سیدرضا صالحی امیری گفت: در دورهای که آموزش و حق رای در ایران گناه کبیره بود، فکر «امیرکبیر» فراتر از زمان خود حرکت میکرد.
به گزارش خبرنگار ایسنا، رییس سازمان کتابخانه ملی که صبح یکشنبه 21 دی در مراسم رونمایی از تندیس امیرکبیر در موزه مشاهیر برج میلاد صحبت میکرد، با تقسیم انواع سرمایهها در کشور به اعتماد، فرهنگی و انسانی، امیرکبیر را سرمایه انسانی و نماد ایران دانست و اظهار کرد: امیرکبیر مانند مدرس، مصدق و دیگر بزرگان ایران منهای کارکردش در مجلس از انسانهای بزرگ زمان خود بود که در تداوم تاریخ تاثیرگذاری زیادی داشت.
او با تاکید بر لزوم توجه به زبانشناسی امیرکبیر، دستاورد بزرگ این شخصیت را روزنامه «وقایع اتفاقیه» و «دارالفنون» دانست و گفت: اگر امیرکبیر هنوز در جامعه امروز حیات داشت به عنوان یک الگو و نماد برای کشور محسوب میشد، چون زمانی که آموزش و حق رای در بسیاری از خانوادهها گناه کبیره بود، او یک حرکت بزرگ علمی در کشور انجام داد و به عنوان آغازگر نظام آموزشی در ایران مطرح شد.
صالحی امیری ادامه داد: امروز تلاش میشود دانشگاه تهران به عنوان مبدا نظام آموزشی در ایران معرفی شود، در حالی که واقعیت اینگونه نیست و امیرکبیر آغازگر این نظام بود، زمانیکه باغ جلالیه به دانشگاه تهران تبدیل شد، زمانی دورتر از آن در ذهن امیرکبیر اندیشههای بزرگی درباره آموزش در کشور وجود داشت.
رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی امیرکبیر را شخصیتی دانست که توانست در دل استبداد اصلاحات ایجاد کند و تاکید کرد: او یک نگاه جدید را وارد عرصه ملی کرد که متاسفانه تاکنون نتوانستهایم درباره آن حرکت بزرگ به درستی صحبت کنیم.
به گزارش ایسنا، در ادامه این مراسم از محمد صادقی، بازیگر نقش امیرکبیر در سریال «سالهای مشروطه» توسط مسعود سلطانیفر، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و معاون رییسجمهور، تقدیر شد.
صادقی پس از این تقدیر در سخنان کوتاهی گفت: لحظهای که در حمام فین کاشان و درست پای همان دیوار صحنه شهادت امیرکبیر را فیلمبرداری میکردیم، همه آن خاطرات برایم تداعی شد.
این بازیگر ادامه داد: ما بازیگران نقشهای تاریخی را دوست داریم، زمانی که دیگر بازیگران چنین نقشهایی را بازی میکنند به آنها غبطه میخوریم. ما در بازی در نقشهای تاریخی موظف هستیم شکافهای موجود بین دو زمان کنونی و گذشته را ببندیم.
او همچنین با بیان اینکه بازیگر نقش تاریخی موظف است قبل از ایفای نقشش درباره آن شخصیت تحقیق و بررسیهای لازم را انجام دهد، گفت: برای بازی در این فیلم تحقیقاتی انجام دادم که یادآوری آن مطالعه هنوز برایم لذتبخش است.
به گزارش ایسنا، موزه مشاهیر در برج میلاد تهران که سال گذشته افتتاح شد تا کنون تندیس 13 نفر از مشاهیر و بزرگان کشور مانند پروین اعتصامی، سیمین دانشور و شهید چمران را به نمایش گذاشته است و از صبح امروز نیز با رونمایی از تندیس امیرکبیر تعداد این مجسمهها به 14 عدد رسید.
مجسمههای موجود در موزه مشاهیر توسط دکتر محمد خاقانی و تیم پزشکی ارتوپدش ساخته شده است.
انتهای پیام