مسکو مخالفت اولیه خود را با پیشنویس قطعنامه شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن اعلام کرده و خواهان آتش بس غیر مشروط در یمن شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری المیادین، موضع روسیه در حالی اعلام شده است که گفتوگوها در نیویورک در خصوص جزئیات قطعنامه مذکور که شامل اجرای قطعنامه 2201 تحت بند هفتم شورای امنیت نیز هست، ادامه دارد.
گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه مخالفت کشور خود را با پیشنویس قطعنامه شورای همکاری خلیج فارس به دلیل اینکه علیه انصارالله است، اعلام کرد و آن را غیر متوازن خواند.
در پیشنویس این قطعنامه از انصارالله خواسته شده تا سلاحهای خود را تحویل داده و کنترل نهادهای دولتی و نظامی را در اختیار دولت قرار بدهند و از پایتخت و دیگر شهرهای یمن خارج شود. این پیشنویس همچنین از حوثیها میخواهد بدون پیششرط به مذاکراتی که عبد ربه منصور هادی خواهان برگزاری آن در عربستان شده، بپیوندند.
کشورهای عربی در این پیشنویس خواستار ممنوعیت ارسال سلاح برای برخی از طرفها به ویژه نیروهای تحت امر علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری سابق و پسرش احمد و همچنین عبدالملک حوثی، رهبر انصارالله شدهاند. درخواست اعراب شامل ممنوعیت ارسال سلاح برای تمامی طرفهای یمنی نیست.
در این پیشنویس همچنین خواسته شده که حوثیها تمام تسلیحات و موشکهایی را که از ارتش و تاسیسات نظامی به غنیمت گرفتهاند، پس دهند و فرماندهان نزدیک به منصورهادی را آزاد کنند.
نوامبر 2014 شورای امنیت سازمان ملل اموال علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق یمن، عبدالخالق حوثی، فرمانده نظامی حوثیها و عبالله یحیی الحکیم، فرمانده دوم حوثیها را مسدود کرده و این افراد را ممنوع السفر اعلام کرد.
همچنین این پیش نویس خواهان اعمال تحریمهای بیشتر علیه "افرادی که در بیثبات کردن و بر هم زدن صلح و امنیت یمن دست دارند" شده است.
این پیش نویس تحت فصل هفتم منشور سازمان ملل تدوین شده که میتواند با مداخله نظامی هم همراه باشد. همچنین در این پیش نویس از تمام طرفهای درگیر خواسته شده تا اختلافات را از طریق مذاکره حل و فصل کنند و مذاکرات درباره یک گذار سیاسی را با میانجیگری سازمان ملل تسریع بخشند.
در پیشنویس قطعنامه کشورهای عربی، برخی بندهای پیشنویس قطعنامه روسیه درباره یمن که به شورای امنیت ارائه شده و هنوز به تصویب نرسیده نیز گنجانده شده است.
در همین راستا عبدالله المعلمی، نماینده عربستان در سازمان ملل نسبت به تصویب پیشنویس این قطعنامه که از سوی اردن تنها کشور عرب عضو شورای امنیت و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ارائه شده، ابراز امیدواری کرد. شورای امنیت عصر سه شنبه جلسهای را برای بررسی پیشنویس قطعنامه مذکور برگزار کرد که به رای گیری نیانجامید.
المعلمی تاکید کرد: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در صدد بررسی برخی نظرات کشورهای عضو شورای امنیت که در جلسه روز سه شنبه ارائه شد، هستند و احتمالا اصلاحاتی در این پیش نویس صورت خواهد گرفت.
وی گفت: یکی از بخشهای این پیش نویس ارسال کمکهای بشردوستانه برای یمنیها است. ما امیدواریم که روسیه نیز با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اعضای شورای امنیت برای تصویب قطعنامهای فراگیر همکاری کند.
انتهای پیام