مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان وضعیت هوای استان را در روز “هوای پاک” امسال تشریح کرد.
احمدرضا لاهیجانزاده در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به برگزاری سالانه روز جهانی “هوای پاک” در 29 دیماه اظهار کرد: خوزستان در سالهای گذشته حداقل به مدت یک دهه با پدیده گرد و غبار مواجه بوده که این پدیده، آسیبهای زیادی به لحاظ زیستمحیطی و اقتصادی و روحی و روانی به استان خوزستان وارد کرد. منشأ این پدیده عمدتا کشورهای همسایه خصوصا عراق بود.
وی ادامه داد: در رتبهبندیهایی که سازمان بهداشت جهانی انجام داد، تنها به واسطه پارامتر غبار، اهواز یکی از شهرهای بسیار آلوده دنیا محسوب شد؛ البته اهواز شهری بود که اطلاعات مربوط به اندازهگیری ایستگاهها به صورت آنلاین منتشر میکرد این درحالی است که همین شرایط با شدت بسیار بدتری در بصره وجود دارد که اطلاعات اندازهگیری شده و ایستگاه سنجش ندارند و بنابراین در رتبه بندی قرار نگرفتند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان وضعیت هوای استان را در حال حاضر از نظر وقوع پدیده گرد و غبار، خوب ارزیابی کرد و افزود: از دو سال پیش، وقوع این پدیده روند کاهشی داشته به طوری که که امسال 10 روز آلودگی ناشی از غبار به ثبت رسید که 7 روز از این روزها منشا داخلی و به واسطه وزش باد شدید بوده و تنها در 3 روز منشا گرد و غبار در کشور همسایه بوده است. این وضعیت قابل قیاس با سال 89-88 نیست، چرا که در آن سالها 80 روز هوای غبارآلود در استان به ثبت رسیده است.
لاهیجانزاده ادامه داد: در آن سالها تقریبا 90 درصد از 80 روز به ثبت رسیده دارای منشا خارجی بوده است. البته کاهش چشمگیر روزهای آلوده ناشی از غبار متاثر از عواملی است که در طول این سالها برای کاهش این پدیده صورت گرفت.
وی اظهار کرد: یکی از دلایل عمده این موضوع به آبگیری تالابها در حوزه بینالنهرین یعنی شمال بصره، جنوب و جنوب شرق عراق و همچنین در هورالعظیم در کشورمان برمیگردد. در کشور ما هم بارندگیها خوب بود و هم تالابها تا حدودی آبگیری شدند و این تاثیر وجود تالابها بر کاهش پدیده گرد و غبار در این ناحیه را نشان میدهد که بسیار حایز اهمیت است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان در خصوص عامل صنعت به عنوان آلوده کننده دیگر هوا در استان گفت: طرح جامع کاهش آلودگی هوا در اسفندماه سال 90 در دولت مصوب و در سال 91 به استانهای دارای کلانشهر ابلاغ شد. این طرح جامع دارای 10 محور اصلی است که بحث خروج خودروهای فرسوده، استانداردسازی سوخت و استاندارد کردن خودروها در سطح ملی پیگیری میشوند و مابقی محورها با توجه به صنعتی بودن کلانشهرها مربوط به آلودگی ناشی از فعالیت صنایع است.
لاهیجانزاده افزود: یکی از اقدامات اساسی در زمینه کاهش آلودگی ناشی از فعالیت صنایع در استان به خصوص اهواز، اجرای طرح آماک (نسوزاندن گازهای همراه نفت) است که در سه ماه آینده فاز دوم آن اجرایی خواهد شد و بر اساس آن، 6 میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت(گاز ترش) سوزانده نخواهد شد و بدین ترتیب بخش زیادی از آلودگی هوا در حومه شهر اهواز کنترل میشود.
وی گفت: البته نباید از این موضوع غافل شد که حد فاصل اهواز تا رامهرمز و همچنین تا آغاجاری همچنان تعداد زیادی فلر (مشعلهای نفتی) وجود دارد که در حال سوختن هستند. برای کنترل این موضوع نیز وزارت نفت یک طرح سه ساله برای جمع آوری این گازها دارد که اجرای این طرح میتواند خوزستان را از بخش زیادی آلودگی هوا نجات دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان درباره استانداردسازی سوخت در کلانشهری مانند اهواز نیز گفت: سوخت یورو 4 از میان 8 کلانشهر کشور در 6 کلانشهر توزیع شد و 2 کلانشهر از جمله اهواز باقی مانده است. تلاشها برای توزیع سوخت یورو 4 در اهواز نیز در حال انجام است تا بلکه این امر تا 2، 3 ماهه آینده محقق شود.
انتهای پیام