به دنبال تلاشهای بشردوستانه ایران برای آزادی شیخ علی سلمان، اتحادیه عرب در ادعایی واهی تهران را به دخالت در امور داخلی بحرین متهم کرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نبیل العربی با صدور بیانیهای اظهارات اخیر مسوولان ایرانی درخصوص اوضاع بحرین را "نقض قوانین سازمان ملل" خواند که بر احترام بر حق حاکمیت کشورها،استقلال آن و عدم دخالت در امور داخلی کشورها استوار است، تاکید دارد.
بنا برگزارش روزنامه عکاظ، وی مدعی شد "دخالتهای ایران" به ضرر روابط حسن همجواری است و موجب پیچیدگی مواضع و از بین رفتن ثبات در خلیج (فارس) خواهد شد.
به گزارش ایسنا، تماس و رایزنیهای انساندوستانه ایران برای آزادی هر چه سریعتر شیخ علی سلمان در حالی است که سازمان ملل و مسوولان دیگر کشورها نیز درخواست مشابهی را از پادشاهی بحرین داشتهاند.
سازمان ملل در بیانیه خود از مسوولان بحرینی خواست که به توصیههای کمیته مستقل حقیقتیاب در سال 2011 برای تضمین آزادی بیان و تجمع عمل کند.
در این بیانیه آمده است که احزاب مخالف پایه های اساسی هر نوع دموکراسی به حساب میآیند و بازداشت شیخ سلمان میتواند خفقان سیاسی را که با شروع اعتراضهای ضد دولتی از حدود چهار سال پیش شروع شده است، تشدید کند.
وزیر خارجه ایران نیز آزادی فوری شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت سیاسی الوفاق بحرین را خواستار شد.
دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در واکنش به بازداشت غیرمنتظره شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت سیاسی الوفاق بحرین گفت: برخوردهای قهری با رهبران مورد احترام مردم که برغم شرایط سخت سیاسی و امنیتی سالهای اخیر از مشی مسالمتجویانه برای پیگیری مطالبات مردم عدول نکردهاند، بر پیچیدگی اوضاع خواهد افزود و مخاطرات و تهدیدات را افزایش خواهد داد.
او ضمن این که آزادی فوری شیخ علی سلمان را خواستار شد، افزود: واکنشهای بینالمللی و مجامع و مراجع دینی مذهبی به دستگیری شیخ علی سلمان نشان میدهد که وی از احترام زیادی برخوردارند و مشی اعتدالی ایشان و جمعیت الوفاق مقبولیت مردمی و بینالمللی دارد.
همچنین ظریف در تماس تلفنی با برخی از همتایان خود خواستار تلاش بیشتر آنها برای آزادی هر چه سریعتر شیخ علی سلمان شد.
وزیر خارجه کشورمان با توجه به ادامه بازداشت شیخ علی سلمان، دبیر کل جمعیت الوفاق بحرین که موجب تعجب و نگرانی خیرخواهان مذهبی و سیاسی منطقه شده است، در تماس تلفنی با تنی چند از وزیران خارجه کشورهای منطقه از آنها خواست در راستای مسوولیت همگانی برای حمایت از اعتدال و فعالیت سیاسی مسالمتجویانه، در شرایط حساس فعلی منطقه تلاش کنند تا این شخصیت سیاسی ملی بحرین که همواره طرفدار گفتوگو و مشی اعتدالی بوده هر چه سریعتر آزاد شود.
وزیران خارجه طرف گفتوگو ضمن تأیید ضرورت حمایت از مذاکره و روشهای مسالمتجویانه در حل اختلافات سیاسی متعهد شدند حداکثر تلاش خود را در این زمینه به کار گیرند.
انتهای پیام