به گفته دانشمندان کلینیک مایو در آمریکا، در آینده پهپادها میتوانند در انتقال خون برای بیماران کارساز باشند که به صرفهجویی در زمان انتقال و درنتیجه نجات جان بسیاری از بیماران کمک خواهند کرد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، فرآوردههای خون از جمله پلاکتها و پلاسما برای نجات برخی بیماران حیاتی هستند، اما خون دارای تاریخ انقضاست و پلاکت و پلاسما پس از اهدا برای کمتر از یک هفته دوام میآورند؛ حتی گلبولهای قرمز خون در حالت ذخیره، فقط تا شش هفته زنده میمانند.
پهپادها در حمل محمولهها در فواصل کوتاه بهترین عملکرد را دارند و تاکنون موقعیتهای امدادی آشکار وجود داشتهاند که در آنها، پهپادها توانستهاند تجهیزات را بسیار آسانتر از یک بالگرد به تیمهای امدادی تحویل دهند.
در دسامبر 2013 شرکت حمل و نقل هوایی دیاچال (DHL)، از یک پهپاد برای حمل تجهیزات پزشکی در عرض رودخانه راین استفاده کرد. این موضوع نشاندهنده توانایی پهپادها برای حمل تجهیزات در مسیرهایی است که خودروها به آسانی قادر به طی آنها نیستند؛ بنابراین آنها در انجام بسیاری از مأموریتها مانند حمل ذخایر خون از بیمارستانی به بیمارستان دیگر که با کمبود چنین امکاناتی روبروست، کاربرد داشته و به صرفهجویی در زمان کمک میکنند.
دانشمندان کلینیک مایو براین باورند که در آینده پهپادها نقش تعیینکنندهای در این زمینه خواهند داشت و با استفاده از آنها، بیمارستانهای بزرگ روزانه محمولههای خون را دریافت و بیمارستانهای کوچکتر به صورت هفتگی خون را از آنها از طریق پهپاد دریافت خواهند کرد.
پهپادها همچنین میتوانند داروهای نایاب و گران مانند ضد سم را برای مارگزیدگیها تحویل داده و تقاضای فرآوردههای خونی در محیطهای پیشبیمارستانی را به صورت سریع و ارزان برآورده کنند.
پیش از آن که پهپادها بتوانند انتقال خون را شروع کرده و جان بسیاری را نجات دهند، باید ثابت کنند که قادرند با موفقیت محمولهها را تحویل دهند و هنگام انجام چنین مأموریتی جان افراد را به خطر نمیاندازند.
انتهای پیام