معاون سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اختصاص اعتبار ۵ میلیاردی برای احیای تالاب هامون، تاکید کرد: برنامه دولت برای احیای تالاب هامون بسیار جدی است.
به گزارش سرویس "محیط زیست" ایسنا، احمدعلی کیخا در مراسم "روز جهانی تالابها" در زابل افزود: سیستان بخشی از تاریخ بشریت در ایران را شکل داده و امروز نیز نقطه آغازین و بزرگی برای احیای تالابها شده است. احیای تالاب بینالمللی هامون یک ضرورت است.
احمد علی کیخا افزود: جمعبندی ما این است که دولت ایران و افغانستان با همکاری سازمانهای بینالمللی برای نجات مردم دو سوی مرز برنامه جامعی تهیه کنند.
وی بیان کرد: این برنامه آب، تجارت، سلامت و زندگی عادی را شامل میشود.
وی با تاکید بر اینکه احیای تالاب بینالمللی هامون یک ضرورت است اظهار کرد: سیستان بخشی از تاریخ بشریت در ایران را شکل داده و امروز نیز نقطه آغازین و بزرگی برای احیای تالابها شده است.
به گفته کیخا، فرایند احیای تالاب هامون در دو مقوله ملی و بینالملل در حال انجام است.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: تغییرات آب و هوایی قطعا تاثیرات منفی بر روی تالابهای کشور دارند چرا که باعث افزایش دما شدهاند و بسیاری از اتفاقاتی که در کشور مانند خشکیدگی تالابها و بیابانزایی رخ میدهد، نشان از همین مسئله دارد.
بنابراین گزارش ، این مراسم با حضور سفیر آلمان در ایران، سفیر افغانستان در ایران، نماینده ارشد سازمان ملل در ایران، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، معاونین وزرای خارجه و جهاد کشاورزی و معاون سازمان جنگلها و مراتع در زابل آغاز شد.
گری لوئیس نماینده سازمان ملل در ایران نیز در این مراسم گفت: حضور سفرای افغانستان و آلمان در زابل نشان از همگرایی و همدلی جوامع بینالملی برای حل مشکلات هامون است.
وی افزود: برای سومین بار است که به زابل سفر میکنم حدود 20 سال قبل برای اولین بار به این منطقه آمدم؛ آبادانی و سرسبزی را دیدم اما امروز غمگینم که شاهد این وضعیت غمبار هستم.
وی با بیان اینکه در واقع علت حضور ما در اینجا صرفا جشن گرفتن روز جهانی تالابها نیست بلکه اندیشیدن تدبیر و راهکاری برای نجات هامون است، ادامه داد: دیدن شرایط غمبار امروز هامون باید ما را وادار به چارهجویی برای برونرفت از این شرایط کند.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران گفت: خوشحالم که امروز شاهد حضور سفرای افغانستان و آلمان در این جمع هستم و این نشان از همگرایی جوامع بینالمللی برای نجات هامون دارد.
وی تصریح کرد: باید با هم تلاش کنیم و فکر کنیم که چکونه میتوانیم تالاب هامون را به زمان آبادانی و سرسبزی آن بازگردانیم.
دولت آلمان برای حل مشکل تالاب هامون تلاش میکند
سفیر آلمان نیز در این مراسم گفت: دولت آلمان در گذشته همکاریهای بسیاری با ایران داشته و علاقهمند به همکاری با ایران برای حل مشکل تالاب هامون است.
میکائیل بارون فون اونگرن-اشترنبرگ اظهار کرد: دولت آلمان در گذشته همکاریهای بسیاری با ایران و افغانستان داشته و علاقهمند به همکاری با ایران برای حل مشکل تالاب هامون است.
وی افزود: ما فقط یار روزهای خوش شما نیستیم بلکه در حل مشکلات نیز یاریگر شما هستیم. خیلی خوشحالم که میبینم علاوه بر سیاسیون و دولتمردان مردم هم برای حل مشکلات زیست محیطی تلاش دارند.
