دولت آمریکا ونزوئلا را تهدیدی علیه امنیت ملی کشور خواند و تحریمهای جدیدی را علیه هفت مقام ونزوئلایی به اتهام آنچه واشنگتن سوءاستفاده از حقوق بشر و فساد خوانده است، اعمال کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری شینهوا، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید گفت: مقامهای ونزوئلایی که در گذشته و حال که مرتکب نقض حقوق بشر و فساد مالی شدهاند در آمریکا جایی ندارند و ما ابزار ممانعت از دسترسی آنها به اموالشان و استفاده آنها از سیستمهای مالی آمریکا را در اختیار داریم.
وی افزود: ما ازتلاشهای دولت ونزوئلا برای تشدید ارعاب مخالفان سیاسی بشدت نگرانیم.
این تحریمها شامل ممنوعیت ورود این افراد به آمریکا، مسدود شدن داراییهایشان در این کشور و ممنوعیت تجارت اتباع آمریکایی با این افراد است.
این افراد تحریم شده همگی جزو مقامهای کنونی و یا پیشین امنیتی ونزوئلا هستند.
باراک اوباما ضمن متهم کردن دولت ونزوئلا به تعرض به حقوق بشر و آزادی رسانهها، مدعی شد: وضعیت در ونزوئلا به گونهای است که تهدیدی غیرمعمول علیه سیاست خارجی و امنیت ملی ایالات متحده ایجاد میکند.
در پاسخ به این تحریمها دولت ونزوئلا کاردار خود در واشنگتن را فرا خواند و مادورو اوباما را به ارتکاب "اشتباهی بزرگ" و "اقدامی امپریالیستی نظیر آنچه ریچارد نیکسون و جورج دبلیو بوش، اسلاف وی انجام دادهاند"، متهم کرد.
مادورو در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: اوباما شخصا تصمیم به مشارکت در به شکست کشاندن دولت من و مداخله در امور داخلی ما و کنترل ونزوئلا را دارد.
وی گفت که امروز(سه شنبه) با شورای امنیت ملی نشسستی خواهد داشت تا اختیارات بیشتری را به وی تفویض کنند.
مادورو همچنین با تقدیر از این 7 مقام از آنها به عنوان قهرمان نام برد و گوستاو گونزالس، رئیس سازمان اطلاعات ملی کشور را که از سوی واشنگتن به خشونت علیه معترضان متهم شده به عنوان وزیر کشور جدید انتخاب کرد.
مقامهایی که تحت تحریم قرار گرفتند، رئیس سرویس اطلاعات ملی(سبین) مدیر اداره پلیس ملی، فرمانده سابق گارد ملی و سه مقام دیگر نظامی این کشور و دادستان کشور هستند.
کاخ سفید همچنین از ونزوئلا خواسته است تا تمامی زندانیان این کشور را آزاد کند . ارنست گفت: بارها شاهد بودهایم که دولت ونزوئلا درصدد است مسئولیت اقدامات خود را به گردن آمریکا یا دیگر اعضای جامعه جهانی بیندازد.
انتهای پیام