اولین رکورد ثبت شده تصویری از زایمان یک کوسه اقیانوسی توسط دانشمندان دانشگاه چستر کشف شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این تصویر جالب توجه از تولد زنده یک کوسهماهی دمدراز که در نزدیکی سواحل مالاپاسکوای فیلیپین ثبت شده، به نمایش اطلاعاتی در مورد زندگی این ماهی آسیب پذیر گریزان پرداخته است.
این تصویر که توسط آتیلا کاسز، عکاس استرالیایی گرفته شده، نشانگر خروج یک بچه کوسه گریزان از شکم مادرش است اما پس از اینکه زیستشناسان نتوانستند اهمیت آن را درک کنند، برای چندین سال در یک پوشه رایانهای جا ماند.
درحالیکه دانشمندان میدانند بیشتر گونههای کوسه زایمان کرده و کودک زنده به دنیا میآورند، شرایطی که این رویداد تحت آن اتفاق میافتد، به شکل معما مانده بود.
محققان بر این باورند که تصویر مذکور میتواند به ارائه بینش جدیدی در مورد چگونگی و محل زایمان کوسهها کمک کند.
این کوسه در زمان زایمان در آبکوه یا کوههای زیردریا بود که معمولا موجودات دریایی در آنجا به پاکسازی انگلها توسط زمردماهیان کوچک میپردازند.
محققان بر این باورند که احتمالا در آینده تصاویر بیشتری از زایمان کوسهها در این منطقه مشاهده خواهد شد.
کوسههای دمدراز نام خود را به دلیل عادات درندگی خاصشان گرفتهاند. آنها برخلاف کوسههای دیگر از دم شلاقمانندشان برای ضربه زدن به جمعیت ماهیها استفاده میکنند که طی آن شکار بیحس و سرگردان شده و براحتی در دام شکارچی میافتد.
البته این موجودات در نتیجه فعالیتهای انسان در خطر انقراض قرار دارند.
کوسهها مدت زمان طولانی عمر میکنند و بلوغ آنها سالها طول میکشد؛ از این رو بسیار در برابر ماهیگیری زیاده از حد انسانها، آسیبپذیر هستند.
هر سه نوع گونه کوسه دمدراز در سیاهه قرمز گونههای در معرض خطر (IUCN) به عنوان در معرض خطر یا آسیبپذیر در برابر انقراض معرفی شدهاند.
نتایج این تحقیقات در مجله Coral Reefs منتشر شده است.
انتهای پیام