تنها کمپ ترک اعتیاد بانوان کردستان با مشکلات زیادی دست و پنجه می کند، با این وجود تاکنون 22 نفر در این مرکز به بهبودی کامل دست یافتهاند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه کردستان،کمپ ترک اعتیاد بانوان کردستان (ناجی) در 27 تیر ماه امسال پس از اخذ مجوز از سازمان بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر با حضور مسئولان استانی افتتاح شد.این کمپ با پذیرش سه بانوی معتاد در همان روز اول کار خود را آغاز کرد و تاکنون 46 نفر برای ترک اعتیاد به این مرکز مراجعه کرده و بستری شدهاند.
از تعداد مراجعان به این مرکز 22 نفر به بهبودی کامل دست یافتهاند که با توجه به اینکه مدت کوتاهی از برپایی آن می گذرد، آمار قابل توجهی است.علیرغم افزایش اعتیاد میان زنان کردستانی متاسفانه وجود چنین مرکزی نادیده گرفته میشود، در حالی که با توجه به وضع موجود، این مرکز و خدمات آن را باید تقویت کرد و امکان خدمترسانی به آسیبدیدگان اجتماعی را در آن فراهم کرد.
از جمله مشکلاتی که این مرکز با آن مواجه است، نداشتن گاز و استفاده از نفت برای تامین گرمایش فضا و نامناسب و غیراستاندارد بودن فضای موجود است که متاسفانه علیرغم تلاش های فراوان برای بهبود آن، با بیاعتنایی مسئولان مواجه شده است.
بهبود 22 نفر در کمپ ترک اعتیاد بانوان
کمال فتحی نماینده کمپ ترک اعتیاد بانوان سنندج در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: از تعداد افرادی که به این کمپ مراجعه کردهاند، هفت نفر بنا به تشخیص مسئولان کمپ، برای ادامه بهبودی با تمدید دوره در این کمپ حضور دارند.
وی تصریحکرد: دوره درمان 21 روز حضور کامل و شبانهروزی در کمپ است که از تعداد افراد مراجعهکننده به کمپ هفت نفر پس از سه دوره تمدید، سلامتی خود را به دست آوردهاند.
فتحی ادامه داد: مسئول کمپ، مدیر داخله کمپ، مسئول اتاق سمزدایی، مسئول خرید و کار و اطلاعرسانی از جمله پرسنل این کمپ بوده که اکثریت آنها معتادان بهبود یافته هستند.
وی با اشاره به روش بهبودی این افراد، ذکر کرد: بیماران از بدو ورود به طور کامل توسط خدمتگذاران کمپ که همگی خانم هستند بازرسی بدنی شده و ترک بدون دارو را آغاز میکنند.
وی عنوان کرد: بیماران هفته اول را در اتاق سمزدایی میگذرانند و پس از اتمام سمزدایی وارد اتاق بهبودی میشوند که در آنجا میتوانند از امکاناتی نظیر آب درمانی، ورزش، موسیقی و کلاسهای معنوی که روزانه به مدت یک ساعت و نیم برگزار میشود، بهره ببرند.
فتحی با اشاره به اینکه در این مکان با تمام توان به معتادان خدمترسانی میشود، ذکر کرد: بیماران در کمپ به جز سه وعده غذایی روزانه، یک وعده نیز با کیک، آبمیوه، بستنی و میوه پذیرایی میشوند.
وی ادامه داد: خانوادهها و بستگان درجه یک بیماران در روزهای جمعه زیر نظر مسئولان کمپ، میتوانند با فرزندان خود ملاقات کنند.
نماینده کمپ ترک اعتیاد بانوان سنندج با اشاره به اینکه اعتیاد این افراد به موادمخدر متفاوت است، اظهارکرد: اکثریت این افراد معتادان به موادمخدر از نوع شیشه بوده و تعدادی نیز به حشیش و هروئین و قرصهای روانگردان معتاد بودهاند.
وی اعلام کرد: تاکنون دو نفر از این افراد به علت خسارتهای روحی و روانی ناشی از مصرف بیرویه موادمخدر با همکاری خانوادههایشان برای مداوا تحویل بیمارستان شده و سه نفر نیز بازگشت مجدد داشتهاند که بار دیگر به کمپ مراجعه کرده و پس از گذراندن یک دوره درمان به زندگی بازگشتهاند.
