پیشنهاد غرویان برای تامین امنیت زائران مکه

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: اگر حکومت سعودی نمی‌تواند امنیت زائران را تأمین کند، ما خود باید یک شورای تأمین امنیت مکه و مدینه متشکل از کشورهای مختلف اسلامی را ایجاد کنیم تا برای زائران تأمین امنیت شود.

یک استاد حوزه و دانشگاه گفت: اگر حکومت سعودی نمی‌تواند امنیت زائران را تأمین کند، ما خود باید یک شورای تأمین امنیت مکه و مدینه متشکل از کشورهای مختلف اسلامی را ایجاد کنیم تا برای زائران تأمین امنیت شود.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین محسن غرویان در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه «اقدام نادرست کشور عربستان دارای ابعاد گسترده‌ای است»، اظهار کرد: اختلافات بین ما و کشور عربستان در طول تاریخ گاهی کم و گاهی زیاد شده است. برخی تلاش کردند تا مسائل ایران و عربستان را قومیتی جلوه دهند یا این اختلافات را با عنوان‌هایی مثل شیعه و سنی، وهابیت و تشیع جلوه بدهند.

وی افزود: با حوادثی که اخیرا در یمن، عراق،‌ سوریه و منطقه رخ داده و پشتیبانی‌هایی که وهابیت از داعش انجام داده، تمام این‌ها باعث ایجاد حساسیت بیشتر بین ما و عربستان شده است.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: این حادثه اخیر، عمق کینه و عداوت آنها را نسبت به ایران و تشیع نشان داد و برخی از ائمه جماعات و علمای وهابیت اخیرا سخنرانی‌های تندی را علیه ایران و شیعه داشته‌اند.

غرویان خاطرنشان کرد: به نظر بنده این مسائل هسته‌ای هم بی تأثیر نبوده چون با این بیانیه اخیر، ایران قدرت، جایگاه و اعتباری را در منطقه از نظر دیپلماسی و سیاسی پیدا می‌کند که تمام این مسائل باعث برخوردهای نادرست عربستان با زائران شده است.

وی گفت: در زمان حضرت امام (ره) هم وقتی امنیت جانی زائران به خطر افتاد امام راحل حج واجب را تحریم کردند. عمره که یک عمل مستحبی است. وقتی تأمین حیثیتی برای زائران وجود نداشته باشد، تحریم آن کار درستی است.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: تحریم عمره می‌تواند یک فشار سیاسی و اقتصادی به کشور عربستان وارد کند. ایران و سایر کشورهای اسلامی باید عکس‌العمل از خود نشان بدهند و حکومت‌ها باید بدانند که این اتفاقات فقط برای ایران رخ نمی‌دهد.

غرویان ادامه داد: ما باید به حکومت سعودی اعلام کنیم که اگر نمی‌توانند امنیت زائران را تأمین کنند ما خود باید یک شورای تأمین امنیت مکه و مدینه متشکل از کشورهای مختلف اسلامی را ایجاد کنیم تا برای زائران تأمین امنیت شود. این فشار سیاسی و دیپلماسی است که ما می‌توانیم انجام دهیم.

وی افزود: مردم ما باید به این نکته توجه کنند که با رفتن به عمره نباید این همه دلار و پول به جیب عربستان سعودی بریزیم. عمره یک عمل مستحبی است و می‌توان اقدامات دیگری هم برای بردن ثواب این عمل انجام داد. ممکن است این همه پول به کشور عربستان تزریق کردن هم مشکل شرعی داشته باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ / ۰۳:۲۳
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 94012508865
  • خبرنگار : 71461