امضای تفاهمنامه وزارت کشور با معاونت زنان

فرهمندپور: بار مالی مصوبه مرخصی زایمان پیش‌بینی نشده است

مشاور وزیر کشور در امور بانوان گفت: طی امروز یا فردا تفاهم نامه‌ای به امضای وزیر کشور و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به منظور همکاری‌های مشترک در امور زنان امضا می‌شود.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان گفت: طی امروز یا فردا تفاهم نامه‌ای به امضای وزیر کشور و معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به منظور همکاری‌های مشترک در امور زنان امضا می‌شود.

به گزارش خبرنگار سرویس "زنان" خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فهیمه فرهمندپور در نشست خبری که امروز در وزارت کشور برگزار شد، با اعلام این خبر اظهار کرد: طبق تفاهم نامه‌ای که بین وزارت کشور و معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری امضا می‌شود می‌توانیم از بخشی از اعتبارات معاونت امور زنان و خانواده برای فعالیت‌های خود بهره ببریم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در 13 ماه گذشته تلاش کرده‌ایم از تمام ظرفیت‌ها و امکانات موجود برای انجام درست ماموریت‌های امور زنان بهره ببریم با این وجود عملکرد ما نیازمند آسیب شناسی و نقد است.

وی درباره برنامه‌های سال 94 دفتر امور بانوان وزارت کشور اظهار کرد:‌ در صورت تامین اعتبارات لازم برنامه‌های مرتبط با تحکیم خانواده و افزایش کمی و کیفی جمعیت، توان افزایی تخصصی مدیران حوزه زنان و خانواده و دست اندرکاران حوزه برنامه ریزی زنان را انجام می‌دهیم. این افراد می‌توانند اعضای زن شوراهای شهر و روستا، دهیاران زن، مشاوران امور بانوان دستگاه‌ها و مدیران کل امور بانوان استانداری‌ها باشند.

فرهمندپور اضافه کرد: افزایش سرمایه‌های اجتماعی زنان استان‌ها از طریق تعامل با فرهیختگان زن استان‌ها، توجه به اوقات فراغت زنان و دختران، کارآمدسازی کانون‌های فرهنگی زنان، توجه به زنان روستایی و عشایری، بهسازی تشکیلات امور زنان در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها بر اساس شرح وظایف مصوب دفاتر زنان و خانواده وزارت کشور و استانداری‌ها از دیگر برنامه‌های ما در سال 94 است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در زمینه فعالیت‌های دفتر امور بانوان در حوزه‌های اقتصادی زنان اظهار کرد: کار اقتصادی، کار آفرینی و توسعه ، وظیفه ذاتی وزارت کشور نیست اما ما به دو دلیل وارد این عرصه شده‌ایم چرا که وظیفه ذاتی وزارت کشور هماهنگ سازی امور بین دستگاه‌هاست و برای تقویت زنان کارآفرین، مدیریت و هماهنگی بین دستگاه‌ها بر عهده وزارت کشور است.

وی افزود: ارتقای توانمندی اجتماعی و روانی زنان موضوع بسیار مهمی است که نمی‌توانیم از آن غفلت کنیم. بخشی از توانمندسازی زنان از طریق برنامه ریزی اقتصادی محقق می‌شود.

وی تاکید کرد: به منظور ارتقای وضع زندگی زنان تنها نباید به توانمندسازی آنان توجه کنیم بلکه توانمندسازی خانواده و ارتقای مناسبات خانوادگی را هم مدنظر قرار دهیم. در این جهت باید روی سهم زنان در اقتصاد خانواده، تامین حقوق مادی و معنوی زنان در فضای خانواده، اصلاح مناسبات اعضای خانواده و تقویت کرامت زنان در خانواده کار کنیم.

بار مالی مصوبه مرخصی 9 ماهه زایمان پیش‌بینی نشده است

مشاور وزیر کشور در امور بانوان در پاسخ به پرسش ایسنا در زمینه بودجه پیش بینی شده برای فعالیت‌های دفتر امور بانوان وزارت کشور در سال 94، اظهار کرد: سال گذشته بودجه خاصی برای حوزه زنان در وزارت کشور دیده نشده بود اما امسال بودجه‌ای واقعی، عینی و موثر را تقاضا کرده‌ایم البته در زمینه پیش بینی اعتبار مورد نیاز در انجام هماهنگی و همکاری بین دستگاهی را نیزدر نظر داریم.

فرهمندپور درباره فعالیت دفتر امور بانوان وزارت کشور به منظور اجرایی شدن مرخصی 9 ماهه زنان اظهار کرد: پس از ابلاغ مصوبات می‌توانیم نسبت به پیگیری اجرای آن اقدام کنیم اما هنوز در زمینه مرخصی 9 ماهه زایمان دچار مشکل هستیم و بار مالی آن پیش بینی نشده است.