فتحی، با اشاره به اینکه در مجموع 22 نفر خانم در این مرکز بهبود یافتهاند، تصریحکرد: بهبود یافتگان جهت ادامه بهبودی خود در کلاسهای انجمن معتادان گمنام که برای ادامه بهبودی کاملاٌ ضروری است، شرکت میکنند.
نماینده کمپ ترک اعتیاد بانوان سنندج ذکر کرد: این کمپ یک پزشک خانم نیز در اختیار دارد که بیماران پس از ویزیت با نظر وی پذیرش میشوند.
وی افزود: این افراد بیمار و مجرم نیستند بلکه آسیبدیدگان اجتماعی هستند که باید با بهادادن به آنان راهی برای نجاتشان یافت.
شهرستان قروه بیشترین آمار معتادان زن را داراست
فتحی با اشاره به اینکه بیشترین آمار مراجعهکنندگان به این کمپ از شهرستانها است، عنوان کرد: بیشترین آمار بانوان معتاد در شهرستان قروه است و پایینترین سن افراد حاضر در این کمپ 15 ساله و بالاترین نیز 56 ساله است.
وی اعلام کرد: بسیاری از معتادان بهبود یافته به دلیل نداشتن مکانی برای بازگشت، علیرغم ترک اعتیاد به ناچار زندگی خود را در این کمپ میگذرانند که این مسئله نه تنها موجب افزایش هزینههای کمپ شده بلکه معضلی اجتماعی تلقی میشود که به دلیل عدم حمایت خانوادهها و همچنین یاری مسئولان برای در نظر گرفتن مکانی برای این افراد به وجود میآید.
وی در رابطه با مشکلات موجود در کمپ اعلام کرد: متاسفانه مکان اصلی کمپ، مکان آبرومندی نیست و استانداردهای لازم را دارا نیست.
شورای شهر و شهرداری به وعده خود عمل نکردند
فتحی اعلام کرد: خیابان و جاده منتهی به کمپ متاسفانه وضعیت نامناسبی را داراست که آسفالت آن در شورای شهر و شهرداری مصوب شد، اما متاسفانه نه تنها تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و وعده خود را عملی نکردهاند، بلکه نامهای که در این زمینه به شورای شهر ارجاع داده شده بود، مفقود شده است!
کمپ ترک اعتیاد بانوان از نبود گاز رنج میبرد
وی ضمن تشکر از حمایتهای سازمان بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان، خاطرنشان کرد: این کمپ از نبود گاز رنج میبرد و از نفت جهت تامین گرمای فضا استفاده میشود که عمدهترین مشکل کمپ است و نیازمند حمایت جدی مسئولان این حوزه است.
وی ضمن درخواست حمایت از مسئولان مربوطه در انجام اقدامات موثر و مفید در کمپ، یادآور شد: تعداد زیادی از این بیماران به صورت رایگان بستری شدهاند و مخارج کمپ و نگه داری این افراد بسیار بالاست و به حمایت مادی و معنوی مسئولان نیاز دارد.
به گزارش ایسنا، کمال فتحی، پس از چندین سال اعتیاد از این بیماری نجات پیدا کرده و روز گذشته دوازده سالگی بهبودی اش را جشن گرفت و در حال حاضر با نیتی خیرخواهانه و با هدف کمک به این آسیب دیدگان اجتماعی و گشایش دریچه ای از امید به روی آنان، با وجود مشکلات مادی فراوانی که در اداره کمپ وجود دارد، همچنان در این مرکز خدمت می کند.
با توجه به اینکه این کمپ تنها مرکز ترک اعتیاد بانوان در استان است، امید است با حمایت جدی مسئولان مکانی مناسب و دارای استانداردهای لازم برای آن تهیه شود تا گامی در راستای کاهش و کنترل این آسیب اجتماعی، التیام درد خانوادهها و نجات زندگی همه جوانانی باشد که در این معضل گرفتار شدهاند.
گزارش از خبرنگار ایسنای کردستان سرگل آرش
انتهای پیام