طراحی نخستین مانکن آزمایشات انفجاری در جهان

محققان آمریکایی نخستین مانکن ابزاری جهان را برای آزمایش تاثیر انفجار خودروهای نظامی بر روی بدن انسان در میدان جنگ، طراحی کردند.

محققان آمریکایی نخستین مانکن ابزاری جهان را برای آزمایش تاثیر انفجار خودروهای نظامی بر روی بدن انسان در میدان جنگ، طراحی کردند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، مانکن ارزیابی مصدومیت سرباز (WIAMan) توسط محققان ارتش آمریکا و با همکاری شرکت DTS در کالیفرنیا طراحی شده است. در این مانکن، داده‌های مصدومین نظامی در عراق و افغانستان با حسگرهای زیست‌پزشکی جدید ترکیب شده است تا اثرات انفجار جنگی بر روی بدن سربازان در خودروهای نظامی و مصدومیت‌های ناشی از آن بطور دقیق بررسی شوند.

مانکن‌های آزمایشی معمولی برای آزمودن مولفه‌های خاص مانند دما، آتش، برخورد، سموم، عرق‌کردن و مولفه‌های دیگر طراحی شده‌اند؛ به طور مثال، مانکن‌های برخورد خودکار برای آزمایش انفجار مناسب نیستند، زیرا آن‌ها به طور خاصی برای آزمایش برخوردهای جلو و طرفین وسایل نقلیه مهندسی شده‌اند، در حالی که WIAMan باید امواج انفجاری موجود در زیر بدن مانند انفجار مین‌ها را اندازه‌گیری کند.

به منظور دستیابی به این هدف، محققان حسگر 6DX PRO را طراحی کرده‌اند که در این مانکن ویژه تعبیه‌ شده و اندازه، مفصل‌بندی و توزیع وزن بدن انسان را شبیه‌سازی می‌کند. جاسازی این حسگر در فضاهای کوچک بدن مانکن آسان است و می‌تواند داده‌ها را بدون کابل‌های خارجی، اندازه‌گیری و ضبط کند.

حسگر 6DX PRO از سه شتاب‌سنج و سه حسگر زاویه‌ای برای ضبط‌کردن داده‌ها استفاده می‌کند، اندازه آن کوچک‌تر از 19*19*14.5 بوده و وزنش نیز فقط 12 گرم است.

مانکن‌ها نه تنها برای آزمایش خودروها بلکه برای حفاظت از تشعشع، لباس‌های ضدحریق، سیستم‌های ایمنی عابر پیاده و همچنین تحقیقات پزشکی به کار می‌روند؛ اما تا پیش از این، یک مانکن مجهز به حسگر برای بررسی اثرات انفجار بر روی بدن سرنشینان خودروهای نظامی طراحی نشده بود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94012307613
  • خبرنگار : 71456