وی تاکید کرد: برای افزایش جمعیت باید اقدامات عملی انجام شود چرا که توصیه تنها ما را به این هدف نمی‌رساند. در این شرایط اگر اجرای مرخصی 9 ماهه زایمان ابلاغ شود، بر شیوه اجرای این مصوبه نظارت خواهیم کرد.

غربالگری سلامت بانوان شاغل

به گزارش ایسنا، فرهمندپور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اقدامات انجام شده در دفتر بانوان وزارت کشور گفت: در قبال بانوان شاغل در ستاد وزارت کشور و خانواده‌های آنها توفیق داشته‌ایم دو برنامه جدی را برای این گروه برگزار کنیم؛ بخشی از این برنامه‌ها مربوط به خانواده‌هایشان بود که در این مرحله دوره آموزشی و تربیتی "مطلع مهر" را برای زوجینی که در پنج سال اول زندگی مشترک خود هستند، برگزار کردیم.

وی اضافه کرد: مطلع مهر یکی از برنامه‌های دولت قبل بود که بر اساس آن دستگاه‌های اجرایی مکلف به برگزاری دوره‌های آموزشی برای زوجین شاغل در آن دستگاه بودند که پنج سال اول زندگی خود را پشت سر می‌گذاشتند، اما در دولت دهم، این کار در وزارت کشور انجام نشده بود بنابراین در اردیبهشت ماه برای 70 زوج، وزارت کشور دوره آموزشی را در شهر مقدس مشهد برگزار کرد.

وی با اشاره به برنامه‌های برگزار شده برای زنان شاغل در وزارت کشور گفت: شاخص ترین برنامه غربالگری سلامت بانوان شاغل در این دستگاه بود. در مرحله اول، این زنان در زمینه سرطان پستان غربالگری شدند. ابتدا دوره‌های آموزشی برای زنان برگزار شد سپس آنان مورد معاینه قرار گرفتند و مراحل پاراکلینیکی تشخیص را پشت سر گذاشتند و در صورت نیاز معاینه تکمیلی برای آنان انجام شد، البته با توجه به گستردگی طرح غربالگری سلامت، این طرح در سال 94 ادامه می یابد.

50 درصد از پست‌های بانوان در فرمانداری‌ها و استانداری‌ها بلاتصدی است

مشاور وزیر کشور در امور بانوان با بیان اینکه اقداماتی را برای همکاران خود در استان‌های کشور انجام دادیم، اظهار کرد: جمع آوری اطلاعات دقیق شاغلان حوزه بانوان و خانواده استانداری‌های کشور در رده استانداری و فرمانداری یکی از اقدامات انجام شده بود که تا کنون در وزارت کشور سابقه نداشته است. این اطلاعات به گونه‌ای است که به تحلیل جامعی از وضعیت موجود تشکیلات بانوان در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها داریم. به عنوان نمونه از میزان پست‌های خالی امور بانوان، وضعیت تحصیلی شاغلان در امور بانوان، میزان تخصص و وضعیت استخدامی آنان اطلاعات لازم را داریم.

فرهمندپور تصریح کرد: آمادگی لازم برای آسیب شناسی دقیق از ساختار تشکیلات زنان در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها را داریم و بر اساس اطلاعات موجود، به طور متوسط حدود 50 درصد از پست‌های امور بانوان در فرمانداری‌ها و استانداری‌ها بلاتصدی است که این میزان در استانداری‌ها کمتر از 50 درصد و در فرمانداری‌ها حدود 60 درصد است. با وجود این تعداد پست خالی و تعداد زیاد همکاران قراردادی نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که اتفاقی جدی در حوزه زنان رخ دهد.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان با اشاره به برگزاری نشست‌های منطقه‌ای گفت: وزارت کشور ایران را به پنج منطقه تقسیم کرده است و دفتر امور زنان وزارت کشور بیشترین حجم نشست‌ها، گفتگوها و بررسی‌های میدانی را در میان بخش‌های مختلف این وزارتخانه داشته به گونه‌ای که تا کنون دو دوره نشست منطقه‌ای برگزار کرده است.

وی افزود:‌ این نشست‌ها در هماهنگی‌های ملی، منطقه‌ای، ایجاد هم افزایی و جهت گیریهای مشترک بسیار موثر است و نشست‌های منطقه‌ای راهبردی برای مهارت افزایی مدیران محسوب می‌شود.

فرهمندپور اضافه کرد: تا کنون سه نشست سراسری در تهران برگزار کرده‌ایم و به احتمال زیاد اواخر بهمن ماه به میزبانی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری نشست دیگری را برپا می‌کنیم. علاوه بر آن طی چهار ، پنج نوبت با مدیران مناطق جلسات به صورت ویدئو کنفرانس داشته‌ایم.

