مدیر کل بازرسی کار وزارت کار اعلام کرد:

خطای انسانی عامل بیش از 85 درصد حوادث کار

مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیمه مسئولیت به خون بهای کارگران تبدیل شده است، گفت: بیش از 85 درصد حوادث ناشی از کار به عوامل انسانی برمی‌گردد.

مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بیمه مسئولیت به خون بهای کارگران تبدیل شده است، گفت: بیش از 85 درصد حوادث ناشی از کار به عوامل انسانی برمی‌گردد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محمد اصابتی در گردهمایی 2525 کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار استان تهران که در سالن همایشهای هتل المپیک برگزار شد، گفت: وقتی بیش از 48 درصد حوادث کار را حوادث ساختمانی به خود اختصاص می‌دهد و بیش از 60 درصد حوادث منجر به فوت به بخش ساختمان تعلق دارد زنگ خطری است که باید نسبت به آن نگران بود.

وی با اشاره به مختلف بودن عوامل حادثه اظهار کرد: عامل انسانی، کارگر و کارفرما را شامل می‌شود و در 85 درصد حوادث کار خطای انسانی نقش داشته است البته برخی کارگر را عامل اصلی حادثه می‌دانند در حالی که 52 درصد حوادث کار به نبود نظارت از سوی سرپرست یا کارفرما باز می‌گردد.

اصابتی از دیگر علل ایجاد حوادث کار را نبود آموزش دانست و گفت: بعضا کارگران آشنایی به دستگاه و تجهیزات کارگاه ندارند و همین امر جرقه بروز یک حادثه را می‌زند در حالی که آموزش، قاعده کار است و باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.

مدیرکل بازرسی کار وزارت کار از تصویب آیین نامه آموزش ایمنی کارگران، کارفرمایان و کارآموزان در شورای عالی حفاظت فنی خبر داد و گفت: در این آیین نامه بر لزوم آموزش عمومی و گذارندن دوره‌های تخصصی توسط نیروهای کار تاکید شده است.

دبیر شورای عالی حفاظت فنی گفت: آیین نامه انجمن‌های تایید صلاحیت حرفه ای پیمانکاران نیز بر این اصل استوار است و انجمن‌های صنفی بازوی موثری در کنار این آیین‌نامه به شمار می‌روند و به عنوان انجمن‌های تخصصی در کنار حوزه بازرسی قرار می گیرند.

اصابتی درعین حال از کانون‌ها و انجمن‌های صنفی مسوولان ایمنی و بهداشت کار خواست تا وزن خود را بالا برده و به شکل زنجیره در تمام استانها فعال شوند.

مدیرکل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به اهمیت تایید صلاحیت حرفه‌ای پیمانکاران گفت: برخی کارفرمایان تصور می‌کنند که اگر کار را به پیمانکار واگذار کنند خود را از برخی مسئولیتها کنار گذاشته‌اند در حالی که انتخاب پیمانکار مناسب از وظایف اصلی کارفرما و انتخاب کارگر وظیفه پیمانکار است و در این بین الزامات قانونی باید رعایت شود.

وی با اشاره به ارائه 200 پرونده درخواست تایید صلاحیه حرفه‌ای گفت: از این تعداد تنها 60 پرونده مورد تایید قرار گرفته و به نظر می‌رسد که در این زمینه باید بیشتر فعال بود تا کاری که واگذار شده به نحو شایسته پاسخگویی شود.

اصابتی با بیان اینکه به دنبال افزایش مسئولیتهای انجمن‌های صنفی در بخش حاکمیتی هستیم، افزود: تایید صلاحیت حرفه‌ای منوط به این است که کارفرما، پیمانکار و کارگر آموزشهای لازم را ببینند.

وی با اشاره به اجرای مدل خودبازرسی در کارگاه‌ها اظهار کرد: این مدل به صورت پایلوت در یکی از استانها به اجرا درآمده و انتظار داریم که تا پایان سال بتوانیم آیین نامه شرح وظایف و احراز شرایط ایمنی را اجرایی کنیم و از این پس از ناظر ایمنی و مسوول حفاظت فنی کارگاه، شرح وظایف و عملکرد می‌خواهیم و در صورتی که عملکردش مثبت نباشد بازرسان کار ورود کرده و عدم صلاحیت می گیرد.

مدیرکل بازرسی کار وزارت کار در عین حال با بیان اینکه بعضا هزینه‌های ناشی از کار با پرداخت یارانه‌ها برابری می‌کند، اظهار کرد: سازمان تامین اجتماعی غرامت محور است و دنبال این است که حادثه‌ای اتفاق بیفتد تا طول درمان و مستمری بدهد، بیمه مسئولیت هم که زیر بار نمی‌رود و متاسفانه در بیمه مرکزی استدلال این است که ضریب بیمه ‌ای مسئولیت در ایران پایین است و نمی‌توان موفق بود.

اصابتی گفت: وقتی از کارفرمایان در مورد حادثه کار سوال می کنیم می‌گویند خود را برای چنین روزهایی بیمه مسئولیت کرده‌اند و با کمال تاسف امروز بیمه مسئولیت تبدیل به خون بهای کارگران شده است.

به گزارش ایسنا، در همایش 2525 کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار استان تهران که در سالن همایشهای هتل المپیک تهران برگزار شد، از کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار برتر با اهدای لوح تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 93121307838
  • خبرنگار : 71282