مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان گفت: خانواده بسیار مغفول و مظلوم واقع شده است و بحرانهایی مانند هویت و اعتیاد ریشه در خانواده دارد.
به گزارش خبرنگار سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر بهمن بهمنی در نشست خبری جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوانان که امروز در وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، افزود: مواردی مانند نگرش شغلی ناکارآمد، ریشه در خانواده دارد. در واقع خانواده واحد فعالیت و برنامهریزی لازم است که باید ازطریق کمک به اعضای خانواده در جهت قوام خانواده تلاش کنیم.
وی درباره جشنواره ازدواج جوانان اظهار کرد: این جشنواره دهم اسفندماه در سالن همایشهای صنعت نفت با حضور برخی از وزرا و مسئولان مرتبط با ازدواج برگزار میشود و به همین منظور از شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده و علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در این مراسم دعوت کردهایم. با برگزاری این جشنواره قصد داریم در جهت فرهنگسازی در زمینه ترویج ازدواج سالم و شکلگیری و استمرار خانوادههای پایدار گام برداریم.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه در 14 محور فراخوان اعلام کردهایم، اظهار کرد: در 12 محور آثار به دست ما رسید و دبیرخانه داوری کرده و هفته پیش نتایج همه محورها اعلام شد. براساس نظر هیات داوران استانداردها و معیارهای لازم در برخی گروهها به منظور آثار برگزیده وجود نداشت.
وی افزود: در محورهایی مانند فیلم، کتاب، موسیقی، نمایشنامهها، خبرگزاریها، جشنواره برگزار میشود و به این نکته توجه کردیم که تا چه حد محتوای این رسانهها مروج اصول و مولفههای تشکیل ازدواج در پایداری خانواده است.
بهمنی با اشاره به هدف داوران جشنواره ملی ازدواج جوانان گفت: تلاش میشود با انتخاب آثار برگزیده و معرفی آنان گروه مخاطبان متوجه حساسیت امر ازدواج شوند و با معرفی آثار برگزیده نشر و توسعه آنها تسهیل شود.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه جشنواره ملی ازدواج جوانان محصول 4، 5 جشنواره متمرکز بوده است، اظهار کرد: با اضافه شدن محورهای جدید، دامنه وسیعی از متغیرهای شکلدهنده خانواده را مورد توجه قرار دادهایم و قصد داریم این جشنواره را هر سال در روز اول ذیحجه مصادف با ازدواج حضرت رسول اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) برگزار کنیم.
وی افزود: تلاش میکنیم با برگزاری مستمر این جشنواره، توجه و نگاه تولیدکنندگان آثار را به خانواده جلب کنیم و امیدواریم روزی فرا برسد که جامعه فرهنگی درصدد برگزاری جشنواره ملی ازدواج جوانان باشد.
بهمنی درباره هدف اصلی جشنواره ملی ازدواج جوانان گفت: هدف اصلی برگزاری جشنواره ملی ازدواج جوانان این است که از طریق معرفی آثار، افراد، ساختارها، سازمانها و نهادهایی که درگیر موضوع ازدواج هستند، به ترویج خانواده پایدار و متعالی بپردازند و ما عملکرد آنها را تشویق کنیم. در حال حاضر ایدههایی برای گنجاندن محورهای جدید در این جشنواره داریم که باید در شورای برنامهریزی درباره آنان تصمیمگیری کنیم.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه مهمترین دستاوردهای ما از برگزاری این جشنواره جریانسازی فرهنگی و متبلور کردن جریانهای فرهنگی خانواده در حیطه ازدواج است، گفت: با وجود آنکه یکی از مواد قانون اساسی خانواده است و هیچ قانونی نباید وضع شود که این اصل را تهدید کند، ولی با ارزیابیهای انجام شده مشخص شد به اصل خانواده بسیار بیتوجه هستیم و در حیطه قانونگذاری و اجرای قوانین به این رکن به خوبی نمیپردازیم. در حال حاضر ارکان و ساختار خانواده تهدید شده است. بنابراین باید بیش از پیش به آن پرداخت.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان درباره ازدواج سپید گفت: ازدواج سپید ازدواج نیست. ازدواج سپید تعبیرغلطی از یک مدل ارتباط است؛ چراکه ازدواج قراردادی متعهدانه میان دو جنس متفاوت است.
وی تاکید کرد: ازدواج سپید اصطلاحی نادرست است و آمارش آنقدر نیست که مدام دربارهاش خبر تولید شود. ازدواج سپید یکی از تهدیدهای خانواده و ازدواج است.
بهمنی با اشاره به فرهنگ جامعه ایران گفت: فرهنگ جامعه ما هنوز شفاهی و کلامی است. اگر بتوانیم به تدریج در محتوای برنامههای دیداری و شنیداری تاثیر بگذاریم این آثار می توانند درجهت ترویج مولفههای ازدواج سالم و خانواده پایدارعمل کنند و بر آن اثرگذار باشند.
