تعیین حریم مجموعه شیخ ابوالحسن خرقانی و دو اثر تاریخی دیگر خرقان شاهرود

مدیر کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان از ابلاغ ضوابط تعیین عرصه و حریم سه اثر تاریخی در روستای خرقان واقع در شهرستان شاهرود خبر داد.

مدیر کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان از ابلاغ ضوابط تعیین عرصه و حریم سه اثر تاریخی در روستای خرقان واقع در شهرستان شاهرود خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقه سمنان، «حسین خواجه‌بیدختی» اظهار کرد: بر اساس اعلام معاونت میراث فرهنگی کشور، در حکمی ضوابط و مقررات حفاظتی و نقشه‌های معماری محدوده عرصه و حریم "مجموعه و مقبره شیخ ابوالحسن خرقانی"، "کهنه قلعه" و "تپه قبر کولی" واقع در روستای خرقان از توابع بخش بسطام شهرستان شاهرود تصویب و به نهادها و دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

وی تعیین عرصه و حریم را در جلوگیری از دخل و تصرف، حفاری غیرمجاز و تخریب آثار موثر دانست و گفت: رعایت تبعیت از سبک معماری و نماسازی همگون با بافت روستایی در ساخت و سازهای جدید و حفاظت از میراث گرانبهای تاریخی روستای خرقان از جمله مزایای تعیین عرصه و حریم است.

به گزارش ایسنا، آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی مدفن شیخ ابوالحسن خرقانی یکی از بزرگترین عرفای قرن چهارم و اوایل پنج هجری قمری است. این بنا مربوط به دوره ایلخانی و مشتمل بر آرامگاه و کتابخانه ومحوطه آن است که به‌شماره 645 در سال 1346 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است.

تپه قبر کولی یا کولی تپه نیز به شماره ثبت 22159 نیز محوطه‌ای اسلامی است که در ضلع غربی آرامگاه خرقانی واقع شده است.

کهنه قلعه، قلعه‌ایست تاریخی با قدمت اسلامی که در قسمت شمالی آرامگاه قرار گرفته و بخشی از آن تخریب شده است. از شواهد و بقای موجود از آثار این قلعه می‌توان گفت ارتفاع آن به حدود 70 متر می‌رسیده است. این اثر نیز به ‌شماره 22165 در سال 1386 به ثبت آثار ملی رسیده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 93110603062
  • خبرنگار :