در گفت‌وگو با ایسنا

هانی‌زاده: آمریکا خواستار تجزیه لیبی است

یک کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه گفت: استراتژی آمریکا در لیبی، تجزیه این کشور به دو بخش شرقی و غربی است که با ورود داعش به لیبی زمینه‌های انجام این امر فراهم شده است.

یک کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه گفت: استراتژی آمریکا در لیبی، تجزیه این کشور به دو بخش شرقی و غربی است که با ورود داعش به لیبی زمینه‌های انجام این امر فراهم شده است.

حسن هانی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد اعلام حضور گروه تروریستی داعش در لیبی و با توجه به حمایت آمریکا از خلیفه حفتر در مورد نحوه واکنش آمریکا و غرب نسبت به حضور داعش در لیبی اظهار کرد: استراتژی آمریکا در لیبی، تجزیه این کشور به دو بخش شرقی و غربی است که به نظر می‌رسد با حضور داعش در لیبی نیل به این هدف برای آمریکا تسهیل شده است. هم اکنون خلیفه حفتر از سوی آمریکا، عربستان، مصر و تونس حمایت می‌شود که با ورود داعش به لیبی این احتمال وجود دارد که لیبی میان اسلامگرایان و ملی گراها به رهبری خیلفه حفتر تجزیه شود و مناطق نفت خیز این کشور در اختیار این خلیفه قرار گیرد تا بتوانند دسترسی آسانی به چاه‌های نفت لیبی داشته باشند.

وی ادامه داد: به دلیل وجود چاه‌های نفت لیبی در کنار دریای مدیترانه، صادرات نفت به اتحادیه اروپا آسان‌تر خواهد بود. براین اساس هدف آمریکا و غرب تجزیه‌ لیبی است و خواستار آن است تا بخش‌های جنوبی و شرقی این کشور در اختیار اسلامگرایان و بخش مهم آن که نزدیک به چاه‌های نفت عربستان و سواحل مدیترانه است در اختیار عوامل خلیفه حفتر قرار گیرد.

هانی‌زاده تصریح کرد: بنابراین تجزیه لیبی در دستور کار آمریکا و غرب قرار دارد و حضور داعش در لیبی نیز شرایط انجام این امر را تسهیل می‌کند.

این کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به نظر شما رویکرد و دیدگاه «اخوان المسلمین» نسبت به مساله‌ ورود داعش به لیبی چگونه خواهد بود، گفت: درواقع داعش می‌تواند بخشی از ساختار فکری اخوان المسلمین تلقی شود، همچنین داعش می‌تواند در کنار نیروهای اسلامگرا مثل اخوان المسلمین علیه نیروهای خلیفه حفتر وارد جنگ شود ضمن اینکه ورود داعش به لیبی می‌تواند بخش‌هایی از مصر، تونس و الجزایر را تحت تأثیر قرار دهد.

وی افزود: بنابراین آمریکا ابتدا بحران داعش را به خاورمیانه و سپس آن را به شمال آفریقا منتقل می‌کند تا این کشورها درگیر بحران داعش شوند. براین اساس قطعاً اخوان المسلمین از این فرصت استفاده کرد و علیه نیروهای خلیفه حفتر وارد عمل خواهد شد و نیز عربستان،‌ امارات متحده، مصر و حتی تونس هم در کنار خلیفه حفتر قرارخواهند گرفت. بنابراین صف بندی اسلامگرایان و ملی گرایان در مقابل یکدیگر در لیبی خطری است که وحدت ملت لیبی را تهدید می‌کند.

هانی زاده در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا نیروهای داعش می‌توانند با در اختیار گرفتن کنترل بخش‌هایی از لیبی حضور بلندمدتی در لیبی داشته باشند، اظهار کرد: با توجه به شرایط لیبی به علت گستردگی جغرافیایی و پراکندگی جمعیت و همچنین شاکله‌ اسلامی که در لیبی وجود دارد، داعش راحت‌تر می‌تواند شمال آفریقا را در کنترل داشته باشد.

هانی زاده ادامه داد:‌ بر این اساس آمریکا و غرب سعی می‌کنند داعش را از مناطق نزدیک به فلسطین اشغالی دور کنند و لیبی را برای استقرار داعش برای مدت طولانی انتخاب کرده‌اند.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۹ دی ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93101910187
  • خبرنگار : 71526