زحل و قمرهایش حدود یک میلیارد کیلومتر از زمین فاصله دارند؛ با این حال، دانشمندان به تازگی مکان دقیق آنها را از فاصله چهار کیلومتری تعیین کردهاند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، این کشف با استفاده از 10 آنتن انجام شد که در سراسر ناحیهای از هاوایی گرفته تا «جزایر ویرجین» بریتانیا گسترده شدهاند.
محاسبات صورتگرفته، دانش منجمان از مدار زحل را ارتقا داده و به ناسا امکان هدایت بهتر کاوشگرهایش در فضا را میدهد.
مجموعه آنتنهای به کاررفته در این بررسی، که «آرایه خط مبنای بسیار طولانی» (VLBA) نام دارد، از سیگنالهای ارسالی کاوشگر کاسینی برای نظارت دقیق بر مکان غول گازی زحل بهره میبرد. تیم علمی این دادهها را با اطلاعات دریافتی از «شبکه اعماق فضای ناسا» درباره مدار کاسینی ترکیب کرد.
مشاهدات ترکیبشده به دانشمندان امکان تعیین دقیق مکان مرکز جرم زحل و قمرهای متعددش را داد. ناسا مدعی است این اندازهگیری 50 برابر دقیقتر از اندازهگیریهای ارائهشده توسط تلسکوپهای نوری زمینمحور است.
«دایتون جونز» از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا و رهبر این پروژه، اعلام کرد این یافتهها گامی مهم به سوی درک منجمان از مدارهای سیارات خارجیتر منظومه شمسی و همچنین سیارات درونیتر به شمار میآیند. دقت تاییدشده همچنین راهبری دقیق فضاپیماهای میانسیارهای را افزایش داده و امکان اندازهگیری جرم اجسام منظومه شمسی را فراهم میکند.
افزون بر این، چنین موفقیتی پیشبینیهای لازم در مورد زمان عبور زحل یا حلقههایش از مقابل ستارههای پسزمینه را ممکن میسازد و این رخداد میتواند فرصتهای تحقیقاتی زیادی در اختیار جامعه علمی قرار دهد.
پروفسور جونز و همکارانش تا پایان ماموریت کاسینی در اواخر سال 2017 به مشاهداتشان توسط این سامانه و VLBA ادامه خواهند داد.
جزئیات یافتههای جدید در نشست انجمن نجوم امریکا در سیاتل ارائه شد.
انتهای پیام