خبرگزاری رویترز گزارش داد، رهبران آلمان و اوکراین به همراه معاون رییس جمهوری آمریکا نشستی سه جانبه به منظور بحث درباره طرح صلح اوکراین در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ، برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این نشست، نخستین نشست میان این مقامات از زمان بازگشت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از مذاکرات با ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه در مسکو در روز جمعه بود.
از سوی دیگر، این خبرگزاری گزارش داد، جدایی طلبان حامی روسیه در شرق اوکراین، حمله توپخانهای به مواضع نیروهای دولتی در سراسر خط مقدمها را افزایش داده و به نظر میرسد در حال تجمیع نیرو به منظور انجام حملاتی جدید به دو شهر مهم دبالتسوه و ماریوپل هستند.
وولودیمیر پولیووی، سخنگوی ارتش اوکراین در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: در 24 ساعت گذشته پنج سرباز اوکراینی کشته شده و 26 تن دیگر زخمی شدند.
این در حالی است که پیشرفتهای اخیر جداییطلبان علیه نیروهای دولتی اوکراین در شرق، به ویژه پیشروی آنها به سوی شهر دبالتسوه در شمال شرق دونتسک، باعث افزایش تلاشهای آلمان و فرانسه به منظور رسیدن به توافق با روسیه برای پایان بحران اوکراین شده است.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز جمعه همراه با فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه با پوتین در کرملین دیدار کرد.
از زمان بالاگرفتن درگیریها در شرق اوکراین در ماه آوریل گذشته بیش از پنج هزار غیرنظامی، سرباز اوکراینی و شبه نظامی جداییطلب در این درگیریها کشته شدهاند.
در حال حاضر تمرکز نیروهای شورشی در اوکراین بر تصرف شهر مهم دبالتسوه است. با این حال نیروهای دولتی اوکراین اطمینان دادند که از قدرت آتش کافی برای حفظ این شهر برخوردارند. یکی دیگر از نگرانیهای اوکراین درباره شهر ماریوپل در ساحل جنوب شرقی این کشور است.
پولیووی تصریح کرد: در حال حاضر وضعیت متشنج است. دشمن در حال اجرای حملات در سراسر خطوط مقدم است.
وی گفت: نیروهای تروریست در حال تجمیع قوا به منظور حملات بیشتر به ماریوپل و دبالتسوه هستند. اخیرا افزایش شمار تانکها و خودروهای زرهی شورشیان در نزدیکی دبالتسوه دیده شده است.
انتهای پیام