سرپرست دانشگاه تهران در پنجمین نشست هم اندیشی همکاریهای علمی بین المللی دانشگاه ها اظهار کرد: دانشگاهها در عصر نوین، بر پایه ارتباطات بین المللی ایجاد شدهاند.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود نیلی احمد آبادی افزود: دانشگاه تهران در سند راهبردی خود به عنوان نماد آموزش عالی، دانشگاهی بالنده، بصیر و با نشاط است که پیشینه آن به دار الفنون برمیگردد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاهها میتوانند ارتباط گستردهای با جهان علمی برقرار کنند اظهار کرد: این ارتباط بین المللی میتواند به عنوان یک سرمایه مهم، با توجه به دستاوردهای گذشته دانشگاه، سابقه دانشگاهها را پربارتر کند.
نیلی احمد آبادی در توضیح امکانات دانشگاه تهران گفت: این دانشگاه دارای 9 پردیس مرکزی، 46 دانشکده، 133 گروه آموزشی و دارای 80 مجله علمی و همچنین 345 موافقت نامه بین المللی است.
وی در همین زمینه افزود: همچنین تعدد عضویت این دانشگاه در مجامع بین المللی از جمله عضویت در اتحادیه AUAP، یکی دیگر از زمینههایی است که نشانه موفقیت این دانشگاه و برقراری ارتباط موفق بین المللی با دیگر دانشگاهها است. البته بیشتر این تفاهم نامهها کمتر شکل عملی به خود گرفته و تنها به سندی محدود شدهاند.
سرپرست دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: دانشگاه تهران 2150 عضو هیئت علمی، 354 استاد، 551 دانشیار و 1027 مربی دارد که از نرم دیگر دانشگاههای ایران بالاتر است.
نیلی احمدآبادی با بیان اینکه دانشگاه تهران در سال جاری با توجه به رتبه بندی پایگاه ISC به عنوان دانشگاه برتر جهان اسلام شناخته شده اظهار کرد: بر اساس دیگر رتبه بندیهای بین المللی، دانشگاه تهران رتبه بین 300 تا 500 را در عرصه جهانی کسب کرده و از میان دانشگاههای داخلی بالاترین رتبه را در سطوح بین المللی داراست .
وی با اشاره به اینکه ما فکر میکنیم دانشگاههای ایران از آنچه در رتبه بندیهای بین المللی نشان داده میشود جایگاه بالاتری دارند، خاطرنشان کرد: یکی از دلایل این امر کمبود تعامل دانشگاهها در صحنه بین المللی میباشد.
سرپرست دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه 30 درصد تولیدات علمی این دانشگاه در قالب همکاریهای بین المللی شکل گرفته به آمار متقاضیان غیر ایرانی برای تحصیل در دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: در سالهای 90 تا 93، 1582 نفر متقاضی تحصیل در این دانشگاه بودند که 38 درصد آنها زن و 62 درصد آنها مرد هستند و بیشترین آمار متقاضیان تحصیل در دانشگاه تهران از بین 70 کشوری که جوانان آنها متقاضی تحصیل در این دانشگاه هستند، کشورهای افغانستان، عراق، چین و سوریه به ترتیب بالاترین میزان پذیرش و تقاضا وجود دارد.
وی در همین زمینه اظهار کرد: همچنین بیشترین تقاضا برای مقاطع کارشناسی ارشد، دکترا و بعد کارشناسی است و رشتههای ادبیات و زبان فارسی و حقوق و علوم سیاسی و در مراحل بعدی رشتههای کشاورزی، هنر و فنی از بالاترین تقاضا برای پذیرش از سوی دانشجویان غیر ایرانی برخوردار بودهاند.
نیلی احمدآبادی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه در عصر نوین، دانشگاهها طی فرایند تعامل با جهان خارج شکل گرفتهاند گفت: فعالیت بین المللی در ذات دانشگاه وجود دارد چرا که دانش مرزهای جغرافیایی نمیشناسد به همین ترتیب نمیتوان گفت که دانشگاه بدون ارتباط بین المللی میتواند به فعالیتهای خود ادامه دهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه فعالیتهای بین المللی در سطوح گوناگونی از جمله تبادل «استاد با استاد» و «استاد و دانشجو» صورت میگیرد اظهار کرد: افزایش هرچه بیشتر ارتباطات بین المللی در زمینههای گوناگون سبب تقویت ارتباط علمی بین المللی ما با دیگر کشورها میشود.
نیلی احمدآبادی عقد تفاهم نامه برای همکاریهای بین المللی را اولین قدم به سوی شروع ارتباط بین المللی دانست و اظهار کرد: در زمینه عقد تفاهم نامه موفق عمل میکنیم اما وقتی زمینههای همکاری به سطوح بالاتری مثل تبادل استاد و دانشجو راه پیدا میکند، با کندی مواجه میشویم.
وی همچنین افزود: میتوان گفت که تحریم و برخی ویژگیها و مسائل فرهنگی از جمله عوامل تشدید کننده کاهش ارتباط بین المللی ما در سطوح بالاتر است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به امکانات مالی مورد نیاز برای برقراری همکاریهای بین المللی اشاره کرد و گفت: در نظر گرفتن امکانات مالی لازم برای برقراری ارتباط بین المللی باید به عنوان یک الزام پیگیری شود.
سرپرست دانشگاه تهران در توضیح دو تجربه موفق این دانشگاه در حوزه روابط بین المللی به طرح استاد وابسته و برگزاری دورههای مشترک اشاره کرد و در توضیح آن اظهار کرد: بر اساس آیین نامه طرح استاد وابسته هر عضو هیئت علمی که دارای درجه استادی و دانشیاری باشد و همچنین تولیدات علمی منتشر شده در سطوح خاصی را دارا باشد، میتواند به عنوان استاد وابسته یک دانشگاه تلقی شده و از تمامی امکاناتی که اعضای هیئت علمی آن دانشگاه برخوردارند به جز حقوق و مزایا بهره مند گردد.
وی در همین زمینه اظهار کرد: برگزاری دورههای مشترک نیز این امکان را به ما میدهد که ارتباطات بین المللی خود را گسترش دهیم و ارتباط بین دانشگاهی را شکل دهیم.
نیلی احمد آبادی در همین خصوص تاکید کرد: تحقق فعالیتهای بین المللی منوط به توجه کافی مسئولان ارشد کشور به این امر به عنوان یک ضرورت و همکاری سفارت خانهها در خارج از کشور و همچنین برگزاری نمایشگاهها و سمینارهای دانشگاهی و علمی و در نهایت تسهیل فرایند برقراری ارتباط از طریق دستور العملها و آیین نامهها میباشد.
انتهای پیام