انجام 5700 عملیات توسط امدادگران هلال احمر در نوروز+ جزییات

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر جزییات عملیات و خدمات این سازمان در طرح امداد نوروزی 94 را تشریح کرد.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر جزییات عملیات و خدمات این سازمان در طرح امداد نوروزی 94 را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر ناصر چرخ‌ساز در نشست خبری روز یکشنبه در تشریح گزارش عملکرد جمعیت هلال‌احمر در نوروز 94 ضمن تشکر از فعالیت‌های امدادگران سازمان امداد و نجات به همکاری‌های انجام شده میان سازمان‌های جوانان و داوطلبان جمعیت هلال‌احمر و همچنین پلیس راهور، اورژانس کشور، حمل و نقل راهداری و... اشاره کرد و گفت: قبل از طرح امداد نوروزی جلسات مربوطه برگزار و بخشنامه‌هایی را با هماهنگی سایر سازمان‌ها ابلاغ کردیم. این امر افزایش خدمت‌رسانی در بسیاری از نقاط را به دنبال داشت و توانستیم بسیاری از خلاءها را پوشش دهیم.

وی گفت: امسال با رشد 13 درصدی در استقرار پایگاه‌ها، مجموعا 1350 پایگاه ثابت، سیار و موقت در سراسر کشور برپا شد و پوشش امداد و نجات مسافران نوروزی را انجام دادیم.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر به فعالیت 17 فروند بالگرد در طرح امداد نوروزی اشاره کرد و گفت: این 17 فروند بالگرد بالغ بر 510 سورتی پرواز انجام دادند که در مقایسه با سال‌های گذشته میزان حمل مصدومانشان افزایش یافت به طوری که حدود 64 مصدوم توسط بالگردهای هلال‌احمر به مراکز درمانی منتقل شدند. در این حوزه افزایش 30 درصدی انتقال مصدومان را داشتیم. البته این امر به دنبال هماهنگی با اورژانس کشور و سایر دستگاه‌ها رقم خورد.

چرخ‌ساز با بیان اینکه مجموعا بیش از 5700 مورد عملیات و خدمات امداد و نجات از 25 اسفندماه سال گذشته تا 15 فروردین‌ماه امسال از سوی سازمان امداد و نجات انجام شد، گفت: از این میان 55 درصد عملیات‌ها شامل عملیات جاده‌ای،کوهستان، ساحلی، برف و کولاک و سیل و آبگرفتگی بود و 45 درصد مربوط به خدمات شامل مراجعات حضوری و ارائه خدمات به کاروان‌های راهیان نور بوده است.

وی در این باره ادامه داد: در این حوزه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 2.3 درصدی در عملیات و خدمات امداد و نجات را شاهد هستیم. بیشترین عملیات‌ها مربوط به استان‌های اصفهان (8.4 درصد از کل عملیات‌ها)، مازندران (7.8 درصد از کل عملیات‌ها) و کرمان (6.8 درصد از کل عملیات‌ها) بوده است. همچنین بیشترین مراجعات حضوری نیز مربوط به استان‌های همدان (19.4 درصد از کل مراجعات)، خوزستان (16.4 درصد از کل مراجعات) و کردستان (10.6 درصد از کل مراجعات) بود.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر همچنین ادامه داد: همچنین 154 هزار نفر آسیب‌دیده حوادث و سوانح بوده‌اند که از این میان به 75.5 درصد از آنها (116 هزار نفر) امدادرسانی شامل اسکان و تغذیه اضطراری صورت گرفت و 24.5 درصد از این آسیب‌دیدگان (37 هزار نفر) نجات یافته یا بهره‌مند از خدمات حضوری و برنامه‌های مناسبتی شامل تست قند خون و... بودند.

به گفته چرخ‌ساز از مجموع 116 هزار نفر امدادرسانی صورت گرفته، بالغ بر 78 هزار نفر اسکان یافته و 38 هزار نفر نیز تغذیه و خدمات اضطراری دریافت کردند.

وی به رشد 2.2 درصدی در پوشش عملیات امداد و نجات جاده‌ای نسبت به سال گذشته اشاره کرد و گفت: طبق گزارش پلیس راهور پوشش عملیاتی 77.5 درصد از حوادث جاده‌ای برون‌شهری را انجام داده‌ایم. بیشترین عملیات‌ها مربوط به استان‌های کرمان، اصفهان و مازندران بوده است. همچنین بیشترین عمریات در شهرستان‌های ساوه، سیرجان و زنجان رقم خورده است. از طرف دیگر بیشترین عملیات‌ها نیز در محورهای همدان – قزوین، آزادراه تهران – قم و آزادراه زنجان – تبریز بوده است.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از افزایش 17 درصدی عملیات رهاسازی نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: این امر حاکی از افزایش شدت حوادث در سال جاری است. بیشترین عملیات رهاسازی مربوط به محورهای سیرجان، بندرعباس، شاهین‌شهر – دلیجان و راین به بم و ماهان گزارش شده است.

