یک کارشناس کشاورزی ایجاد کمربند سبز در اطراف شهرهای خوزستان با استفاده از گیاهانی که نیاز آبی کمی دارند را در جلوگیری از ورود ریزگردها موثر دانست.
اسماعیل شهبازی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: ایجاد پوشش گیاهی از بوته، درختچه و درختهای مقاوم و مناسب نقاط کویری به صورت کمربند سبز در اطراف شهرهای خوزستان میتواند در میانمدت، ورود ریزگردها به این شهرها را تا حد زیادی کنترل کند.
وی با ذکر تجربههای موفق ایجاد کمربند سبز در شهرهای ایران خاطرنشان کرد: نمونه «الباجی» در خوزستان، نمونههایی در اردکان و دشت «گره بیگون» فارس از نمونههای موفق ایجاد کمربند سبز هستند.
شهبازی ادامه داد: خاک خوزستان برای پرورش درختان اوکالیپتوس، زیتون، درختچههای طاغ، گز و بوتههای آتریپلکس و گون بسیار مستعد است. این گیاهان کمترین نیاز را به آب دارند و در خاکهای شور و کویری امکان رویش دارند؛ به طور مثال اوکالیپتوس درختی بلند، برگ بیدی و همیشه سبز است که نیاز چندانی به آب ندارد و میتواند در مقابل ریزگردها همچون سد عمل کند.
این کارشناس کشاورزی با بیان اینکه طی سالهای اخیر از حجم پوشش گیاهی کاج، بوته و درختچههای کویری استان خوزستان کاسته شده است، تصریح کرد: به دلیل مرطوب نبودن نقاط کویری، خاک این مناطق با کوچکترین نسیم در هوا پخش میشود که ایجاد پوشش گیاهی نه تنها به ایجاد فضای سبز میانجامد بلکه به صورت بادشکن عمل میکند.
وی گفت: عوامل داخلی ایجاد ریزگرد در استانهای جنوبی با یک برنامهی اصولی قابل شناسایی و کنترل است. درست است که این مساله زحمت دارد ولی برای نجات خوزستان ضرورت دارد. در صورت انجام اقدامات مربوط به داخل کشور، مقدار زیادی از حجم ریزگردها کاسته میشود. در این خصوص سازمانها و ارگانهای مسوول باید با جدیت به توسعه فضاهای سبز در استان خوزستان مشغول شوند.
شهبازی استفاده از توان مردم در ایجاد پوشش گیاهی را موثر دانست و گفت: خوزستان سرزمین آب است. رودهایی از مناطق مختلف به سمت دشت خوزستان جاری هستند که میتوان از آن برای رونق کشاورزی و پوشش گیاهی این استان بهره گرفت.
انتهای پیام