وی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته از سوی دفتر امور بانوان وزارت کشور برای افزایش مهارت حرفه‌ای و تخصصی مدیران گفت: دوره‌های آموزشی را برای مدیران در اواخر دیماه برگزار کردیم.

وی با بیان اینکه چند برنامه شاخص برای جامعه زنان داشته‌ایم اظهار کرد: یکی از آنها تدوین سند امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی و دیگری برگزاری فعالانه کارگروه تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده شورای اجتماعی کشور بوده است. کارگروه تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده فعالترین کارگروه شورای اجتماعی کشور است که نه تنها شش جلسه آن برگزار شده بلکه نشست‌های کاری نیز ذیل آن برگزار کرده‌ایم.

وی درباره موضوعات کارگروه تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های این کارگروه ورود به برنامه ششم توسعه است. علاوه بر آن به موضوع بسیار مهم سکونتگاه‌های غیررسمی نیز توجه کرده‌ایم که از جمله دغدغه‌های جدی دولت محسوب می‌شود.

وی افزود: یکی دیگر از برنامه‌های ما توجه به ازدواج زنان ایرانی با اتباع بیگانه و پیامدهای ناشی از این کار است چرا که این کار پیامدهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حقوقی دارد. با توجه به اینکه این موضوع بین دستگاهی است تلاش کرده‌ایم در قالب کارگروهی به آن بپردازیم.

وی افزود: نمایندگان بخش کنسولی وزارت امور خارجه، امور بانوان این وزارتخانه، ثبت احوال، معاونت‌های امور زنان و خانواده و حقوقی ریاست جمهوری، معاونت‌ امنیتی وزارت کشور و غیره در این کارگروه حضور دارند. امیدواریم یکی از اولین دستاوردهای سال 94 دستیابی به نتایج لازم در این کارگروه باشد.

به گزارش ایسنا، فرهمندپور در ادامه گفت: وضعیت زنان و دختران روستایی و عشایر به دلایل مختلف بسیار مهم است. متاسفانه همواره روستاها کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند و در روستاها زنان و دختران بیشتر مورد کم توجهی واقع شده‌اند و یک فعالیت هماهنگ و منسجم در روستاها وجود ندارد. بنابراین کارگروهی را با شرکت نمایندگان دستگاه‌ها از جمله وزارت جهاد کشاورزی، سازمان دهیاری‌ها و شهرداری‌ها، صندوق مهر امام رضا (ع)، آموزش و پرورش تشکیل دادیم و دبیرخانه این کارگروه در وزارت کشور مستقر است.

وی اضافه کرد: با صندوق مهر امام رضا (ع) هماهنگی‌های اولیه‌ای را در زمینه‌هایی مانند کارآفرینی اقتصادی انجام داده‌ایم. با معاونت مناطق روستایی و محروم دولت نیز گفتگوهایی انجام داده‌ایم و قرار است در این زمینه در سال 94 یک برنامه عملی ارائه بدهیم.

وی اضافه کرد: با توجه به آنکه سال 93 بسیار پر فعالیت و کم بودجه برای ما بود، در دو سه ماه گذشته تلاش فشرده‌ای را به منظور پیش بینی مکانیزم‌هایی برای تامین بودجه و اعتبارات سال 94 انجام داده‌ایم.

مشاور وزیر کشور در امور بانوان با بیان اینکه در استان‌ها چند برنامه شاخص انجام داده‌ایم گفت: بخشی از برنامه‌های استان‌ها برنامه‌های هماهنگ ملی بوده است که از جمله آنها به فعال کردن کارگروه‌های زنان و خانواده می‌توان اشاره کرد. با توجه به آنکه شورای برنامه ریزی و توسعه هر استان مهمترین شورای استان محسوب می‌شود، ذیل آن هشت کارگروه تخصصی پیش بینی شده که یکی از آنها کارگروه تخصصی زنان و خانواده است. ریاست این کارگروه به عهده معاون سیاسی استاندار و دبیر آن مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری است. متاسفانه پیش از این کارگروه‌ها فعالیت جدی و موثری نداشتند.

وی اضافه کرد: در سال 93 اولین عنوان برنامه‌ای که در دستور کار مدیران استانی قرار دادیم و آنرا پیگیری کردیم فعال سازی کارگروه زنان و خانواده استانها بود. تلاش می‌کنیم با پیش بینی اعتبارات لازم در سال 94 بتوانیم در جهت کارآمدسازی این کارگروه‌ها گامهای موثری برداریم.

