رشد مصرف از رشد جمعیت عقب ماند/ واگذاری قسطی لوازم کاهنده مصرف

سال 1393 درحالی به پایان رسید که باران در پشت ابر پنهان شده بود و ایران در تب گرما می سوخت. سال گذشته درحالی به پایان رسید که با توجه به مباحث مدیریت مصرف و مدیریت بر شبکه و تقاضا، درحالی که جمعیت مشترکان و بازار چهار درصد افزایش یافت، مصرف آب دو درصد رشد کرد.

سال 1393 درحالی به پایان رسید که باران در پشت ابر پنهان شده بود و ایران در تب گرما می سوخت. سال گذشته درحالی به پایان رسید که با توجه به مباحث مدیریت مصرف و مدیریت بر شبکه و تقاضا، درحالی که جمعیت مشترکان و بازار چهار درصد افزایش یافت، مصرف آب دو درصد رشد کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در شرایطی که همه باید دست به دست هم دهیم راهکارهای مدیریت مصرف می‌تواند با هزینه اندک تاثیر چشمگیر داشته باشند و از حالا با توجه به محدودیت منابع آبی باید به فکر باشیم تا تابستان را بدون چالش بگذرانیم.

یک روش ساده و کم هزینه برای کاهش 30 درصدی مصرف آب بدون رنج و زحمت، استفاده از نصب لوازم کاهنده در سردوش و روشویی است. اکنون متولیان صنعت آب در کشور با توجه به زحمت مالی تامین لوازم کاهنده مصرف اقدام به توزیع لوازم به صورت اقساطی می‌کنند. بدین صورت که پس از ابلاغ طرح، تجهیزات مورد بحث به ارزش حدود 100 هزار تومان تحویل مشترک داده می شود و هزینه آن به صورت اقساطی در قبوض آب محاسبه خواهد شد.

بر این اساس اولویت نخست بخش بهره‌برداری در سال 94، رویکردهای جدید در مدیریت تقاضا و مصرف آب است لذا در سال‌جاری تمام تلاش شرکت آب و فاضلاب کشور در راستای فراهم‌سازی ابزارهای لازم و جدید در بخش عرضه و تقاضا برای کنترل مصرف آب است.

همچنین بنا به اعلام شرکت آب و فاضلاب کشور در بخش عرضه، اولویت سرعت بخشیدن به طرح‌های تله‌متری و سامانه‌های هوشمند شبکه توزیع است که همزمان با مدیریت فشار شبکه‌های توزیع به مدیریت دقیق‌تر بر روی تولید و تقاضا کمک می‌کند. لذا این برنامه اکنون در استان‌هایی مانند اصفهان، خوزستان، بخش‌هایی از تهران و مشهد انجام شده و تلاش می شود در سایر استان‌های کشور نیز این برنامه عملیاتی شود.

یکی از برنامه‌های مهم دیگر نیز تشویق مشترکان به نصب تجهیزات کاهنده مصرف با بهره‌گیری از توانمندی بخش خصوصی است. لذا نصب سردوش و پرلاتور کاهنده در روشویی در اولویت قرار دارد و در صورت امکان تامین پرلاتور کاهنده برای نصب در ظرف‌شویی و دستشویی منازل و همچنین تامین فلاش تانک کاهنده نیز انجام خواهد شد؛ این تجهیزات در چند دسته تقسیم‌بندی شده است که بنا بر سطح درآمد مردم و متناسب با شرایط اقتصادی مشترکان قسط‌بندی می شود.

بر این اساس در مناطقی که مشترکان از تمکن مالی برخوردار هستند، نصب شیرهای اهرمی و الکترونیکی کاهنده صورت می گیرد و در سایر مناطق، از نصب پرلاتور در روشویی و ظرف‌شویی استفاده خواهد شد. هزینه‌ نصب این کاهنده‌ها نیز حدود 100 هزار تومان است که پس از آماده شدن برنامه اجرایی و ابلاغ آن به شرکت‌های آب و فاضلاب طی یک سال در قبوض آب تقسیط می شود.

برنامه های آبی سال جاری

با نگاهی به برنامه های وزارت نیرو در سال جاری مشاهده می شود که حل مشکل تامین آب شرب روستاها، تقویت تنوع‌بخشی به روش‌های تامین مالی در بخش آب و فاضلاب با استفاده بیشتر از ظرفیت صندوق توسعه ملی، توسعه آموزش و توانمندی مدیران در سطوح مختلف، حضور در استان ها و تعامل مستقیم با مسئولان و مدیران در مناطق مختلف، گسترش تعامل با نمایندگان و رسانه‌ها، توجه ویژه به مباحث زیست‌محیطی در طراحی و اجرای طرح‌ها را از برنامه‌های مهم شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سال 94 برشمرد.

بر این اساس، در سال گذشته دو کانال را برای تصویب قوانین پیشگیرانه در بخش مدیریت مصرف آب پیگیری شد که یکی از این دو کانال، مصوبه هیات وزیران است که انتنظار می رود در قالب اصلاح الگوی مصرف در دستورکار دولت قرار بگیرد چراکه با شرایط موجود، امکان برخورد با مشترکان پرمصرف وجود ندارد. همچنین طرحی در مجلس مطرح شده‌ است که دو فوریت آن در مجلس تصویب نشد، اما این طرح ‌اکنون در کمیسیون‌ها مطرح است و اگر پیش از تابستان امسال هر کدام از این دو مورد تصویب و ابلاغ شود، امکان مدیریت مناسب‌تر را در بخش آب با اعمال نظارت‌های بیشتر فراهم می کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94012207035
  • خبرنگار :