نوربخش در نشست خبری امروز اعلام کرد

عوامل موثر در افزایش حقوق‌ 94 / آغاز ساخت مسکن‌ امید مستمری‌بگیران در سال جاری

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از ابلاغ بخشنامه اجرایی قانون جدید بیمه کارگران ساختمانی خبر داد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از ابلاغ بخشنامه اجرایی قانون جدید بیمه کارگران ساختمانی خبر داد.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» ایسنا، سید تقی نوربخش با اعلام این خبر افزود: بخشنامه اجرایی قانون جدید بیمه کارگران ساختمانی را امروز ابلاغ کردیم.

وی همچنین ضمن اشاره به تشکیل شورای عالی بیمه ظرف امروز گفت: پوشش برخی خدمات و اقلام دارویی در دستور کار است.

افتتاح بیمارستان میلاد 2 در کرمان

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اعلام افتتاح بیمارستان پیامبر اعظم(ص) یا میلاد 2 در کرمان، اظهار کرد:‌ برای ساخت این بیمارستان 170 میلیارد تومان بودجه صرف شده است.

نوربخش

نوربخش همچنین با اشاره به وعده رییس جمهور مبنی بر راه‌اندازی 10 برند میلاد در کشور، گفت: برند میلاد یکی از سرمایه های ملی کشور است. این در حالیست که بیمارستان هامون زابل در دهه فجر رونمایی می‌شود.

به محض اعلام دولت، آماده پرداخت عیدی‌ها هستیم

وی درباره زمان پرداخت «عیدی» مستمری‌بگیران نیز گفت:‌ عیدی مستمری بگیران و بازنشستگان را بهمن ماه پرداخت می‌کنیم البته هنوز رقم عیدی از سوی دولت مشخص نشده است و به محض اعلام دولت آماده پرداخت عیدی‌ها هستیم، اعتبارات دیده شده و آمادگی داریم.

مدیر عامل تامین اجتماعی اظهار کرد:‌ افزایش حقوق در سال آینده نیز در اختیار شورای عالی کار است و آنجا تصویب می‌شود.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه بودجه این سازمان در مجلس تصویب نمی‌شود و در هیات امنای تامین اجتماعی مصوب می‌شود گفت: بودجه سال 94 این سازمان به هیات مدیره تقدیم شده و مراحل تقنینی خود را می‌گذراند.

وی اعلام کرد: بودجه سال 94 سازمان تامین اجتماعی 58 هزار و 106 میلیارد و 55 میلیون تومان است که در سه بخش پرداخت تعهدات دراز مدت (مستمری و بازنشستگی) درمان و سرمایه‌گذاری تنظیم شده است.

نوربخش با بیان اینکه در آستانه سی و هفتمین سالگرد تاسیس انقلاب اسلامی قرار داریم گفت: 36 پروژه در دهه فجر افتتاح می‌شود که بیمارستان پیامبر اعظم (ص) در کرمان که تحت عنوان میلاد 2 شناخته خواهد شد و همچنین بیمارستان هامون زابل از این جمله هستند.

عملیاتی شدن اصلاحیه قانون مشاغل سخت و زیان آور از هفته آینده

وی در ادامه از عملیاتی شدن اصلاحیه قانون مشاغل سخت و زیان آور از هفته آینده خبر داد و گفت: اکنون تعداد بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی 39 میلیون و 700 هزار نفر است که از این تعداد 380 هزار نفر در سال جاری تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند.

شرکت رایتل برای تامین اجتماعی و سودده است

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به پرسشی درباره سود یا زیان شرکت رایتل اظهار کرد: صد درصد مالکیت شرکت رایتل به تامین اجتماعی باز می‌گردد و خود را طی یک سال اخیر به مردم شناسانده‌ است و تعداد مشترکانش سه برابر شده است. این شرکت تصرفی در اموال بیمه شدگان ندارد و اکنون سودده است.

نوربخش

منفی شدن رشد بیمه بیکاری در سال جاری برای اولین بار

نوربخش در پاسخ به پرسشی درباره بیمه بیکاری اظهار کرد: سال 93 نخستین سالی است که رشد بیمه بیکاری منفی بوده است و از 215 هزار نفر به 170 هزار نفر تقلیل یافته. امسال بیمه بیکاری 35 هزار نفر قطع شد و نشان دهنده آن است که سازمان تامین اجتماعی هم در جهت نظارت و هم قطع پرداخت‌های غیر حق، گام بزرگی برداشته است.

