/نگاهی به عملکرد وزارت ICT در سال گذشته/

سال تحول اینترنت موبایل

تا اواسط سال 1393، رایتل با داشتن نسل سوم ارتباطی یا همان 3G طلایه‌دار اینترنت موبایل با کیفیت مطلوب‌تر نسیت به دو اپراتور دیگر بود اما رویای تمدید انحصار چهار ساله داشتن نسل سوم ارتباطی این اپراتور در سال گذشته محقق نشد.

تا اواسط سال 1393، رایتل با داشتن نسل سوم ارتباطی یا همان 3G طلایه‌دار اینترنت موبایل با کیفیت مطلوب‌تر نسیت به دو اپراتور دیگر بود اما رویای تمدید انحصار چهار ساله داشتن نسل سوم ارتباطی این اپراتور در سال گذشته محقق نشد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در همان روزهای ابتدایی سال 1393 بود که وزیر ارتباطات اعلام کرد این وزارت‌خانه تصمیم ندارد این‌بار انحصار رایتل را برای داشتن نسل سوم ارتباطی تمدید کند و بنابراین در نیمه سال 1393 قرار شد دیگر اپراتورها نیز برای راه اندازی 3G و 4G مجوز دریافت کنند.

در همین راستا بود که ایرانسل پیشقدم شد و انحصار 3G را شکست و در مرداد ماه سال 93 دومین اپراتوری شد که مجوز ارائه خدمات نسل سه را دریافت کرد، اما به نظر می‌رسید اپراتور اول کشور هنوز اقدامی در ان رابطه انجام نداده‌ است.

این عدم حضور همراه اول به علت تاخیر در دریافت مجوز نسل سوم بود. چندی بعد اما همراه اول نیز مجوز ارائه خدمات نسل سوم را دریافت کرد و بدین ترتیب تالیا تنها اپراتوری است که هنوز اقدامی در این جهت انجام نداده است.

این تحول درحالی در حوزه ارتباطات ایران اتفاق افتاد که این حوزه در دنیا وارد نسل جدید یعنی نسل چهارم شده است و امروز کشورها بیشتر در تکاپوی راه‌اندازی 4G هستند.

اما راه‌اندازی نسل سوم و چندی بعد نسل چهارم ارتباطی از سوی اپراتورهای اول و دوم کشور در سالی که گذشت بی‌حاشیه نیز نبود، چرا که به گفته این اپراتورها شرایط تحریم کار را برای به‌روزرسانی تجهیزات برای این دو اپراتور سخت‌تر کرده بود.

از سوی دیگر تغییر و تحولات لازم برای راه‌اندازی نسل سوم ارتباطی باعث بروز اختلال، قطع اینترنت در شبکه این دو اپراتور طی چند ماه بعد از اعطای مجوز شد که در این مورد وزیر ارتباطات ابتدا از مشترکان خواست که به اپراتورها برای تغییر زیرساخت‌ها فرصت دهند و این اختلالات اینترنت را تحمل کنند و در گام دوم به اپراتورها اخطار داد که سریع‌تر اختلالات ارتباطی به وجود آمده را برطرف کنند.

افزایش تعرفه‌های اینترنتی برای نسل سوم ارتباطی از دیگر مسائل پرحاشیه برای راه‌اندازی 3G همراه اول و ایرانسل بود.

در ابتدای کار وزیر ارتباطات درباره تعرفه خدمات نسل سوم در اپراتورهای اول و دوم اینگونه اعلام کرد که تعرفه ارائه 3G مطابق با تعرفه‌هایی که پیش از این در رایتل اعمال می‌شد، خواهد بود. اما بعدها به دلیل کامل نبودن پوشش نسل سوم هر دو اپراتور، مشکلاتی در محاسبه هزینه‌های استفاده از اینترنت ایجاد شد و کاربران در برخی نقاط به اینترنت نسل دوم و گاهی به اینترنت نسل سوم دسترسی داشتند که برای حل این مشکل قرار بر آن شد که تعرفه یکنواختی در این زمینه اعلام شود.

پیش از این مسوولان سازمان تنظیم مقررات ارتباطات اینگونه اعلام کرده بودند که احتمالا این تعرفه بین نیم و یک ریال خواهد بود اما پس از گذشت چند هفته، رگولاتوری از اعمال تعرفه 2.5 ریالی برای این خدمات خبر داد.

در هر حال اکنون 105 شهر به شبکه نسل سوم ارتباطی همراه اول و 21 شهر کشور به شبکه 4G این اپراتور متصل است، 160 شهر تحت پوشش 3G ایرانسل قرار دارد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۱ فروردین ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 94011102000
  • خبرنگار :