چرخ‌ساز در ادامه از رشد 41 درصدی پوشش امدادی مناطق کوهستانی در طرح امداد نوروزی جمعیت هلال‌احمر خبر داد و در عین حال گفت: بیشترین عملیات کوهستان مربوط به استان‌های فارس (22 درصد از عملیات‌ها)، تهران (9.9 درصد از عملیات‌ها) و اصفهان (7.6 درصد از عملیات‌ها) بوده است. همچنین بیشترین عملیات کوهستان در مناطق مربوط به باباکوهی شیراز، طاق بستان کرمانشاه و کلکچال و دربند تهران بود.

وی همچنین از رشد 5 درصدی عملیات‌های ساحلی نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: بیشترین عملیات ساحلی مربوط به استان‌های بوشهر (59 درصد)، سیستان و بلوچستان (22 درصد) و خوزستان (5 درصد) بوده است. همچنین بیشترین عملیات ساحلی در سواحل مربوط به گناوه بوشهر، کنگان بوشهر و کنارک سیستان و بلوچستان گزارش شد.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در ادامه صحبت‌هایش از رشد 8.8 درصدی پوشش امدادی سیل و آبگرفتگی خبر داد و اظهار کرد: بیشترین پوشش امدادی سیل و آبگرفتگی مربوط به استان‌های خوزستان، فارس و خراسان‌جنوبی بود.

چرخ‌ساز در عین حال از کاهش 62 درصدی برف و کولاک نسبت به سال 93 به دلیل کاهش نزولات آسمانی خبر داد و گفت: با این حال بیشترین عملیات برف و کولاک مربوط به استان‌های آذربایجان شرقی، زنجان، اردبیل و قزوین بوده است.

وی از کاهش 66.7 درصدی فوتی‌های حین انتقال به مراکز درمانی نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: این امر حاکی از تاثیر آموزش‌ها و عملکرد خوب تیم‌های عملیاتی جمعیتی هلال‌احمر است.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر درباره عملکرد مرکز امداد و نجات هوایی نیز گفت: مجموعا 510 سورتی پرواز (335 ساعت) انجام شد که در این میان 38 نفر به مناطق امن و 26 نفر مصدوم نیز به مراکز درمانی انتقال یافتند. همچنین 1000 نفر نیروی عملیاتی توسط مرکز امداد و نجات هوایی و 8.6 تن اقلام و تجهیزات جابه‌جا شدند.

چرخ‌ساز در ادامه صحبت‌هایش درباره مهم‌ترین عملیات های جاده‌ای سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گفت: واژگونی اتوبوس در روز 29 اسفندماه در محور البرز – کرج، برخورد سواری و اتوبوس در اول فروردین‌ماه در محور دلیجان – سلفچگان و برخورد کامیون و اتوبوس در 12 فروردین‌ماه در محور میامی – شاهرود مهم‌ترین عملیات‌های جاده‌ای سازمان بوده‌اند. همچنین بارش شدید باران و طغیان رودخانه در دوم فروردین‌ماه در خوزستان که منجر به امدادرسانی به 3300 نفر در 10 شهرستان شد، مهم‌ترین عملیات سیل و آبگرفتگی سازمان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: وزش شدید باد و بارش شدید باران در دهم فروردین‌ماه در تاکستان قزوین که منجر به امدادرسانی به 770 نفر و اسکان 350 نفر شد، به عنوان مهم‌ترین عملیات طوفان این سازمان گزارش شد. امدادرسانی به در راه‌ماندگان در روز ششم فروردین‌ماه در محور آزادراه قزوین – رشت و امدادرسانی به 2400 نفر و اسکان 250 نفر نیز مهم‌ترین عملیات برف و کولاک سازمان به شمار می‌رود.

سرپرست سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر در این باره ادامه داد: امدادرسانی به 21 نفر مصدوم و انتقال 21 مصدوم به مراکز درمانی در کولاک شمیرانات – دره پیازچال در دهم فروردین‌ماه نیز به عنوان مهم‌ترین عملیات کوهستان سازمان گزارش شد. در زمین‌لرزه روز نهم فروردین‌ماه در هرمزگان – گوهران نیز خوشبختانه صدمات جانی و خسارات مالی گزارش نشد. زلزله 4.9 ریشتری سیستان و بلوچستان – زاهدان نیز در دوازدهم فروردین‌ماه نیز بدون خسارات جانی و خسارات مالی گزارش شد.

چرخ‌ساز در پایان صحبت‌هایش به پوشش امدادی کاروان‌های راهیان نور در استان‌های خوزستان و ایلام اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز به 11 هزار نفر مصدوم امدادرسانی شد، 8330 نفر مصدوم شدند که از این میان 33 نفر به مراکز درمانی منتقل شدند، 8297 نفر سرپایی درمان شدند و 2500 نفر نیز اسکان اضطراری یافتند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۶ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 94011603765
  • خبرنگار : 71070