علاقهمندان به سریالهای پلیسی روز گذشته شاهد انتشار خبری دربارهی درگذشت روژه هانن - بازیگر سریال معروف «ناوارو» - بودند؛ هرچند در ابتدا برخی از سایتها سعی در تکذیب این خبر داشتند، اما انتشار این خبر در سایتهای معتبر فرانسوی و اروپایی، سرانجام بر فوت این بازیگر 89 ساله مهر تایید زد.
به گزارش خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا، روژه هانن در سن 60 سالگی ایفای نقش «ناوارو» را بر عهده گرفت و در تمام قسمتهای این سریال 109 قسمتی بازی کرد.
مدیریت دوبلاژ سریال ناوارو را بهرام زند بر عهده داشت که خودش هم به جای این بازیگر صداپیشگی کرده است.
سریال «ناوارو» از سال 1989 تا 2006 در تلویزیون فرانسه ساخته شد و هر قسمت آن شامل 90 دقیقه بود. کارگردانی سریال «ناوارو» را تیتو تاپن برعهده داشت که خود او بسیاری از قسمتها را هم نوشته است. در حقیقت او را خالق ناوارو میشناسند.
او در سال 2005 هم در نگارش فیلمنامهی فیلمی تلویزیونی با نام «مادمازل ناوارو» همکاری داشت و در حقیقت شخصیتها و داستان اصلی را خود تاپن نوشته بود. جالب اینکه شخصیت اصلی این فیلم 105 دقیقهای را هم امانوئل بوآردون (بازیگری که نقش دختر ناوارو را بازی میکرد) بر عهده داشت.
روژه هانن (بازیگر نقش «ناوارو») در این سریال فرانسوی در کنار جمعی از بازیگران جوان کشورش قرار گرفته بود. بازیگرانی چون موریس ودو و امانوئل بوآردون بیش از دیگران در تعداد قسمتهای این سریال مقابل دوربین رفته بودند.
موریس ودو در 92 قسمت نقش «کمیسیر والتز» را ایفا کرد که پس از خود شخصیت اصلی ناوارو، بیشترین حضور را در قسمتهای این سریال داشت. شهروز ملکآرایی صداپیشه کمیسر والتز بود.
امانوئل بوآردون هم نقش یولاندا - دختر ناوارو - را بازی میکرد که او هم در 89 قسمت حضور داشت و مریم شیرزاد در دوبله فارسی این سریال، صداپیشگی این شخصیت را عهدهدار بود.
سریال ناوارو که در ایران طرفداران بسیاری داشت، از بسیاری از شبکههای اروپایی پخش شد و «تی اف وان» فرانسه، شبکه اصلی پخشکننده این سریال بود.
از «ناوارو» به عنوان یکی از مجموعههای پلیسی موفق اروپا در سالهای اخیر یاد میشود، روژه هانن در نقش پلیسی با اخلاق عجیب و غریب و ویژه، نمایندهای موفق برای کارآگاههای فرانسوی محسوب میشد.
ناوارو مردی در سن میانسالی با قدی بلند و شانههای پهن است. او خیلی کم از اسلحه استفاده میکند و به مجرمان دستبند نمیزند. تصمیم گرفته سیگارش را ترک کند و عاشق نوعی خوراک قارچ است که برای خوردنش گهگاه به رستوران مورد علاقهاش میرود. در تمام طول سریال کسی نام کوچک او را صدا نمیزند و همکارانش او را رییس خطاب میکنند. ناوارو عاشق بیلیارد و البته پیش از همه عاشق دخترش است.
رابطه ناوارو با دخترش از نکات جالب توجه این سریال ذکر شده و در حقیقت کارگردان با نزدیک شدن به زندگی شخصی و خصوصی پلیس، سعی در خلق شخصیتی جذاب از پلیس داشته که موفق هم بوده است.
خود هانن در این خصوص میگوید: «ناوارو» داستانی پلیسی ممزوج با محیط خانوادگی داشت و به همین خاطر توانست موفق باشد.
از سریال ناوارو تا سالها به عنوان یکی از مجموعههای موفق پلیسی و الگویی برای سریالهای مشابه در این ژانر یاد میشد.
این سریال را به لحاظ موفقیت در جذب مخاطب، در کنار سریالهای کارگاهی چون «درک» و «کمیسر رکس» قرار میدهند.
سریال ناوارو را نویسندههای متعددی نوشتهاند و خود کارگردان 78 اپیزود از آن را به نگارش درآورده است.
«ناوارو» را در خلاصه اینگونه تعرف میکنند: این سریال دربارهی کمیسر پلیسی به نام آنتوان ناوارو است که پس از ناپدید شدن همسرش به تنهایی با دخترش یولاندا زندگی میکند.
روژه هانن، بازیگر، نویسنده و کارگردان فرانسوی که روز گذشته درگذشت، در طول حیاتش بیش از همه به خاطر ایفای نقش در سریال «ناوارو» شناخته شد و به شهرت رسید؛ هرچند نسبت فامیلی با یکی از رییسجمهورهای فرانسه نیز بر شهرت او افزود و همزمان با درگذشتش برخی شخصیتهای سیاسی فرانسه نیز برایش پیام تسلیت دادند.
موسیقی تیتراژ سریال «ناوارو» در زمان پخش از تلویزیون ایران، یکی از عوامل جذابیت این مجموعه پلیسی بود. ژانیک تاپ و سرژ پراتونه سازندگان این موسیقی در سال 1989 بودند که از طریق این خبر میتوانید شنونده آن باشید.
گزارش : پیوند مرزوقی - خبرنگار ایسنا
انتهای پیام