تلاش برای ورود کارشناسان به «بزرگ‌ترین خانه تهران»

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از صدور رأی شورای فنی میراث فرهنگی تهران درباره‌ی بنای معروف به «کاخ ورسای ایران» خبر داد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از صدور رأی شورای فنی میراث فرهنگی تهران درباره‌ی بنای معروف به «کاخ ورسای ایران» خبر داد.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، «بزرگ‌ترین خانه‌ی تهران» این روزها چشم‌انتظار صدور حکم قوه‌ی قضاییه برای ورود به این خانه است تا در صورت واجد ارزش شناخته شدن از سوی کارشناسان میراث فرهنگی، از تخریب آن جلوگیری شود.

خانه‌ی «ثابت پاسال» راهی طولانی را برای سرپا ماندن آغاز کرده است. چندی پیش، ممنوعیت تخریب این خانه‌ی تا اطلاع ثانوی از سوی پیروز حناچی - معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی - اعلام شد. این در حالی است که این خانه‌ی ارزشمند فراز و فرودهای فراوانی را پشت سر گذاشته و اظهار نظرهای ضد و نقیضی توسط مسوولان شهری و سازمان میراث فرهنگی درباره‌ی آن شده است که هر کدام سعی می‌کردند توپ را برای نجات و بررسی وضعیت این خانه به زمین دیگری بیندازند.

البته نباید صحبت‌های رییس کمیته‌ی محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران را از یاد برد که اعلام کرده بود، کمیسیون ماده 5 «کاخ ثابت پاسال» را باغ تشخیص داده و به احتمال زیاد، کمیسیون ماده 5 در گذشته حکم تغییر کاربری این خانه‌ی تاریخی را که براساس اعلام، به موسس بانک تات متعلق است، صادر کرده است.

حقانی همچنین گفته بود: رأی تغییر کاربری توسط کمیسیون ماده 5 صورت می گیرد، این کمیسیون در گذشته برای این ساختمان با وجود شاخصه‌ها و معیارهای تاریخی و زیست‌محیطی که داشته، رأی تغییر کاربری صادر کرده است.

او با ابراز تعجب از این‌که چگونه می‌توان برای یک ساختمان منحصربه‌فرد و تاریخی اجازه تخریب و ساخت‌وساز صادر کرد، افزوده بود: همچنان در حال پیگیری برای کسب مستندات تغییر کاربری «کاخ ثابت پاسال» هستیم.

به گزارش ایسنا،‌ اکنون پس از دستورات معاون شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی، رجبعلی خسروآبادی - مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران - نیز خبر از ارسال نامه به دادسرا برای صدور حکم ورود کارشناسان میراث فرهنگی به «بزرگ‌ترین خانه تهران» خبر داد.

او گفت: شورای فنی میراث فرهنگی استان تهران هم تصویب کرد که حتما باید پرونده‌ی این خانه تشکیل و موضوع پیگیری شود. بنابراین امیدواریم با کمک قوه قضاییه و الزام شورای فنی بتوانیم کارشناسان میراث فرهنگی را برای بررسی بیشتر و در صورت تشخیص ثبت ملی این خانه، راهی کنیم.

البته خسروآبادی تأکید کرد که هنوز این حکم صادر نشده است.

از سوی دیگر، احمد مسجدجامعی - عضو شورای شهر تهران - هم درباره‌ی اقداماتی که قرار است شورای شهر و شهرداری در زمینه‌ی حفظ خانه «ثابت پاسال» انجام دهند، اظهار کرد: مقدمه‌ی انجام هر کاری برای این بنای تاریخی آن است که سازمان میراث فرهنگی نسبت به ارزشمند یا تاریخی بودن این بنا اظهار نظر کند، تا ما براساس آن عمل ‌کنیم.

این عضو شورای شهر تهران افزود: در صورتی که این خانه واجد ارزش فرهنگی یا تاریخی یا معماری باشد قطعاً سایر نهادهای ذی‌ربط درباره‌ی آن اقدامات مقتضی را انجام می‌دهند. شهرداری فعلا دستور توقف هرگونه عملیات را صادر کرده است تا سازمان میراث فرهنگی اجازه‌ی ورود به این بنا را بگیرد و اظهار کند که این خانه ارزش میراث فرهنگی دارد یا نه.

به گزارش ایسنا حقانی - رییس کمیته‌ی محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران - پیش از این درباره‌ی مالکیت این بنای ارزشمند، اظهار کرده بود: آن‌طور که من جست‌وجو کرده‌ام، اکنون این خانه توسط علی انصاری، موسس بانک تات، که رییس اتحادیه مبل‌سازان تهران و نیز مالک بازار مبل ایران است، خریده شده است. البته نمی‌دانم که چه نهادی این خانه تاریخی را به این شخص فروخته است. اما مالک فعلی در خشک شدن درخت‌های این کاخ سهمی نداشته است، با این وجود به‌طور قطع شکایت‌ها و پیگیری‌های خود را در این زمینه انجام می‌دهم.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93110301157
  • خبرنگار : 71191

برچسب‌ها