گزارش ایسنا از جشن بیمه سلامت همگانی

چتر بیمه درمانی بر سر 8 میلیون ایرانی

با راه‌اندازی سامانه "بیمه سلامت همگانی" از ابتدای امسال، ضمن ثبت نام 9 میلیون ایرانی فاقد دفترچه بیمه، امروز با صدور هشت میلیون و یکمین دفترچه، «جشن بیمه سلامت همگانی» در راستای مبارزه با فقر درمان برگزار شد.

با راه‌اندازی سامانه "بیمه سلامت همگانی" از ابتدای امسال، ضمن ثبت نام 9 میلیون ایرانی فاقد دفترچه بیمه، امروز با صدور هشت میلیون و یکمین دفترچه، «جشن بیمه سلامت همگانی» در راستای مبارزه با فقر درمان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین روحانی در مراسم جشن بیمه سلامت همگانی که صبح امروز با حضور علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و محسنی بندپی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در محل سالن اجلاس سران برگزار شد بر تداوم طرح تحول سلامت و رفع نواقص آن تاکید کرد.

رئیس‌جمهور با بیان این که امروز می‌توانیم بگوییم تمام ایرانیان صاحب دفترچه بیمه درمانی هستند، گفت: باید کیفیت بیمه و کارآیی دفترچه‌ها افزایش پیدا کند و روز به روز دفترچه‌های بیمه درمانی ارزشمند‌تر شده و کارایی آنها بیشتر شود.

وی با بیان این که این روز برای دولت و ملت بزرگ ایران آرزوی دیرینه‌ای است، اظهار کرد: بسیاری از کشورهای جهان حتی کشورهای پیشرفته در آرزوی روزی هستند که بیمه سلامت بتواند بر سر همه مردم کشورشان سایه افکند. در همین راستا از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی یکی از شعارهای انقلاب همواره حمایت از مردم و بخصوص اقشار نیازمند بودند.

رئیس جمهور با بیان اینکه کشور توسط اراده مردم اداره می‌شود، تشریح کرد: چرخ جامعه با دستان پرتوان همه مردم به حرکت در می‌آید و دولت‌های موفق باید بتوانند بخوبی از مردم نمایندگی کنند. چون کشور و حکومت از آن مردم است و تمام مسئولین خادمان مرم هستند.

رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به این که مشروعیت در جمهوری اسلامی ایران از خدمت به مردم نشأت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: اگر خدای نکرده فرد مسئولی در انجام خدمت به مردم قصوری داشته باشد، مشروعیت او زیر سوال می‌رود.

روحانی با بیان اینکه همه کار دولت این است که به مردم خدمت کنند تا مردم از حاکمیت و حکومت رضامند باشند، افزود: اولین اصل در رضامندی و اجرای عدالت این است که مردم احساس کنند در پیشگاه قانون، حاکمیت خزانه دولت و اجرای امور حاکمیتی مساوی هستند. چون فرصت برابر برای مردم به مفهوم اجرای عدالت اجتماعی است.

روحانی با بیان این که بیمه همگانی همه عدالت نیست اما قطعا بخشی از عدالت است، اظهار کرد: بیمه همگانی همه‌ی رضامندی جامعه نیست اما بخشی از رضامندی و خواست جامعه است.

روحانی به دو معضل بزرگ اجتماعی بیماری و بیکاری اشاره کرد و گفت: درست است که اگر بیکاری درست شود بیماری هم حل و فصل می‌شود اما موضوع بیماری در یک نظر از بیکاری هم مهمتر است. چون بیکار سالم حتی اگر کسی به او کمک نکند با استعداد ذاتی و کسب مهارت می‌تواند روی پای خود بایستد اما در بیماری رنج و درد طاقت فرساست.

رئیس جمهور به تقدس کار پزشکی اشاره کرد و گفت: کار پزشکی و به طور کلی ارائه خدمات درمانی به مردم لذت‌بخش است چرا که در بیمارستان شاهد ورود افراد با ناامیدی و درد هستند اما در زمان خروج آنها را با سلامت و دنیایی از امید به خانه می‌فرستند، حتی اسمش را می‌توان تولد دوباره گذاشت.

رئیس جمهور به شرایط بیمارستانهای کشور در گذشته اشاره کرد و گفت: متاسفانه بیماران که به بیمارستان رجوع می‌کردند با مشکلاتی مواجه می‌شدند که درد و رنج بیماری‌شان را فراموش می‌کردند و حتی برخی از بیماران به دنبال عزرائیل می‌گشتند تا از این درد خلاص شوند که دولت این شرایط را تحقیر مردم و خارج از معیار اسلامی و انسانی می‌دانست.

