ساخت رباط مصنوعی جایگزین‌ ربا‌ط‌های پاره‌شده

دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن نوعی رباط متقاطع قدامی مصنوعی تولید کرده‌اند که می‌تواند جایگزین رباط‌های پاره در بدن شود.

دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن نوعی رباط متقاطع قدامی مصنوعی تولید کرده‌اند که می‌تواند جایگزین رباط‌های پاره در بدن شود.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، ورزشکاران معمولا گرفتار پارگی رباط متقاطع قدامی می‌شوند. این رباط، استخوان ران را به ساق پا متصل می‌کند و در صورت پارگی، قادر به التیام خود نیست.

درمان این عضو اغلب شامل بازسازی رباط با پیوند بخش‌هایی از تاندون پاتلا (کشکک) است که این موضوع نیز مشکلات خاص خود را دارد. تاندون پاتلا، کاسه زانو را به استخوان ران متصل می‌کند.

دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن در ایلینویز رباط متقاطع قدامی مصنوعی تولید کرده‌اند که می‌تواند درمان این عضو را در صورت آسیب‌دیدگی کارآمد کند.

به گفه «گویلرمو آمیر»، رهبر ارشد این پروژه، استفاده از پیوند تاندون پاتلا، شامل برداشتن بخشی از این تاندون در بدن است تا جایگزین رباط متقاطع قدامی شود؛ این موضوع اغلب منجر به عدم‌آسایش فرد می‌شود که هرگز نیز از بین نمی‌رود.

تیم علمی، رباط‌ قدامی متقاطعی تولید کرده که بدنه اصلی آن از الیاف پلی استر بافته‌شده است و دارای استحکامی کششی بوده و درست مانند استحکام رباط طبیعی است.

این رباط مهندسی‌شده زیست‌سازگار است و می‌تواند زانو را ثبات بخشد و چنین موضوعی به فرد امکان تحرک می‌دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری پیش از آغاز آزمایشات بالینی بر روی رباط جدید لازم است.

جزئیات این دستاورد علمی در Journal of Tissue Engineering and Regenerative Medicine قابل‌مشاهده است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۵ دی ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93101507880
  • خبرنگار : 71456