کشف ستاره‌ای باستانی با پنج سیاره شبه‌زمین توسط کپلر

تیمی بین‌المللی از اخترشناسان به رهبری محققان دانشگاه بیرمنگهام موفق به کشف ستاره‌ای با پنج سیاره شبه‌زمین شدند.

تیمی بین‌المللی از اخترشناسان به رهبری محققان دانشگاه بیرمنگهام موفق به کشف ستاره‌ای با پنج سیاره شبه‌زمین شدند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این جرم کیهانی خورشیدمانند با 11.2 میلیارد سال قدمت، مسن‌ترین ستاره دارای سیارات شبه‌زمین به شمار می‌آید؛ چنین موضوعی نشان می‌دهد که سیارات شبه‌زمینی در سراسر تاریخ 13.8 میلیارد ساله جهان به وجود آمده‌اند و دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی کپلر ناسا به این کشف دست یافته‌اند.

ستاره جدید که Kepler-444 نام دارد، در واقع، میزبان پنج سیاره کوچک‌تر از زمین دارای اندازه‌های متغیر بین اندازه عطارد و ناهید هستند.

دانشمندان با کمال شگفتی دریافته‌اند، این سیارات شبه‌زمین زمانی که جهان یک پنجم عمر کنونی‌اش را داشته، به وجود آمده‌اند و ستاره Kepler-444 نیز دو و نیم برابر مسن‌تر از خورشید 4.5 میلیارد ساله است.

این سیارات در کمتر از 10 روز حول ستاره میزبان می‌چرخند و مدار آنها در فاصله کمتر از یک دهم فاصله زمین از خورشید است. نزدیکی این اجرام کیهانی به ستاره میزبان بدین معناست که به دلیل فقدان آب مایع و سطوح بالای تشعشع، این سیارات زیست‌پذیر نیستند؛ با این حال، کشف این سیستم ستاره‌ای، سرنخ‌های مهمی درباره این موضوع ارائه می‌دهد که آیا سیاراتی قابل مقایسه با زمین وجود دارند یا خیر.

جزئیات این دستاورد نجومی در مجله Astrophysical منتشر شد.

انتهای پیام

مقایسه اندازه سیارات جدید با تعدادی از سیارات منظومه شمسی

  • چهارشنبه/ ۸ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93110804496
  • خبرنگار : 71456