وی به تفاهم نامه‌ای که اخیرا با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انعقاد و از سوی وزیر تعاون ابلاغ شد اشاره و عنوان کرد: براساس این تفاهم نامه افرادی که از طریق مراکز کاریابی معرفی شوند 90 درصد بیمه حقوق و دستمزدشان را تامین اجتماعی پرداخت و 50 درصد کارفرما می‌پردازد لذا علاوه بر ایجاد اشتغال، بیمه شده بر سر کار برگشته و انگیزه هم برای کارگر و هم کارفرما ایجاد شده است.

به گزارش ایسنا، نوربخش با بیان اینکه طی ماه جاری شش تفاهم‌نامه با وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی داشتیم و از سوی وزیر ابلاغ شد، گفت: بهداشت محیط کار، مشاغل سخت و زیان‌آور، احصای سوابق بیمه‌شدگان از جمله موضوعات این تفاهم‌نامه‌ها هستند.

استخدام پذیرفته‌شدگان در آزمون تامین اجتماعی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به پرسشی درباره استخدام پذیرفته‌شدگان در آزمون تامین اجتماعی که چندی پیش برگزار شد، گفت: برای نخستین بار تصمیم گرفتیم آزمون استخدامی را از طریق سازمان سنجش برگزار کنیم. طراحی سوالات، برگزاری، تصحیح و اعلام نتایج برعهده سازمان سنجش بود و جای هیچ شبهه‌ای بر جای نگذاشت.

وی افزود: قرار بود 2800 نفر را استخدام کنیم که از این تعداد 25 درصد سهمیه خانواده شهدا بود که اعمال شد. برای مابقی افراد زمان مصاحبه در نظر گرفته شد و اکنون در مرحله گزینش قرار داریم؛ البته برخی مراکز در دهه فجر راه‌اندازی می‌شوند و نیاز به نیرو داشتیم. از حق قانونی خودم استفاده کردم و تعدادی از افراد را که در مصاحبه پذیرفته شده بودند قبل از گزینش، مشغول به کار کردند اما مابقی پذیرفته‌شدگان مراحل گزینش را می‌گذرانند و از اواخر بهمن‌ماه سر کار می‌آیند.

بیمه هیچ کارگر ساختمانی قطع نمی‌شود

نوربخش درباره آخرین وضعیت بیمه کارگران ساختمانی نیز توضیح داد: در سال 92 بودجه‌ای معادل 900 میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده برای بیمه کارگران ساختمان پرداخت می‌شد. در سال 93 این منبع قطع شد و معیار پرداخت حق بیمه متراژ ساختمانی بود. متاسفانه برخی شهرداری‌ها، کارگران را به ما معرفی نمی‌کردند و همکاری لازم را نداشتند و مرتکب تخلفاتی می‌شدند که سازمان تامین اجتماعی در این خصوص اعتراض کرد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: از سوی دیگر براساس آمار مرکز ملی آمار، میزان ساخت و سازها به نصف تقلیل یافته، در تهران به 40 درصد و در شهرستان‌ها کاهش 68 درصدی داشته است، بنابراین منابع موجود هم با چالش روبه‌رو می‌شود و منابع تکاپوی بیمه 300 هزار نفر را می‌کرد، در حالی که براساس قانون موظف بودیم بیمه 500 هزار نفر دیگر را حذف کنیم اما عملا این کار را انجام ندادیم و به دنبال اصلاح قانون رفتیم.

نوربخش

وی با بیان اینکه اکنون مکانیسم تامین منابع تفاوت کرده و براساس درصدی از حق پرونده و تراکم دریافت می‌شود و نه متراژ، گفت: این میزان 15 تا 20 درصد از حق پروانه صدور و تراکم است. با توجه به اینکه قانون مراحل تقنینی‌اش را طی کرده و بخشنامه را ابلاغ کردیم، هنوز منابع به طور کامل تامین نشده و یک سوم از منابع لازم در اختیار ماست، اما سطح پوشش را همچنان حفظ خواهیم کرد و بیمه هیچ کارگر ساختمانی قطع نمی‌شود.

