رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از حذف عوارض ساخت هتل در اصفهان و تهران خبر داده است. رییس اتحادیه هتلداران استان اصفهان میگوید، این دستور از اوایل سال 93 در حال اجرا است و 20 درخواست جدید برای ساخت هتل داده شده؛ اما در تهران اتحادیه هتلداران از این موضوع بیاطلاع است.
محمدعلی فرخمهر، رییس اتحادیه هتلها و هتل آپارتمانهای استان تهران به خبرنگار گردشگری ایسنا گفت: از صفر شدن عوارض ساخت هتل در تهران اطلاعی ندارم. این موضوع را باید شورای شهر ابلاغ کند، نه شهرداری که تاکنون هم چنین ابلاغ و یا نامهای از شورای شهر نگرفتهایم.
او به ضوابط و شرایطی که سالها پیش برای ساخت هتلهای تهران در شورای شهر و با نظر هتلداران و اداره میراث فرهنگی و گردشگری تهران تعیین شده است، اشاره کرد و افزود: طبق ماده واحدهای که در شورای شهر درباره ضوابط ساخت هتل تصویب شد، ساخت هتل در هر نقطه از شهر تهران و تحت هر شرایطی امکانپذیر نیست. این ضوابط کاملا اصولی تعیین شده است. از سوی دیگر برای عوارض ساخت هتل 60 درصد تخفیف در نظر گرفته شد که پس از یک دوره تنفس سه تا هفت ساله البته به نسبت مساحت هتل، 40 درصد دیگر عوارض برای یک دوره پنج تا 10 سال به نسبت مساحت هتل، تقسیط میشود. در حال حاضر هر هتلی که در شهر تهران ساخته شده و یا میشود طبق این ضوابط و شرایط است و از صفر شدن عوارض ساخت اطلاعی نداریم.
اما در اصفهان مهدی نریمانی، رییس اتحادیه هتلداران این استان خبر رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را تأیید کرد و به خبرنگار ایسنا گفت: در تعاملی بین شهرداری و مجمع گردشگری اصفهان از اوایل سال 93 عوارض ساخت هتل در اصفهان صفر شد و از آن زمان تا کنون 20 درخواست جدید برای ساخت هتل در اصفهان داده شده است.
او از سوی دیگر به عوارض پسماند که شهرداری از هتلها دریافت میکند، اشاره کرد و افزود: وقتی هتلها مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت میکنند که بخشی از این مالیات به شهرداری میرسد، پس چرا باید شهرداری دوباره عوارض پسماند دریافت کند؟! مگر هتلها چه خدماتی از شهرداری دریافت میکنند که حالا شهرداری به بهانههای مختلف چنین عوارضهایی را تعیین میکند؟
نریمانی تأکید کرد: شهرداری و هر نهاد و ارگان دیگری باید به گردشگری کمک کند. باید راهکارهایی دنبال شود که صنعت گردشگری فعال شود و توسعه پایدار یابد. توسعه پایدار، یعنی گردشگری از این حالت فصلی خارج و فراگیرتر شود.
همچنین جمشید حمزهزاده، رییس جامعه هتلداران ایران به ایسنا گفت: حذف عوارض ساخت هتل با توجه به کمبودهایی که در بخش اقامت وجود دارد باید در سراسر کشور اجرا شود. متأسفانه در حال حاضر یکی از چالشهای هتلداران با شهرداریها است. همین حالا پروندههایی در رشت، اهواز و مشهد درباره دریافت عوارض بالایی که شهرداریها به بهانههای مختلف برای هتلها تعیین کردهاند، در حال پی گیری است. چرا باید چنین موانعی بر سر راه این صنعت باشد.
او تأکید کرد: لازم است سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از هتلها حمایت کند. عوارض شهرداری که به بهانههای مختلف تعیین میشود، مدام در حال تغییر و یا افزایش است. تا وقتی چنین شرایطی حاکم باشد موانع و مشکلات صنعت هتلداری هم از بین نمیرود.
انتهای پیام