وی با بیان اینکه حدود 500 کانون فرهنگی اجتماعی زنان در کشور فعالیت می‌کنند گفت: این کانون‌ها بازوان اجرایی و عملیاتی دفاتر امور زنان استانداری‌ها هستند. با توجه به این موضوع یکی از کارهای بسیار جدی ما آسیب شناسی و تلاش برای فعال سازی این کانون‌ها بوده است بنابراین در این زمینه نیز کارگروه تخصصی را تشکیل دادیم.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه عرضه دستاوردهای زنان در حفظ، پاسداشت و انتقال میراث فرهنگی و معنوی کشور گفت: چند ماه گذشته اجلاسی در این زمینه در اصفهان برگزار شد و نمایشگاهی را با همکاری استان‌های کشور در حاشیه این اجلاس برگزار کردیم که تجربه موفقی بود.

فرهمندپور با اشاره به برنامه‌های دهه فجر گفت: نمایشگاه‌های منطقه‌ای نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار با تاکید بر اقتصاد مقاومتی در شش استان برگزار می‌شود که همه استان‌ها در این نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنند. این نمایشگاه‌ها شامل انواع تولیدات اعم از صنایع دستی، صنعتی، کشاورزی و ... می‌شوند. برگزاری آن نیازمند کار گسترده بین دستگاهی بود. علاوه بر آن امکان فروش محصولات در این نمایشگاه وجود دارد و امیدواریم بتوانیم از این طریق برای محصولات زنان مشتری جذب کنیم.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه‌ها حدود 850 غرفه دایر شده است اظهار کرد: استانهای کرمانشاه، البرز، فارس، اصفهان، خراسان رضوی و گیلان به ترتیب بیشترین غرفه‌ها را دارا هستند و 1000 تولید کننده در قالب تولید کنندگان فردی، تعاونی، صندوق‌های سرمایه گذاری خرد در آن شرکت می‌کنند.

اعطای 8 میلیارد تومان تسهیلات بانکی به زنان تولید کننده

مشاور وزیر کشور در امور بانوان در ادامه گفت: توانستیم با انجام هماهنگی‌هایی با صندوق مهر امام رضا (ع) در مرحله اول قول اعطای 10 میلیون تومان به زنان تولید کننده شرکت کننده در این نمایشگاه را بگیریم. در هفته جاری دستور العمل این کار ابلاغ می‌شود. بر اساس پیش بینی ما دستکم 800 واحد تولیدی زنان مشمول دریافت این تسهیلات می‌شوند بنابراین در مجموع هشت میلیارد تومان تسهیلات بانکی بسیار کم بهره در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به سایر برنامه‌های استان‌ها گفت: در تمام استان‌ها برنامه ریزی برای برگزاری دوره‌های آموزش خانواده در جهت ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی انجام شده است؛ علاوه بر آن در بیشتر استان‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی اقدامات خوبی شده. حمایت از زنان کارآفرین، برگزاری جلسات علمی، آموزشی، مهارتی و توجه به سلامت و اوقات فراغت زنان در دستور کار استانهای کشور است.

فرهمند پور با اشاره به طرح ساماندهی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت:‌ این طرح در قالب فعالیت بین دستگاهی بررسی شده و مرحله آزمایشی آن در حوزه فرمانداری ری در حال برگزاری است. پس از آسیب شناسی مرحله آزمایشی این طرح در مناطق دیگر نیز اجرا می‌شود. برگزاری دهه کسب و کار نیز یکی از دستاوردهای اولیه این طرح بود.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا در زمینه آخرین وضعیت تدوین سند امنیت زنان گفت: در ابتدای سال 93 فرآیند این کار را کلید زدیم و تلاش کردیم بخشی از آن را از طریق برگزاری دوره آموزشی سند نویسی با حضور نمایندگان دستگاه‌ها انجام دهیم. از درون این کارگاه یک سند استخراج کردیم و تلاش کردیم نظر دستگاه‌ها یکپارچه شود. پس از چند مرحله کارشناسی و ارزشیابی پیش نویس اولیه آن آماده شده است.

وی تاکید کرد: ما موظف هستیم پیش از امضای این نسخه به وسیله وزیر کشور یک اعتبار بخشی اولیه انجام دهیم. طی هفته آینده پیش نویس اولیه را برای مراجع مربوطه از جمله شورای فرهنگی اجتماعی زنان، معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و مرکز حقوقی وزارت کشور ارسال می‌کنیم. نظرات این مراجع را دریافت می‌کنیم و در صورت ضرورت آنان را اعمال می‌کنیم و نسخه نهایی پیش نویس سند امنیت اجتماعی زنان و کودکان با امضای وزیر کشور به دولت ارسال می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۳:۲۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 93111408100
  • خبرنگار : 71078

برچسب‌ها