تلاش وزارت ICT برای سرمایه‌گذاری 20000 میلیاردی در پهنای باند

سال آینده آخرین سال برنامه پنجم توسعه به شمار می‌رود و با این حال بنا بر اظهارات وزیر ارتباطات و مسوولان مختلف عقب‌ماندگیهایی در اجرای اهداف این برنامه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود دارد.

سال آینده آخرین سال برنامه پنجم توسعه به شمار می‌رود و با این حال بنا بر اظهارات وزیر ارتباطات و مسوولان مختلف عقب‌ماندگیهایی در اجرای اهداف این برنامه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، پیش از این اینگونه عنوان شده بود که در دولت قبلی تنها حدود 14 درصد از اهداف در نظر گرفته شده در برنامه پنجم توسعه اجرایی شده و بر همین اساس عقب‌ماندگی زیادی در این بخش وجود دارد.

در این میان به گفته وزیر ارتباطات در گذشته مشکلاتی وجود داشته و هدف نظام و دولت این نیست که به گذشته نگاه کند بلکه تمام تلاش ما نگاه برای آینده است و اعتماد داریم که کشور توانایی و ظرفیت بالایی را در اقتصاد دارد و می توانیم آن چیزی را که به عنوان عقب افتادگی در گذشته بود را در آینده جبران کنیم.

به گفته واعظی اگر امروز کشوری بخواهد با سرعت به نقطه ای که از نظر اقتصادی بهینه باشد، برسد دیگر نمی تواند با روشهای سنتی این کار را انجام دهد و باید از فناوریهای روز دنیا استفاده کند و تلفیقی از اقتصاد و دانش را به کار گیرد.

حال برای رسیدن به این اهداف در حد مقدورات، یکی از مهم‌ترین موضوعات تکمیل و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به شمار می رود. شبکه‌ای که حدود 10 سال است صحبت آن نقل محافل است و همچنان دسترسی به آن مقدور نشده است.

بر اساس گزارشهای منتشر شده اکنون، گسترش پهن باند در کشور، کاهش شکاف دیجیتالی و حمایت از تولید داخل از محوری‌ترین پروژه های وزارت ارتباطات در سال بعد به شمار می رود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات پیش از این محور اصلی برنامه سال آتی وزارت را گسترش پهن باند در کشور دانسته و گفته بود: در این راستا برنامه‌ای ویژه با اعتباری بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان تدوین و در اختیار رییس جمهوری قرار گرفته و امید است با اجرای آن تا سال 96 به اهداف پیش بینی شده بخش دست یابیم.

برات قنبری همچنین عنوان کرد: یکی از مهمترین پروژه‌های وزارت برای سال بعد طرح "توازن منطقه ای، کاهش شکاف اطلاعات و دیجیتالی بین مناطق و استانهای کشور" با اعتباری بالغ بر 650 میلیارد تومان است.

ارتباط‌رسانی به روستاها، برگزاری انتخابات الکترونیکی در سال بعد، صیانت اجتماعی و فرهنگی درباره فناوری اطلاعات، توسعه کاربردها و نهضت تولید محتوا، انجام سرمایه گذاری مناسب برای توسعه و تکمیل زیربناهای فنی و مکانی از دیگر اولویتهای وزارت ارتباطات در سال پایانی برنامه پنجم توسعه به شمار می‌رود و در عین حال طی یک و نیم سال گذشته با روی کار آمدن دولت جدید اقداماتی مانند گسترش پهنای باند و دسترسی به نسلهای بالاتر ارتباطی نیز مورد توجه قرار گرفته و البته اقداماتی نیز برای افزایش امنیت این حوزه صورت گرفته است.

این در حالی است که به گفته مسوولان وزارت ارتباطات در ابتدای دولت یازدهم تنها حدود 15 درصد برنامه پنج ساله پنجم توسعه، اجرایی شده بود و با این که قرار بود تا آخر برنامه پنجم به رتبه دوم منطقه برسیم، پیش بینی‌ها حاکی است که در صورت تحقق سرمایه گذاری کامل منابع در اختیار بخش، به رتبه پنجم منطقه برسیم که دلیل آن نحوه تدوین و منابع سرمایه‌گذاری در برنامه پنجم توسعه است.

همچنین در ابتدای دولت یازدهم در بخش دسترسی پرسرعت 3/5 میلیون پورت ظرفیت ایجاد شده بود که با هدف 18 میلیون پورتی برنامه پنجم فاصله زیادی داشت، که تا مهرماه امسال این رقم به 9/8 میلیون پورت رسیده و امید می رود باقی این برنامه در سال 94 جبران شود.

پهنای باند داخلی هم تا پایان مهر ماه به 1200 گیگابیت بر ثانیه رسید و عنوان می شود تا پایان سال 94 برنامه به چهار ترابایت خواهد رسید.

در بحث خطوط شبکه اصلی فیبرنوری هم در ابتدای دولت یازدهم 51 هزار و 497 کیلومتر ایجاد شده بود که بر اساس گزارشهای منتشر شده وضع موجود 55 هزار و 389 کیلومتر است و قرار است کامل شود.

براساس تکلیف برنامه پنجم توسعه قرار بود سهم IT در تولید ناخالص داخلی کشور به 2 درصد برسد که طبق اطلاعات سهم حسابهای اقتصادی بخش، در حال حاضر سهم ITدر تولید ناخالص داخلی کشور 8/. درصد است و به نظر در آخر برنامه پنجم به 1 درصد می رسد.

البته برای تحقق این اهداف، مسوولان وزارت ارتباطات بر این باورند که باید بیش از 13 هزار میلیارد تومان تا پایان برنامه پنجم در این بخش سرمایه گذاری می‌شد که این برآورد صورت نگرفته بود اما خوشبختانه با تصویب قانون اجازه وصول و تخصیص 100 درصد مبالغ حق امتیاز برای سرمایه گذاری منابع مطمئنی برای بخش در نظر گرفته شد و در سال 93 امکانی ایجاد شد که از 4 هزار میلیارد تومان این منبع 2500 میلیارد تومان را برای سرمایه گذاری بخش اختصاص دهیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۷ دی ۱۳۹۳ / ۰۰:۴۴
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 93102714414
  • خبرنگار : 71060