«اسکات کلی» فضانورد ناسا و «میخائیل کورنیکو» کیهاننورد روس خود را برای اقامت یکساله در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) آماده میکنند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، فضانوردان در طول مأموریتهای فضایی و اقامت در ایستگاه فضایی که معمولا شش ماه بطول میانجامد، دچار تغییرات پزشکی، فیزیولوژی و زیستپزشکی میشوند.
در طولانیترین مأموریت اقامت در فضا در یک دهه اخیر، محققان قصد دارند تأثیرات شرایط میکروگرانشی بر روی بدن فضانوردان را مورد بررسی قرار دهند.
«اسکات کلی» فضانورد ناسا و «میخائیل کورنیکو» کیهاننورد روس در این مأموریت، 27 مارس (هفتم فروردین 94) توسط کپسول فضایی سایوز راهی ایستگاه فضایی شده و مارس 2016 میلادی (فروردین 95) به زمین باز میگردند.
قبل و پس از سفر فضایی، محققان اقدام به بررسی وضعیت فضانوردان میکنند تا درک بهتری از تأثیرات میکروگرانشی بر سلامت جسمی، رفتاری، دید و متابولیسم آنها داشته باشند.
بخش دیگری از برنامه ناسا، استفاده از دو برادر دوقلوی فضانورد است؛ «مارک و اسکات کلی» دو برادر دو قلوی فضانوردی هستند که در پروژه سه ساله ناسا با هدف بررسی تغییرات بدن در طول حضور طولانی مدت در فضا مشارکت دارند.
«اسکات کلی» ماه مارس راهی ایستگاه فضایی خواهد شد و «مارک کلی» فضانورد بازنشسته ناسا بر روی زمین به عنوان نمونه کنترل، در آزمایشات حضور پیدا خواهد کرد.
پیش از آغاز مأموریت فضایی، در حین حضور در فضا و پس از بازگشت به زمین، بصورت منظم نمونه بزاق، خون، ادرار ، مدفوع و آزمایشات فیزیولوژیک و روانی از هر دو برادر گرفته میشود.
برای این مطالعه با بودجه تحقیقاتی 1.5 میلیون دلار، 10 آزمایش مختلف در نظر گرفته شده است و نتایج آن برای توسعه سفر به عمق فضا بویژه سفر به سیاره سرخ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام