معکوس‌کردن علائم آلزایمر با استفاده از فناوری فراصوت

دانشمندان کانادایی با استفاده از شیوه تصویربرداری فراصوت روزنانس مغناطیسی، موفق به معکوس‌کردن علائم آلزایمر در موش‌ها شدند.

دانشمندان کانادایی با استفاده از شیوه تصویربرداری فراصوت روزنانس مغناطیسی، موفق به معکوس‌کردن علائم آلزایمر در موش‌ها شدند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این شیوه شامل استفاده از پرتوهای فراصوت هدفمند و نظارت بر اثرات آن‌ها از طریق تصویربرداری روزنانس مغناطیسی است.

در آزمایش‌های انجام‌شده توسط تیم علمی «موسسه تحقیقاتی سانی‌بروک» در تورنتو، روش جدید به درمان علائم بیماری آلزایمر در موش‌ها کمک کرد. این درمان، عملکرد مغز را در حیوانات تحت بررسی ارتقا بخشید و محققان امیدوارند در آینده با استفاده از این روش، رفتارهای شناختی انسان‌های مبتلا به آلزایمر را نیز بهبود بخشد.

دانشمندان در تحقیقاتشان اثرات این شیوه را بر روی موش‌های تراریخته بررسی کردند؛ این نوع موش‌ها دارای پلاک افزایش‌یافته در ناحیه هیپوکامپ مغزشان بودند و هیپوکامپ، مسئول حافظه در مغز است. موش‌های تحت مطالعه، با علائم معمول آلزایمر در انسان‌ها مانند از دست‌دادن حافظه و بروز مشکلاتی در یادگیری دست‌و‌پنجه نرم می‌کردند.

محققان با استفاده از عامل کنتراست میکروحباب، توانستند سد خونی مغزی (گذرگاهی در مغز) را باز کنند؛ با این حال، فقط زمانی که میکروحباب‌ها با استفاده از پرتو فراصوت با تراکم بالا حرکت کردند، راه را برای تحویل کارآمدتر داروها باز کردند.

دانشمندان از این شیوه برای درمان موش‌ها استفاده کرده و بهبودی‌هایی را در یادگیری فضایی و شناختی آن‌ها مشاهده کردند. به گفته تیم تحقیقاتی، دلیل این امر احتمالا افزایش ارتجاع‌پذیری نورونی ناشی از پرتو فراصوت و همچنین کاهش پلاک مغزی است که وجود آن در انسان‌ها با علائم آلزایمر مرتبط است.

محققان همچنین افزایش تعداد نورون‌ها و طول رشته‌های دندریت را در موش‌های تحت آزمایش مشاهده کرد. دندریت‌ها، رشته‌های درخت‌مانندی هستند که به نورون‌ها در برقراری ارتباط با نورون‌های دیگر کمک می‌کنند.

نتایج بدست آمده در این تحقیق، گامی بزرگ در درمان آلزایمر تلقی می‌شوند و دریچه جدیدی را به سوی این موضوع باز می‌کند که چگونه شیوه تصویربرداری فراصوت روزنانس مغناطیسی ‌می‌تواند با کمک درمان‌های دیگر، یادگیری شناختی را تقویت کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93112513338
  • خبرنگار : 71456