چند پیشنهاد برای آغاز «بهار دلنشین»

تا کنون هیچ‌یک از ناشران موسیقی کشور، آلبومی جامع با عنوان «بهاریه» منتشر نکرده‌اند، چون معتقدند جمع‌آوری آثار هنرمندان مختلف در یک مجموعه کار چندان راحتی نیست. با این حال هر سال تک‌آهنگ‌هایی از سوی هنرمندان مختلف هم‌زمان با نوروز منتشر می‌شوند.

تا کنون هیچ‌یک از ناشران موسیقی کشور، آلبومی جامع با عنوان «بهاریه» منتشر نکرده‌اند، چون معتقدند جمع‌آوری آثار هنرمندان مختلف در یک مجموعه کار چندان راحتی نیست. با این حال هر سال تک‌آهنگ‌هایی از سوی هنرمندان مختلف هم‌زمان با نوروز منتشر می‌شوند.

به گزارش خبرنگار بخش موسیقی ایسنا‌، با این‌که تک‌آهنگ‌های زیادی تا کنون برای فصل بهار و بویژه عید نوروز منتشر شده‌اند، اما قطعاتی مانند «بهار دلنشین» و «بوی عیدی» همچنان جزو پرطرفدارها باقی مانده‌اند. این هم در حالی است که مولفان هر دو اثر سال‌هاست از دنیا رفته‌اند.

آنچه درپی می‌آید، چند پیشنهاد موسیقایی با مضمونی بهاری و در ژانرهای مختلف است که در سایت‌های معتبر موسیقی برای دانلود قانونی وجود دارد.

یکی از خاطره‌انگیزترین بهاریه‌ها اثر «بهار دلنشین» به آهنگسازی زنده‌یاد روح‌الله خالقی است. این اثر سال‌ها پیش با صدای غلامحسین بنان اجرا شد و بیژن ترقی شعر آن را سروده است. با این‌که سال‌ها از خلق این اثر می‌گذرد، اما «بهار دلنشین» همچنان جزو خاطره‌انگیز‌ترین بهاری‌ها محسوب می‌شود.

یکی دیگر از آثار پرطرفدار بهاری قطعه‌ی «بوی عیدی» با آهنگ و صدای زنده‌یاد فرهاد مهراد است. شعر این اثر را شهیار قنبری سروده است. با وجود این‌که مدت زیادی از خلق این اثر می‌گذرد، اما «بوی عیدی» همچنان در میان چند نسل زمزمه می‌شود.

زنده‌یاد مرتضی احمدی در زمان حیاتش، ضربی‌خوانی‌های زیادی منتشر کرد. «صدای طهرون» مجموعه‌ای از قطعات معروف تهرانی را شامل می‌شود که پس از درگذشت این هنرمند، انتشار بخشی از این مجموعه به تعویق افتاد. با این حال، اگر دل‌تان برای صدای «پدربزرگ طهرون» تنگ شده، بهترین فرصت است که به قطعه‌ی «حاجی فیروز» او که در فضای مجازی وجود دارد، گوش بسپارید.

«بهار بهار» عنوان قطعه‌ای به آهنگسازی تورج شعبان‌خانی‌ است که ترانه‌ی آن را محمدعلی بهمنی سروده است. این اثر هم با صدای زند‌ه‌یاد ناصر عبداللهی و هم با صدای تورج شعبان‌خانی اجرا شده است که یکی از بهاریه‌های مشهور محسوب می‌شود. «بهار بهار» معمولا در روزهای آخر اسفندماه از صداوسیما نیز پخش می‌شود.

اما کسانی که به موسیقی نواحی ایران علاقه دارند، «سرنای نوروز» کاری از گروه «رستاک» می‌تواند پیشنهاد مناسبی باشد. در این اثر نوای ساز سرنا شنیده می‌شود و فضای آن کاملا شاد است.

همچنین قطعاتی مانند «ابر بهار»، «سبزنوازش» و «بهار» که به ترتیب آثار فولک بختیاری،‌ گیلکی‌ و خراسانی هستند، قطعاتی مناسبی برای علاقه‌مندان موسیقی نواحی ایران محسوب می‌شوند.

با این حال، علاقه‌مندان به موسیقی پاپ همیشه تعدادشان بیشتر است و در اکثریت هستند. «من و تو سال نو» اثر شهرام شکوهی است که آهنگسازی و تنظیم آن را میلاد ترابی برعهده داشته است. همچنین فرزاد حسنی برای این اثر، ترانه گفته است.

گروه موسیقی «آریان» که به‌تازگی آخرین آلبوم خود را منتشر کرد، قطعه‌ای با نام «عید اومد بهار اومد» دارد که در زمان خود یکی از آثار پرطرفدار در زمینه‌ی بهاریه‌ها بود. آهنگ و تنظیم این اثر را علی پهلوان انجام داده است.

«بهار را صدا بزن» اثری با کلام سهیل محمودی است که با صدا و ملودی مهدی سپهر همراه است. این اثر نیز در فضای مجازی به‌راحتی قابل دسترسی است.

اما اگر دل‌تان برای صدای خوانندگان اوایل انقلاب تنگ شده، «یک آسمان پرنده» با صدای حسن همایون‌فال پیشنهاد خوبی است. این اثر در سال 1377 تولید شد. شعر آن از سهیل محمودی و آهنگساز آن نیز محمدرضا احمدیان بوده است.

«رقص گل‌ها» نیز سال 1372 توسط عباس بهادری اجرا شد. موسیقی کار برعهده‌ی محمود منتظم صدیق بود و ساعد باقری شعر آن را سروده است. این آثار در زمان انتشار مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گرفت.

به‌طور قطع، تعداد آهنگ‌های بهاری بسیار بیشتر از قطعات معرفی‌شده در این گزارش است و این آهنگ‌ها فقط به‌عنوان پیشنهاد ارائه شده‌اند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 93122514582
  • خبرنگار : 71410