با اشاره به تسامح دستگاه قضایی نسبت به اهل علم

ابراز امیدواری دبیر ستاد حقوق بشر نسبت به عفو «امید کوکبی»

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و رییس پژوهشگاه دانش های بنیادی با بیان این که سیستم قضایی کشور تسامحات خوبی با دانشجویان و اهل علم دارد اظهار داشت: در زمینه پرونده امید کوکبی با مسوولان امنیتی و قضایی صحبت های مختلفی داشته و داریم.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه و رییس پژوهشگاه دانش های بنیادی با بیان این که سیستم قضایی کشور تسامحات خوبی با دانشجویان و اهل علم دارد اظهار داشت: در زمینه پرونده امید کوکبی با مسوولان امنیتی و قضایی صحبت های مختلفی داشته و داریم.

دکتر محمد جواد لاریجانی در بازدید از خبرگزاری دانشجویان ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص پرونده امید کوکبی - دانشجوی فیزیک اتمی - و برخی ابراز نگرانی ها در خصوص تبعات احتمالی آن در بازگشت دانشمندان جوان ایرانی خارج از کشور گفت: «امید کوکبی دانشجوی یکی از دانشگاه های آمریکا بود که به ایران برگشت. نیروهای امنیتی ما به او مظنون شدند و او را به اتهام جاسوسی دستگیر کردند. به این ترتیب پرونده ای تشکیل و وی محکوم شد. البته ما در این زمینه با مسوولان امنیتی و قضایی صحبت های مختلفی داشته و داریم. طبیعتا تبلیغات بین المللی روی این موضوع تاثیر گذاشته است. مثلا جایزه ساخاروف به وی دادند در صورتی که جایزه ساخاروف برای کسانی است که در امر حقوق بشر کار می کنند نه متهمین به جاسوسی!»

رییس پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM) خاطرنشان کرد: «ناگفته نماند که ساخاروف دانشمند بزرگ روسی و پدر بمب هیدروژنی بود و دادن این جایزه به کسی که در کشور ما یک دانشجو بوده و اتهامی پیدا کرده از باب علاقه نبوده بلکه برای اینکه او را به یک سوژه تبلیغاتی علیه ما تبدیل کنند، بوده است. ما نمی توانیم با این سوژه ها کار کنیم ما باید مسیر قانونی مان را با تسامح پیش ببریم. سیستم قوانین ما تسامحات خوبی نسبت به دانشجو و اهل علم دارد. ستاد حقوق بشر هم کارش این است که ببیند این تسامح چقدر خوب اعمال شده است. طبیعتا این موضوع را پیگیری می کنیم. ما دوست داریم که این فرد مورد عفو قرار گیرد ولی فراموش نکنیم که وی محاکمه و محکوم شده است. به هر حال هر انسان خطا می کند این ربطی به آمدن دانشمندان ایرانی به کشور خود ندارد.»

گفتنی است، دکتر امید کوکبی از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف و دانشجوی پسادکتری فیزیک اتمی با گرایش لیزر در دانشگاه تگزاس آمریکا در بهمن ماه سال ۸۹ در سفر به ایران بازداشت و به اتهام ارتباط با دولت متخاصم و کسب درآمد نامشروع به 10 سال زندان محکوم شد.

وی در سال ۲۰۱۴ از سوی انجمن پیشبرد علوم آمریکا به عنوان برنده جایزه آزادی و مسئولیت‌پذیری علمی (ساخاروف) اعلام شد. جمعی از دانشمندان از جمله هشت تن از برندگان جایزه نوبل، نامه هایی را در خصوص وضعیت وی نوشته اند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93122615432
  • خبرنگار :