هما روستا از محمدرضا اصلانی تقدیر کرد

مراسم اختتامیه جشنواره فیلم‌ کوتاه "مستقل خورشید" با تجلیل از محمدرضا اصلانی برگزار شد.

مراسم اختتامیه جشنواره فیلم‌ کوتاه "مستقل خورشید" با تجلیل از محمدرضا اصلانی برگزار شد.

به گزارش ایسنا،در این مراسم که شامگاه 25 دی ماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد، محمدرضا اصلانی پس از تقدیرش که توسط هما روستا انجام شد، در سخنانی گفت: استقلال کلمه‌ای است که دراین سی و چند سال به کرات آنرا شنیده‌ایم اما آنطور که باید از آن استفاده نشده و مورد توجه قرار نگرفته و به نتیجه هم نرسیده است.

این فیلم‌ساز تصریح کرد: متاسفانه در طول این سال‌ها به جای استقلال بیشتر به وابستگی هنر توجه شده است، به همین دلیل زمانیکه متوجه برگزاری چنین جشنواره‌ای شدم با نهایت اشتیاق سعی کردم دوستان را همراهی کنم زیرا بنده معتقدم سینمای ما نیاز دارد تا استقلال خود را بازیابد.

این مستندساز که در جشنواره خورشید از او تجلیل شد، ادامه داد: استقلال مبارک است. امشب افتخار می‌کنم در جمع کسانی هستم که تلاش کردند با همه مشکلات خود مستقل باشند. باید بدانیم استقلال بدین معنا نیست که از دولت جدا باشیم، زیرا پیوسته بودن به جامعه ، دولت و جهان همواره امری اساسی است.

اصلانی یادآور شد: این نکته را باید یادآور شوم که ما به اندیشه‌های جهانی و ایرانی پیوسته هستیم اما وابسته نیستیم، پیوستگی اتحاد جامعه ما با خداوند است. سینمای نابسته در اندیشه مستقل است و خلاقیت اولین شرط استقلال است بنابراین اگر دم از استقلال می‌زنیم باید همراه آن خلاقیت هم داشته باشیم.

وی ادامه داد: امیدوارم جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید تنها نام استقلال نداشته باشد و من امروز آرزوی متحد شدن را دارم.

فیلمسازان مستقل گنج‌های سرزمین هستند

محمد آفریده رئیس هیات داوران جشنواره‌ی مستقل خورشید نیز در سخنانی گفت: از شما فیلمسازان مستقل می‌خواهم تا قدر خود را بدانید، زیرا این تلاش قطعا آینده‌ساز و تاثیرگذار خواهد بود.

وی در ادامه افزود: ممکن است در نمایش فیلم‌ها و اکران آنها با بی‌مهری روبرو شوید، اما بدانید که اگر نیت والا داشته باشید قطعا موفق خواهید شد. شما گنج‌های این سرزمین هستید و بخش اعظمی از شما جور سینمای حرفه‌ای و سینمای بلند را می‌کشید.

آفریده همچنین گفت: شما با تولید خودسازی می‌کنید و نقش و نگار صحیحی را برای آیندگان ترسیم می‌کنید.

در ادامه شهرزاد اسفرجانی از داوران بخش پوستر جشنواره نیز گفت: سال گذشته به عنوان یکی از ناقلین تجربه از فیلمسازان جوان خواستم به promotion فیلم خود توجه بیشتری داشته باشند و امسال زمانیکه در بخش مسابقه پوستر این جشنواره متوجه این توجه شدم، بسیار حیرت زده شدم.

وی در ادامه افزود: داوری این بخش جشنواره بسیار سخت بود، زیرا همه خوب بودند و انتخاب یکی از میان آنها کار دشواری بود. عزیزان بدانید که هیچ طراحی به اندازه خودتان برایتان به این اندازه نمی‌تواند زیبا کار کند، از همه شما تشکر می‌کنم که تا این اندازه به این بخش توجه داشته‌اید.

خاتون شهبازی مدیر ارتباطات و تبلیغات جشنواره و از دیگر داوران بخش پوستر نیز گفت: سال گذشته بخش گنجینه آثار هنرمندان را در جشنواره کلید زدیم و بجا است در اینجا از هنرمندانی که به گنجینه آثار توجه داشتند، تشکر کنیم. بدانید که هدایای شما پشتوانه‌ای برای تولید فیلم و حمایت از تولید فیلم بعدی فیلمسازان مستقل است.