رئیس دولت یازدهم با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته اروپایی مردم در صف‌های طولانی بیمارستان‌های دولتی‌ هستند، گفت: در سفری که امسال برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل داشتم سران بسیاری از کشورها حتی برخی از کشورهای اروپایی از من می‌پرسیدند چطور توانستید در ساماندهی امر سلامت موفق باشید. پس کار بزرگی برای این کشور با تلاش کارگزاران نظام و حمایت مردم بزرگ شروع شده و انجام می‌شود و بعد از اجرای این طرح که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنم از هر بیماری که سوال کردم بدون استثناء احساس رضایت دارند. حتی یکی از بیماران که برای ترخیص خود از بیمارستان با زحمت پول تهیه کرده بود وقتی متوجه شد نباید هزینه‌ای را پرداخت کند، باورش نمی‌شود و به گریه افتاد.

روحانی با بیان اینکه کار خوب را باید ادامه داد و قدم به قدم تکمیل کرد، خاطر نشان کرد: طرح تحول سلامت را باید ادامه دهیم و نواقص آن را برطرف کنیم.چون هیچ طرحی در مقام اجرا بی‌نقص نیست.

رئیس جمهور با بیان این که در کنار طرح تحول سلامت باید کار بیمه و همگانی کردن بیمه انجام می‌شد، تصریح کرد: آمارهای مختلفی از تعداد افرادی که در کشور بیمه نیستند از حدود 5 میلیون نفر تا 13 میلیون نفر ارائه می‌شد و در نهایت کار را شروع کردیم و امروز 8 میلیون و یکمین نفر تا این لحظه دفترچه بیمه خود را دریافت کردند. البته آنها که ثبت نام کرده‌اند رقم بالاتری یعنی نزدیک به 9 میلیون نفر هستند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید کیفیت بیمه و کارآیی دفترچه‌ها روز به روز افزایش یابد، خاطر نشان کرد: باید در امر بهداشت نیز تلاش‌های خوبی انجام شود چرا که بهداشت به آموزش و فرهنگ نیز مربوط می‌شود و باید از دبستان آموزش‌های آن شروع شود. همچنین صدا و سیما به عنوان رسانه‌ی ملی و رسانه‌های دیگر نیز باید در این زمینه فعال شوند.

وی با اشاره به این که بسیاری از دستورات اسلامی بهداشتی هستند، گفت: در روایات آمده است که حتی برخی از عبادات ما برای سلامتی است.

روحانی خاطر نشان کرد:‌ در راستای هدف افزایش سلامت و بهداشت در کشور سالی چند نوبت یارانه کالایی به نیازمندان می‌دهیم و در حال حاضر 11 میلیون تحت پوشش آن هستند. همچنین طرح شیر در مدارس نیز پیگیری می‌شود و معتقدیم ادامه این مسیر باعث ایجاد عدالت و رضایت و اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی و مشارکت عمومی در امور سیاسی و اجتماعی وفرهنگی و غیره خواهد شد.

ربیعی: امروز فقر درمان را از بین بردیم / صدور اجباری دفترچه بیمه درمان برای نوزادان تازه متولد شده

برگزاری جشن رفع فقر غذایی و سفره‌های خالی از پروتئین در آینده

به گزارش ایسنا، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این مراسم با بیان اینکه امروز فقر درمان را از بین بردیم و همه ایرانی‌ها صاحب دفترچه بیمه هستند، گفت: در دستور کار دولت است که هر کودکی که به دنیا می‌آید دفترچه‌ای به اجبار به او اعطا شود.

علی ربیعی با بیان اینکه کامل شدن پوشش بیمه جز با برنامه ریزی، تلاش و همت دولت محقق نمی‌شد، اظهار کرد: در دولت گذشته شورای عالی بیمه دو مرتبه در سال برگزار می‌شد اما امروز هر ماه به همت هر دو وزارت خانه بهداشت و رفاه، شورای عالی بیمه هر ماه یک مرتبه تشکیل جلسه می‌دهد که ثمره‌اش انسجام و وحدت نظر در سایه مدیریت رئیس جمهور است.

وی افزود:‌ دولت یازدهم یک سیاست رفاهی منسجم را دنبال می‌کند که سیاست صدقه‌ای نیست. این دولت رفاه را حق مردم می‌داند و وظیفه‌اش این است که در کنار سایر برنامه‌های اقتصادی و غیره امر سلامت مردم را دنبال کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه برخورداری از یک سیاست رفاهی منسجم اصل ممیز دولت تدبیر و امید با سایر دولت‌هاست اظهار کرد: امروز فقر درمان را از بین بردیم و همه ایرانی‌ها صاحب دفترچه بیمه شدند. در دستور کار دولت است که هر کودکی که به دنیا می‌آید دفترچه بیمه‌ای به اجبار برای او صادر شود.

وی در ادامه با اشاره به شناسایی 175 هزار کودک بازمانده از تحصیل در کشور گفت: بسترهای لازم برای ادامه تحصیل این کودکان فراهم شد و امروز هیچ کودک بازمانده از تحصیل نداریم و مبارزه با فقر سواد در دستور کار کمیسیون اجتماعی دوملت قرار دارد.