نوربخش در پاسخ به پرسشی درباره کاهش سطح ارائه خدمات بیمه تکمیلی به بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: سطح پوشش بیمه تکمیلی بازنشستگان نسبت به سال گذشته هیچ تغییری نکرده است.

مطالبات آبانماه مراکز درمانی طرف قرارداد و پزشکان عمومی تا اول دی‌ماه پرداخت می‌شود

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه مطالبات مراکز طرف قرارداد را به طور کامل تا آبان‌ماه پرداخت کردیم، گفت: قول دادم مطالبات آبان مراکز طرف قرارداد و همچنین مطالبات پزشکان عمومی را تا اول دی‌ماه در ماه جاری بپردازیم.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره روند یکسان‌سازی رویه‌های دو سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی در پوشش خدمات بیمه‌ای پایه درمان گفت: روز گذشته در جهت هماهنگی مکانیزم‌های نظارتی و عقد قرارداد با موسسات جلسه‌ای با سازمان بیمه سلامت ایران داشتیم و امیدواریم از اول اسفندماه در جهت عقد قراردادها و معیارهای نظارتی با سازمان بیمه سلامت هماهنگ باشیم.

نوربخش در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره رشد اعتبارات درمان در سال آینده اظهار کرد: رشد بودجه‌ای در سال 94 در درمان غیرمستقیم 38 درصد و در درمان مستقیم 25 درصد است. طرح تحول نظام سلامت یکی از راهبردهای دولت یازدهم است و در راستای اجرای این طرح، هماهنگی کامل با بخش درمان داریم.

میزان پرداخت از جیب مردم اکنون زیر شش درصد است

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به پرسش دیگر ایسنا درباره روند افزایش پوشش‌های حمایتی و خدماتی سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد: امسال با اقدامی که از سوی وزارت رفاه و سازمان بیمه سلامت انجام شد، 8 میلیون نفر دارای بیمه شدند و از این طریق بخشی از سیاست‌های افزایش پوشش جمعیتی دولت و برخورداری از بیمه همگانی برخوردار شد. همچنین سازمان تامین اجتماعی در سال جاری خدماتی چون داروهای ناباروری و مانند آن را تحت پوشش برد.

وی افزود: میزان پرداخت از جیب مردم در گذشته بالای 50 درصد بود اما اکنون به زیر شش درصد رسیده است. هنوز مشکلاتی وجود دارد و باید پوشش‌های درمانی و بهداشتی را افزایش دهیم. امروز جلسه شورای عالی بیمه تشکیل خواهد شد و تعدادی از اقلام دارویی و خدمات درمانی مصوبه شده و تحت پوشش بیمه خواهند رفت.

نوربخش درباره میزان مطالبات این سازمان از دولت و پیش‌بینی دولت برای پرداخت این بدهی‌ها در سال آینده گفت: دولت رقم هزار میلیارد تومان را برای پرداخت بدهی‌هایش به سازمان تامین اجتماعی در بودجه سال آینده پیش‌بینی کرده است.

ورشکستگی برای تامین اجتماعی معنا ندارد

به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاری پیرامون ورشکستگی سازمان تامین اجتماعی نیز، اظهار کرد: مهم‌ترین عملکرد سازمان‌های بیمه‌گر اجتماعی، تولید امنیت کشور است و مهم‌ترین شاخص موفقیت این سازمان‌ها هم تولید امنیت محسوب می‌شود. مکانیسم یک سازمان بیمه‌گر، بین نسلی است و به همین خاطر نمی‌تواند ورشکسته شود و ورشکستگی برای آن معنا ندارد.

اجرای همسان سازی حقوق‌ها نیازمند بار مالی 5 تا 7 میلیارد تومانی

وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: تعهدات سازمان تامین اجتماعی همان است که قانون تعیین می‌کند. دولت چندی پیش یک مرحله همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را انجام داد که به علت عدم پیش‌بینی اعتبارات با مشکلات بسیاری روبه‌رو شد. اکنون همسان‌سازی پنج تا هفت میلیارد تومان بار مالی دارد و اگر منابع دیده شود، آماده اجرا هستیم. آرزوی ما این است که سطح بهتری از خدمات را برای مستمری‌بگیران خود داشته باشیم.

