قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل در مورد اقدام وزارت نفت برای عقد قرارداد صادرات برق با اشاره به اینکه تاکنون در مورد اقدامات وزارت نفت مکاتبهای صورت نگرفته، گفت:این کار در صورتی امکان پذیر است که هماهنگیهای کلی آن با وزارت نیرو صورت گیرد.
اسماعیل محصولی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد هدف و اقدام وزارت نفت برای صادرات برق با تاکید بر اینکه در راستای احداث نیروگاه نیز باید با معاونت برق وزارت نیرو هماهنگیهای لازم صورت گیرد، گفت: صادرات برق باید از طریق شبکه صورت گیرد که بر این کار نیز باید پتانسیل احداث نیروگاه و صادرات برق به کشور هدف از طریق وزارت نیرو سنجیده شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت نفت میتواند نیروگاه با هدف صادرات برق احداث کند و خود بدون تزریق برق به شبکه صادرات انجام دهد اظهار کرد: راهی برای انتقال برق جز شبکه وجود ندارد لذا برای تولید و صادرات برق باید ظرفیت شبکه و پتانسیل صادرات به کشور هدف مشخص شود.
امضای توافقنامه با ترکیه برای صادرات برق
به گزارش ایسنا، براساس اعلام وزارت نفت مدیر عامل شرکت ملی صادرات گاز ایران از مذاکره و امضای توافقنامه اولیه با چند شرکت ترکیه ای برای صادرات برق خبر داده است.
علیرضا کاملی با اشاره به این که پس از اعلام آمادگی وزارت نفت برای همکاری در تولید و صادرات برق، گفتوگوهای متعددی با شرکتهای داخلی و خارجی انجام شد، افزود: نخستین قرارداد صادرات برق ماه گذشته (دیماه) با یک شرکت ایرانی امضا شده است.
وی با بیان این که شرکتهای ترکیه ای که هم اکنون در حال مذاکره با آنها هستیم شرکتهای توانمند و باسابقه ای هستند، افزود: این شرکتها در ترکیه دارای نیروگاه هستند و توانمندی فنی و مالی آنها به صورت دقیق ارزیابی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران دلایل اصلی انجام صادرات برق را تنوع سازی در صادرات گاز عنوان و تصریح کرد: یکی از راههای تنوع سازی در صادرات گاز تبدیل آن به برق است که وزارت نفت در این زمینه وارد شده است.
انتهای پیام