سفیر آلمان ادامه داد: به دولت ایران تبریک میگوییم که موضوع محیط زیست را فراتر از منطقه برده و در دنیا مطرح کرده است.
وی افزود: مشکل هامون یک شبه به وجود نیامده و یک شبه حل نمیشود بلکه باید با تفکر همدلی و همکاری ملی، محلی و بینالمللی برای نجات آن تلاش کنیم.
دولت یازدهم دولت اعتدال و توسعه روابط با همه دنیاست
ابراهیم رحیمپور معاون وزیر امور خارجه نیز گفت: دولت یازدهم دولت اعتدال و توسعه روابط با همه کشورهاست.
وی گفت: زابل برای ما نشانگر اسطورههای بزرگ تاریخی ما است و شاهنامه فردوسی را به یاد می آورد.
وی با بیان اینکه فردوسی که در برههای از زمان نجات بخش زبان فارسی بود امروز نیز معصومه ابتکار برای نجات زمین این دیار تلاش میکند ادامه داد: اگرچه مشکل بیآبی و کم آبی یک مشکل جهانی شده و قسمتهایی از آن در دست ایران نبوده اما تلاش میکنیم در دولت تدبیر و امید مشکلات مردم را حل کنیم.
معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: با تدابیری که اتخاذ کردهایم امیدوارم بتوانیم مشکلات مردم این منطقه را برطرف کنیم.
سفیر افغانستان: قطع حق آبه تالاب هامون سیاسی نیست
احمد نور سفیر افغانستان در ایران نیز در این مراسم گفت: قطع حق آبه تالاب هامون سیاسی نیست و این کشور به هیچ عنوان مانع از ورود آب به داخل خاک ایران نشده است.
وی اظهار داشت: همان طور که ایران از پدیده خشکسالی رنج می برد، کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
وی با اشاره به ریشه تاریخی دو کشور ایران و افغانستان افزود: در کنار چنین ریشه های تاریخی، منطقه سیستان نیز به عنوان هم مرز افغانستان از اهمیت بسزایی برای ما برخوردار است.
وی اضافه کرد: با چنین اشتراک های ریشه ای دو کشور ایران و افغانستان چالش ها و منافع مشترکی دارند که هر دو باید در تعامل و همدلی برای رفع و تقویت آن کوشا باشند.
نور ادامه داد: تغییر اقلیم آب و هوایی یکی از مهم ترین چالش های دو کشور است که پدیده خشکالی را در بر داشته که این امر چالش ها و مشکلات فراوانی را در دو سوی مرز ایجاد کرد.
وی خاطر نشان کرد: اکنون وضعیت مردم افغانستان در آن سوی مرز بدتر از سیستان است چراکه آنها هم از تبعات خشکسالی رنج میبرند و این پدیده بر بسیاری از ابعاد زندگی مردم به ویژه اقتصادی و اجتماعی سایه انداخته است.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این همایش اظهار داشت: به منظور نجات مردم دو سوی مرز ایران و افغانستان و احیای تالاب هامون و کاهش پدیده های تلخ زیست محیطی به برنامه ریزی جامع محور نیازمندیم که چالش ها دو طرف را کم کند.
علی اوسط هاشمی افزود: ایران همواره در روزهای سخت به مردم و دولت افغانستان کمک کرده و یاور آنان بوده است در چنین شرایطی نیز توقع داریم که آنان نیز به هامون بیندیشند چرا که هامون تالابی است بین الملی و به همه مردم جهان تعلق دارد.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان گفت: امروز هامون برای نجات و احیای مجددش دل در گرو همدلی و همکاری مسوولان جمهوری اسلامی، افغانستان، سازمان ملل و دیگر کشورهای دوست دار محیط زیست است.
براساس گزارش روابط عمومی سازمان محیط زیست، وی با اشاره به عملکرد بسیار خوب سازمان محیط زیست یاد آور شد: بسیار خرسنیدم که اینگونه معاون رییس جمهوری برای بخشش جان دوباره به هامون در تلاش است.
انتهای پیام