سه عامل موثر در افزایش حقوق‌ها

نوربخش درباره پیش‌بینی افزایش حقوق بازنشستگان در سال آینده گفت: افزایش حقوق بازنشستگان به سه عامل نرخ تورم، حداقل حقوق دستمزد و بودجه مصوبه هیات امنا بستگی دارد. اراده ما بر افزایش حقوق بازنشستگان است اما نیازمند کار کارشناسی است.

اجرای افزایش مرخصی زایمان، نیازمند اعتبار 500 میلیارد تومانی

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره اجرای قانون مرخصی زایمان زنان نیز گفت: قانونگذار محل تامین منابع اجرای این قانون را مشخص کرده است اما منابع تاکنون تامین نشده. برای اجرای این قانون نیازمند تامین اعتبارات هستیم و برآورد می‌شود در هر سال، افزایش مرخصی زایمان زنان از 6 به 9 ماه نیازمند اعتباری حدود 500 میلیارد تومان است.

بگذارید قانون در باره مرتضوی حکم دهد

وی در پاسخ پرسشی درباره درخواست مرتضوی مبنی بر برگزاری دادگاهش به صورت علنی و روند تحقیق و تفحص از این سازمان اظهار کرد: دادگاه تعیین می‌کند که این جلسه علنی یا غیرعلنی برگزار شود. متاسفانه سازمان تامین اجتماعی سال‌های گذشته در حاشیه قرار داشت و ما سعی کردیم این اعتماد مخدوش شده را بازگردانیم. به طور جدی امور حقوقی این موارد را پیگیری می‌کند اما نمی‌خواهیم وارد حاشیه شویم؛ اجازه بدهیم قانون در این خصوص حکم کند؛ یقینا دادگاه به عدالت در این خصوص قضاوت خواهد کرد.

آغاز ساخت مسکن‌ امید ویژه مستمری‌بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی در سال جاری

نوربخش درباره آخرین وضعیت آماده‌سازی مسکن امید برای مستمری‌بگیران و بازنشستگان این سازمان گفت: حدود 6، 7 ماه است که جلسات متعددی با وزرای مسکن و رفاه داریم. بودجه‌ای معادل 200 میلیارد تومان نیز در نظر گرفتیم و امسال ساخت مسکن‌های امید را آغاز می‌کنیم. این مسکن در اولین مرحله به بازنشستگان اعطا می‌شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره مشکلات مربوط به ماده 10 قانون نوسازی صنایع اظهار کرد: قانونگذار در قانون مربوط تاکید کرده، شخصی که بخواهد پنج سال زودتر بازنشسته شود، باید پنج سال حق بیمه‌اش را دولت و پنج سال مستمری‌اش را کارفرما بپردازد، اما مشکلات اعتباری در این خصوص وجود داشت و هیات وزیران مصوب کرد که اگر این مبالغ را خود کارگر یا کارفرما بپردازد می‌تواند از تسهیلات بازنشستگی استفاده کند.

نوربخش

طلب 6000 میلیارد تومانی تامین اجتماعی از کارفرمایان و شهرداریها

وی همچنین درباره معوقات بیمه‌ای کارگران برخی کارخانه‌ها و همچنین قطع سابقه بیمه‌ای آنها گفت: در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی از کارفرمایان 6 هزار میلیارد تومان مطالبه قطعی دارد که بسیاری از آنها به شهرداری‌ها بازمی‌گردد. می‌توانیم حساب این کارخانه‌ها را ببندیم و مطالبات خود را برداشت کنیم اما با توجه به ملاحظاتی که وجود دارد، نمی‌خواهیم تولید و خدمات شهری کشور آسیب جدی بخورد بنابراین تا جایی که بتوانیم ملاحظه می‌کنیم و این کار را انجام نمی‌دهیم اما مسلما در این میان کارگرانی که دفترچه آنها از اعتبار می‌افتد و سابقه‌شان قطع می‌شود، متضرر می‌شوند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 93110804515
  • خبرنگار : 71424