارگاد تجربه کردم.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، باغ حقوق بشر مهریهی مریم سلیمانپور است که حدود هفت سال است در کنار همسرش (امیر میری) در کلبه آقامیر در سعادت شهر، نزدیکیها آرامگاه کوروش فعالیت بومگردی میکند. اکنون این باغ به وسعت سه هزار متر مربع که خشک است و هنوز جان نگرفته، در اختیار این طرح قرار داده شده تا توسط گردشگران داخلی و خارجی به باغ ایرانی آبادی تبدیل شود.
اورسالا استرت، روزنامهنگار سوییسی در سفری که به تازگی به ایران و استان فارس داشته، از ایده باغ حقوق بشر بسیار استقبال کرد و همدلی و همسویی جهانی در ایجاد جنبش درختکاری را ستود.
همزمان با نزدیک شدن ماه اردیبهشت، چغاله بادام نخستین میوهای است که در پاسارگاد بهدست میآید. روزنامهنگار سویسی پس از خوردن نخستین میوه حقوق بشر (چغاله بادام) آنچنان بهوجد آمد که گفت: بزرگترین تجربه زندگیام را پس از 80 سال در کشور بزرگ ایران و در دیار پاسارگاد تجربه کردم.
او همچنین از ابزار سادهای که کشاورزان منطقه برای به عمل آوردن محصولات ارگانیک خود استفاده میکنند، بسیار متعجب شد و آنرا شگفتانگیز دانست. «اورسلا» سپس پنجمین درخت باغ حقوق بشر را کاشت.
این روزنامهنگار سویسی در ادامه ماجراجوییهایش در باغ حقوق بشر و کلبه آقامیر، گرهای به فرش خرسی زد و گفت که ناماش در زبان لاتین به معنی خرس است و برای تقارن این اتفاق بسیار شگفتزده شده است.
فرش خرسی که نمادی برای حمایت از خرس قهوهای پاسارگاد است، در اندازه ۸۰ در ۱۰۰ سانتیمتر توسط گردشگرانی که به کلبه آقامیر میآیند، درحال بافت است.
انتهای پیام