ربیعی ادامه داد: علاوه بر جشن بیمه سلامت همگانی که امروز برگزار شد، در آینده جشنی خواهیم گرفت که بر اساس آن دیگر شاهد فقر غذایی و سفره‌های خالی از پروتئین نباشیم.

وی همچنین با بیان اینکه در بخش مسکن نیز همکاری‌هایی با وزارت مسکن در حال انجام است گفت: نارسایی‌هایی در این بخش وجود دارد که در حال رفع آنها هستیم و مسکن‌های امید در راهند.

ربیعی خطاب به رئیس جمهور گفت: شما در گذشته زندگی سختی داشتید و از یک روستا با یک استعداد شخصی خود مدارج عالی را طی کردید. بغض‌های شما را به هنگام بازدید از مراکز بهزیستی مشاهده کردم. ما از شما آموختیم که با فقر مبارزه کنید. امروز هشت میلیون دفترچه داریم و این در سایه تدبیر، لطف و عنایت خدا محقق شده است.

بندپی: هشت میلیون ایرانی آسیب‌پذیر صاحب دفترچه بیمه شدند

به گزارش ایسنا، همچنین انوشیروان محسنی‌بندپی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران نیز با حضور در جشن بیمه سلامت با بیان اینکه تا کنون 9 میلیون نفر در سامانه بیمه سلامت همگانی ثبت نام کرده‌اند گفت: از این تعداد تا کنون هشت میلیون نفر دفترچه‌های بیمه سلامت خود را تحویل گرفته‌اند و این افراد عمدتا آسیب پذیر بوده و در حاشیه کلان شهرها سکونت دارند.

وی با بیان اینکه امروز سلامت به عنوان یکی از مهمترین شاخص‌های توسعه در کشورهای مختلف مورد توجه است گفت: یکی از مهمترین شاخصه‌های ارزیابی دولت‌ها توجه‌ آنها به مقوله‌های اجتماعی به ویژه مسئله سلامت است.

وی افزود: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی و تلاش دست اندرکاران حوزه سلامت به دستاوردهای خوبی در راستای ارتقای شاخص‌های سلامت رسیدیم که از جمله آنها می‌توان به کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان، توسعه شبکه‌های بهداشت، تامین دارو و افزایش امید به زندگی اشاره کرد.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت با بیان اینکه علیرغم همه دستاوردها، یکی از مطالبات معوق مردم، عدم برخورداری آحاد جامعه از پوشش بیمه همگانی بوده است، گفت: در 20 سال گذشته عدم عزم و اراده جدی شرایطی را فراهم کرد که نتوانیم مردم را از این مهم برخوردار کنیم.

وی ادامه داد: پایداری دولت تدبیر و امید در احقاق حقوق مردم و نگاه سلامت مدارانه رئیس جمهور در کنار عزم وزرای بهداشت و رفاه باعث شد سازمان بیمه سلامت بتواند این تکلیف قانونی به زمین مانده را به مرحله عمل برساند.

بندپی با بیان اینکه سامانه امید از ابتدای امسال افتتاح و از سوم خرداد با صدور نمادین نخستین دفترچه بیمه سلامت توسط رئیس جمهور کار خود را آغاز کرد گفت: 9 میلیون نفر در سامانه بیمه همگانی ثبت نام کردند و از این تعداد هشت میلیون تا کنون صاحب دفترچه بیمه شدند که عمدتا در حاشیه کلان شهرها زندگی می‌کنند و فاقد کار و آسیب پذیر هستند اما شرایطی فراهم شد که این افراد بتوانند بهره کافی از خدمات سلامت ببرند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت افزود: این برگ زرین اقدامی ارزشمند و نوین را به ویژه در اذهان محرومین نهادینه کرد و نام روحانی را در زمره عدالت مردان به ثبت رساند. آرزو داریم این امر مهم بتواند با برنامه ریزی، تلاش وزیر بهداشت در پیشبرد طرح تحول سلامت و تعامل و همکاری مستمر و همه جانبه وزیر رفاه و سازمان‌های بیمه گر، شاخص‌های برخورداری مردم به خدمات با کیفیت سلامت به همراه راهنماهای درمان، سطح بندی خدمات و افزایش اعتبار دفترچه‌های بیمه را ارتقا دهد.

وی ابراز امیدواری کرد: اقدامات انجام شده که در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای ابلاغی سلامت انجام می‌شود رضایت حداکثری مردم را به دنبال داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم هشت میلیون و یکمین دفترچه بیمه سلامت از سوی رییس جمهور به دختر بچه معلولی با نام "نرگس متحیر پرست" اعطا شد.

لازم به ذکر است، با توجه به فعال بودن سامانه اینترنتی بیمه سلامت، امکان دسترسی به سامانه همچنان وجود دارد تا افرادی که به هر دلیلی تاکنون موفق نشده‌اند، بتوانند ثبت نام کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ دی ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 93102212009
  • خبرنگار :