معاون وزیر تعاون با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران باید از بند رانت و انحصارگری خارج شود تا در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گیرد، گفت: اگر اقتصاد تعاونی را تئوریزه میکردیم امروز در میان اقتصادهای بزرگ حرفی برای گفتن داشتیم.
سیدحسن هفدهتن در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: برای آنکه سیاستهای اقتصاد مقاومتی را که مورد تاکید مقام معظم رهبری است به نحو شایسته اجرا کنیم، چارهای جز این نداریم که اقتصاد از انحصارگری و در دست یک گروه و سازمان خاص بیرون بیاید.
وی ادامه داد: اگر اقتصاد آزاد و از انحصار خارج شود، قدرت رقابتپذیری پیدا میکند ولی متاسفانه برخی نهادها و سازمانها هستند که علیرغم فعالیت اقتصادی مالیاتی نمیپردازند و چون از شمول حسابرسی خارج هستند بهرهوری بسیار پایینی دارند در حالی که با مالیات آنها میتوان دهها استان محروم کشور را اداره کرد.
هفدهتن در ادامه با برشمردن مزیتهای اقتصاد تعاونی اظهار کرد: در اقتصاد تعاونی بهرمندی هر فرد به نسبت ارزش افزودهای است که ایجاد میکند در اقتصاد تعاونی کارفرما وجود ندارد و افراد همه کارگر و کارفرما هستند.
وی گفت: در حالی که تعاونی برابر قانون اساسی کشور یکی از سه رکن اقتصاد به شمار میرود با گذشت 34 سال از انقلاب، مدل اقتصاد تعاونی را به شیوهای اجرا کردهایم که سهم آن تنها 2 درصد از GDP کشور است.
به گفته معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اقتصاد تعاونی شکاف درآمدی در جامعه را کاهش میدهد و ضریب جینی را صفر میکند به شرط آنکه به طور کامل مدل اقتصاد تعاونی اجرا و مشارکت گسترده مردم در امور اقتصادی پذیرفته شود.
انتهای پیام