سوال از وزیر ارتباطات؛

پژمانفر: هزینه استفاده از اینترنت برای کاربران 10 برابر هزینه واقعی آن است

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر این‌که راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی به عزم و اراده نیاز دارد، گفت: نه تنها چنین عزم و اراده‌ای دیده نمی‌شود بلکه استفاده کاربران از اینترنت بسیار بالا و حتی بالغ بر 8 تا 10 برابر هزینه واقعی است.

یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر این‌که راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات راه‌اندازی به عزم و اراده نیاز دارد، گفت: نه تنها چنین عزم و اراده‌ای دیده نمی‌شود بلکه استفاده کاربران از اینترنت بسیار بالا و حتی بالغ بر 8 تا 10 برابر هزینه واقعی است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نصرالله پژمانفر در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) و در توضیح سوالش از واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات،‌ گفت: وزارت ارتباطات بعد از وزارت نفت از پردرآمدترین وزارتخانه‌ها است.

وی با بیان این‌که مسأله شبکه ملی اطلاعات می‌تواند تهدیدهای بزرگ را به فرصت تبدیل کند، افزود: مجلس برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات بودجه مناسبی را اختصاص داد اما در عمل به جز چند اصلاح خروجی دیگری دیده نشد و کار بیشتر از 5 درصد جلو نرفت.

پژمانفر اینترنت را در زندگی امروز مردم امری مهم خواند و اظهار کرد: در چنین شرایطی هزینه استفاده از اینترنت برای مردم بسیار زیاد و حتی بالغ بر 10 برابر قیمت واقعی آن است. در نهایت نیز کار بی‌کیفیت به مردم داده می‌شود.

وی با بیان این‌که اینترنت خارجی با قیمت بالا و کیفیت پایین به مردم داده می‌شود، گفت: در چنین شرایطی به شبکه ملی اطلاعات توجه لازم نمی‌شود، این در حالی است که مقام معظم رهبری اهمیت فضای مجازی را به اندازه اهمیت انقلاب عنوان کرده‌اند.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این‌که ما نسبت به مدیریت فضای مجازی نقشی نداریم، گفت: مدیریت و حاکمیت فضای مجازی با هدف سرگرم کردن مردم در دست آمریکا است و در این شرایط که شبکه ملی اطلاعات آن هم باعنوان پیچ تاریخی تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها توجه نمی‌شود، این در حالی است که در مجلس و شورای مجازی بر لزوم توسعه زیرساخت‌ها برای دستیابی به پیشرفت تأکید شده است.

پژمانفر با بیان این‌که شبکه‌های خارجی عموماً از شبکه ملی اطلاعات به عنوان محدودکننده و ترک کننده ارتباطات با اینترنت جهانی نام می‌برند،‌ گفت: متأسفانه وزارت ارتباطات نیز این موضوع را به شکل دیگری عنوان می‌کند و می‌گوید که این پروژه به 6 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. حال این‌که اعتقاد ما این است راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات به عزم و اراده و نه چند هزار میلیارد تومان نیاز دارد که این عزم و اراده وجود ندارد.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس با بیان اینکه با تعرفه گذاری می‌توان به راحتی شرایط را مدیریت کرد، گفت: با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات سرعت دسترسی کاربران به اینترنت 10 برابر می‌شود. اکنون مردم از سرعت پایین اینترنت گلایه دارند. بهتر است شما به جای متهم کردن ما به مخالفت با اینترنت به برنامه‌ریزی وسیعی برای دسترسی به شبکه ملی اطلاعات بپردازیم.

پژمانفر با طرح این سوال که چرا باید هزینه استفاده کاربران از اینترنت بسیار زیاد باشد،‌ گفت: شما با گرفتن 8 تا 10 برابر پول از مردم نسبت به هزینه واقعی استفاده از اینترنت در واقع دست در جیب مردم کرده‌اید. این افزایش هزینه فشار مضاعفی به مردم تحمیل می‌کند که در نهایت این پول‌ها به خارجی‌ها داده شده و دیگران نفع می‌برند. چرا اجازه افزایش توان داخلی را ندارید و این کار را به عهده شرکت‌های خارجی داده‌اید؟ چه کسانی پشت پهنای باند هستند؟

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این‌که با استفاده درست از شبکه ملی اطلاعات 150 هزار شغل می‌توان ایجاد کرد، گفت: پیامدهای عدم اجرای شبکه ملی اطلاعات سرکوب توان متخصصان داخلی و تداوم وابسته بودن به مصرف گرایی است. در شرایط فعلی فرصت در حال از دست رفتن است و انتظار می‌رود که در کنار توسعه اینترنت کارهای هم عرض نیز انجام شود.

پژمانفر گفت: با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات ضمن کاهش هزینه و افزایش سرعت خروج ارز از کشور به حداقل رسیده همچنین فرصت اشتغال در بخش خصوصی ایجاد شده و می‌توان درآمد کسب کرد.

وی در پایان خطاب به وزیر ارتباطات گفت: آقای وزیر شما 11 ماه قبل به ما وعده راه‌اندازی و استفاده درست از شبکه اطلاعات دادید اما تاکنون اقدامی صورت نگرفته است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۲:۵۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94012509292
  • خبرنگار : 71234