محمد آفریده همه ما را شگفت‌زده کرد

مصطفی آل‌احمد، عضو هیات داوران بخش فیلم نیز که در این مراسم حضور داشت، گفت: در هیات داوری با اشتیاق فیلم‌ها را می‌دیدیم اما بار دیگر محمد آفریده همه ما را شگفت زده کرد زیرا او بود که توجه و نگاه ما را به فیلم‌های مستقل و تجربی باز کرد.

وی با بیان اینکه محمد آفریده کسی بود که اجازه داد تا اندیشه‌های مستقل دنبال شود در ادامه افزود: حیف است که امروز در جامعه ما چنین مدیری با چنین نگاهی از عرصه مدیریت به دور است و این درحالیست که گاهی کسانی مدیریت را بر عهده دارند که از انگیزه لازم برخوردار نیستند. امیدوارم سینمای تجربی که محمد آفریده بنیانگذار آن بود و به سینماگران اعتماد می‌کرد تا وقتشان در پله‌های وزارت ارشاد تلف نشود پایدار بماند.

لقمان خالدی از دیگر داورهای جشنواره نیز گفت: داشتن جشنواره‌ای که همه مولفه‌های آن مستقل باشد جای خوشحالی دارد، امیدوارم جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید سال آینده پر از فیلم‌های تجربی باشد.

روانبخش صادقی از دیگر داوران جشنواره گفت: این جشنواره باید بیشتر بر روی نابستگی تلاش کند، ضمن اینکه جایی مانند بانک‌ها باید بیشتر مشوق این نوع جشنواره‌ها باشند و با توجه به اینکه سینمای نفتی امروز فیتیله‌اش پایین کشیده شده است وجود چنین حامیانی در این نوع فیلم‌ها بسیار موثر خواهد بود.

وی در ادامه افزود: با حمایت بانک‌ها و چنین نهادهایی فیلم‌های خوبی می‌تواند ساخته شود، زیرا گاهی فیلمی اندیشه‌های بسیار خوبی دارد اما به خاطر مشکلات مالی از کیفیت آن کاسته می‌شود.

دکتر غلامرضا کاظمی‌دینان مدیر افتخاری جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید گفت: بنام خدایی که هنرمند است و هنرمندان را دوست دارد و با هنرمندی ما انسان‌ها را آفرید. همه ما باید به نوعی همانند خداوند هنرمند باشیم و بپذیریم که جامعه بدون هنرمند زنده نمی‌ماند.

وی در ادامه افزود: جامعه بدون هنر ارتقاء پیدا نمی‌کند و این هنرمندان هستند که فرهنگ جامعه را ارتقاء می‌دهند و مسیر اجتماعی صحیح را به مردم می‌آموزند و نشان می‌دهند.

مدیر افتخاری جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید همچنین گفت: افتخار من است که برای دومین‌بار در کنار استاد محمدرضا اصلانی قرار گرفته‌ام، بار اول زمانیکه در بانک ملی بودم در کنار ایشان بودم که فیلم مستندی درباره بانک ملی ساخته بودند و امشب دومین‌باری است که افتخار همنشینی با ایشان را در این مراسم دارم.

اصلانی انسانی کاردان در کار خود است و همچنین افتخاری دیگر این است که امشب در جمع ما هما روستا حضور دارد.

کاظمی دینان ادامه داد: قطعا اگر هنرمند درست عمل کند، می‌تواند جامعه را پویا و به توسعه پایدار برساند البته نباید از یاد ببریم که اکثر هنرمندان در بالابردن فرهنگ جامعه کوشا هستند. امیدوارم در آینده بتوانم به هنر و هنرمندان کمک کنم.

وی با بیان اینکه سینمای مستقل و تجربی امروز نیاز به افرادی خلاق و نوآور دارد ادامه داد: تماشاگر سینمای مستقل باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد، ضمن اینکه هر فردی نمی‌تواند تماشاگر آثار شما عزیزان باشد.امیدوارم جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید توانسته باشد به اصول و هدفی که داشته دست پیدا کرده باشد.

کاظمی دینان درباره داوری‌ها نیز یادآور شد: در داوری‌های این جشنواره تلاش شد تا داوری‌ها درست باشد و حق هیچ فیلمسازی ضایع نشود.

برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره فیلم کوتاه مستقل خورشید بدین شرح معرفی شدند:

برگزیدگان هر بخش به تفکیک به شرح زیر است:

بخش فیلم

هیات‌داوران محمد آفریده، مصطفی آل‌احمد، لقمان خالدی و روانبخش صادقی

بهترین فیلم جشن با موضوع «زیباترین رویاها»

تندیس جشن - دیپلم افتخار- یکسال حمایت بازرگانی از فیلم – حمایت از تولید فیلم بعدی - ده میلیون ریال جایزه نقدی ، اهدا شد به فیلم« پنکه» به کارگردانی شیرین سوهانی

بهترین فیلم جشن با موضوع «ایمان و باور»

دیپلم افتخار- یکسال حمایت بازرگانی از فیلم – یک سکه بهار آزادی ، اهدا شد به فیلم«عروسک کاموایی » به کارگردانی عزت‌الله پروازه

بخش دریچه‌ای به فیلم کوتاه

تندیس جشن - دیپلم افتخار- یکسال حمایت بازرگانی از فیلم – یک سکه بهار آزادی، اهدا شد به فیلم«شبکه اجتماعی» به کارگردانی ابوالفضل کاهانی

سایر نامزدها: شبکه اجتماعی به کارگردانی ابوالفضل کاهانی ، نقش هرپرده به کارگردانی مریم فرح زادی ،شماره 273 به کارگردانی اردوان انتظاری.

بخش انیمیشن

تندیس جشن - دیپلم افتخار- یکسال حمایت بازرگانی از فیلم – حمایت از تولید فیلم بعدی - دو سکه بهار آزادی، اهداء شد به انیمیشن«دخترک آت و آشغالی» به کارگردانی محمد زارع و شلاله خیری

سایر نامزدها: دخترک آت و آشغالی به کارگردانی محمد زارع و شلاله خیری و پنکه به کارگردانی شیرین سوهانی.

بخش تجربی

هیات داوران با توجه به اهمیت جایگاه فیلمهای تجربی،هیچ فیلمی را در این بخش شایسته دریافت جایزه بهترین فیلم تجربی جشن نمی‌داند.

سایر نامزدها:

خرسها به خواب زمستانی نمی‌روند به کارگردانی مجید فرهنگ بافتانی، جرم روحی به کارگردانی نعمت الله سرگلزایی و شکستنی است به کارگردانی مهدی آقاجانی

بخش مستند

تندیس جشن - دیپلم افتخار- یکسال حمایت بازرگانی از فیلم –حمایت از تولید فیلم بعدی - چهل میلیون ریال جایزه نقدی، اهدا شد به فیلم مستند«خون مردگی» به کارگردانی محمد کارت

دیپلم افتخار هیات داوران در بخش مستند:«روی زیرزمین » به کارگردانی ماهان خمامی‌پور

سایر نامزدها:

روزی عمو یدالله و همسرش به کارگردانی مرتضی زنجانی ، روی زیرزمین به کارگردانی ماهان خمامی‌پور و خون مردگی به کارگردانی محمد کارت

بخش داستانی

تندیس جشن - دیپلم افتخار- دو سال حمایت بازرگانی از فیلم –حمایت از تولید فیلم بعدی- چهل میلیون ریال جایزه نقدی، اهدا شد به فیلم داستانی«چله» به کارگردانی داود خیام

دیپلم افتخار هیات داوران در بخش داستانی: تکنوازی به کارگردانی ایمان فراهانی

سایر نامزدها: تکنوازی به کارگردانی ایمان فراهانی ، چله به کارگردانی داود خیام و وقتی شهری در خواب فراموشی به کارگردانی بابک قائم

بخش ویدئوآرت

هیات داوران بخش ویئوآرت متشکل از: مونا زاهد، امیرراد، وحید وکیلی فر و مهدی یارمحمدی، از میان ویدئوآرت‌های راه یافته به بخش مسابقه این دوره جشن، برگزیده خود را به شرح ذیل معرفی کرد:

تندیس جشن - دیپلم افتخار- ده میلیون ریال جایزه نقدی ، اهدا شد به ویدئوآرت« it »به کارگردانی مهیار قلمی

بخش پوستر

هیات داوران بخش پوستر متشکل از: شهرزاد اسفرجانی، خاتون شهبازی و علی باذل، از میان پوسترهای فیلمهای بخش مسابقه این دوره جشن، برگزیده خود را به شرح ذیل معرفی کرد:

دیپلم افتخار- نیم سکه بهار آزادی، اهداء شد به طراح پوستر فیلم« آخرین نوار آقای جعفر شکوفا» به کارگردانی رکسانا غلام‌پور

سایر نامزدها:

اتاق دوم به کارگردانی سروناز علم بیگی ،چله به کارگردانی داود خیام و آخرین نوار جعفر شکوفا به کارگردانی مژگان خالقی

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۶ دی ۱۳۹۳ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 93102614290
  • خبرنگار :