وی با بیان اینکه قصد داریم نشستی فصلی با فیلمنامه نویسان درباره مسایل خانواده برگزار کنیم، اظهار کرد: نخستین نشست اردیبهشت ماه سال آینده برگزار میشود.
بهمنی با بیان اینکه تلاش کردهایم داوری آثار جناحی و گروهی نباشد، گفت: خانواده موضوعی فراجناحی و فراگروهی است البته دو جناح در این زمینه تعارض خاصی ندارند.
بهمنی افزود: درحال حاضر خانواده بسیار تهدید میشود. مکانیزم تشکیل خانواده، ازدواج است. امیدواریم جامعه و جوانان بیش از پیش متوجه اهمیت خانواده شوند. ما حق داریم خانواده خوبی داشته باشیم اما به این حق خود توجه نداریم.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه بیشترین آثار دریافتی برای شرکت در جشنواره ملی ازدواج و خانواده جوان در بخش کتاب بوده است، گفت: حدود 500 کتاب با موضوع ازدواج و خانواده به دست ما رسید که درغربالگری اولیه مشخص شد که 400 کتاب استاندارهای اولیه را
ندارند. به عنوان نمونه فاقد فهرست منابع یا ترجمه ای از مطالب یک سایت بودند. برخی از آنها هم با آموزههای اسلامی و عرفی ما همخوانی نداشتند.
بهمنی اضافه کرد: 5 داور کتابهای باقیمانده را داوری کردند. ابتدا هرکدام از این کتابها را مطالعه و رتبهبندی کردند سپس در جلسه نهایی به جمعبندی رسیدند، البته ممکن است امسال کتاب برگزیده سال نداشته باشیم.
وی درباره نحوه اعطای جوایز تصریح کرد: قرار است در هربخش اثر برگزیده، اثر رتبه اول و دوم معرفی کنیم ولی در برخی محورها اثر برگزیده نداریم.
وی درباره کمترین آثار ارسالی به جشنواره ملی ازدواج جوانان گفت: یکی از بخشهایی که مطابق با انتظارهای ما نبود بخش رسانههای مجازی بود که چراکه مطالب قابل اعتنای زیادی در این بخش به دست ما نرسید.
بهمنی از اعلام فراخوان جشنواره سال آینده ازدواج جوان در سال جاری خبر داد و درباره علت تاخیر در برگزاری جشنواره ازدواج جوان اظهار کرد: برنامههایی مانند این جشنواره نیازمند ظرف زمان برای تامین اعتبار و امکانات است و به همین علت این جشنواره با تاخیر برگزار میشود.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان افزود: هنوز جامعه ذهنیت کاملا مشخصی درباره این جشنواره ندارد. این در حالی است که در زمینه جشنوارههایی مانند جشنوارههای ایام دهه فجر، مخاطبان ذهنیت لازم را دارند. امیدواریم بتوانیم به گونهای عمل کنیم که جامعه از سالهای آینده منتظر برگزاری جشنواره ازدواج جوانان باشند.
بهمنی با بیان اینکه در حوزه خانواده شعاری عمل شده است، تصریح کرد: لازم است چگونگی تشکیل خانواده، خانواده داری و والدینداری آموزش داده شود این در حالی است که شعارزدگی ما را از عملگرایی درو میکند.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به پرسش ایسنا درباره دائمی شدن جشنواره ملی ازدواج جوانان گفت: این موضوع باید در شورای عمومی و شورای فرهنگی – اجتماعی مطرح و مصوب شود و ما این کار را پیگیری میکنیم تا برگزاری جشنواره جزو برنامههای تقویمی قرار گیرد.
وی درباره جشنواره سال آینده نیز اظهار کرد: قرار است محورها متعددتر و دبیرخانه دائمی مستقر شود، زمان فراخوان نیز گسترش مییابد و معیارهای پذیرش آثار بازنگری میشود تا مشارکت اجتماعی بیشتری را بتوانیم جلب کنیم.
بهمنی درباره آثار دریافت شده گفت: این آثار حداکثر 80 درصد از هدفهای ما از برگزاری جشنواره را پوشش دادهاند با توجه به زمان محدود و ناهماهنگیهایی که به وجود آمد نباید انتظار بیشتری داشته باشیم. حتی در دو محوری که اثر به دست ما نرسید، مخاطبان آن دو محور با دبیرخانه تماس گرفتند و نسبت به این موضوع حساس شدهاند.
مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان درباره دستگاههای مشارکتکننده در جشنواره ازدواج جوانان گفت: از 16 وزارتخانه عضو ستاد ساماندهی امور جوانان مانند وزارتخانههای آموزش و پرورش، علوم و بهداشت، ادارات کل ورزش و جوانان استانها، سهم زیادی در اجرای این جشنواره برعهده داشتهاند.
وی درباره سهم استانها در آثار ارسالی اظهار کرد: بیشترین آثار از استان تهران به دست ما رسیده است. به عنوان نمونه 3 اثری که در حوزه فیلم به مرحله نهایی رسیدهاند، تولید استان تهران هستند.
انتهای پیام