تحقیقات نشان میدهد کودکانی که ویولون یا پیانو مینوازند، چیزی بیشتر از موسیقی میآموزند.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه خراسان، محققان تیم روانپزشکی کودک دانشگاه ورمونت با بررسی اسکن مغزی مربوط به 232 نفر از افراد 6 تا 18 ساله، دریافتند که آموزش موسیقی میتواند به بچهها کمک کند تا توجه خود را متمرکز کنند، احساسات خود را کنترل کرده و اضطراب خود را کاهش دهند.
پروفسور جیمز هودزیاک، استاد روانشناسی و سرپرست مرکز کودکان، نوجوانان و خانواده دانشگاه ورمونت و همکاران وی از این پژوهش به عنوان بزرگترین تحقیق انجام شده در خصوص ارتباط میان نواختن موسیقی و رشد و تکامل مغز یاد میکند.
همزمان با رشد کودک، ضخامت کورتکس یا لایه بیرونی مغز تغییر میکند. در بررسیهای قبلی، محققان با بررسی اطلاعات به دست آمده از MRI به این نتیجه رسیده بودند که ضخامت یا نازکی کورتکس در ناحیه ویژهای از مغز میتواند با میزان استرس و اضطراب فرد، مشکلات تمرکز حواس، رفتارهای خصومتآمیز و توانایی کنترل مسائل در کودکان در ارتباط باشد.
محققان قصد داشتند دریابند که آیا یک فعالیت مثبت همچون نواختن موسیقی میتواند این شاخصها را در کورتکس مغز تغییر دهد یا خیر.
تمرین موسیقی بر روی نواحی محرکه مغز تاثیر دارد چرا که فعالیتی است که به کنترل و هماهنگی حرکات نیازمند است. این آموزشها حتی بر نواحی از مغز که رفتار را تنظیم میکنند نیز تاثیر دارد. به عنوان مثال، تمرین موسیقی، ضخامت کورتکس مغز را در نواحی مرتبط با عملکردهای اجرایی از جمله حافظه جاری، کنترل توجهات و برنامهریزی برای آینده، تحت تاثیر قرار میدهد. آموزش موسیقی همچنین با ضخامت کورتکس مغز در نواحی که نقش مهمی در رفتارهای بازدارنده و کنترل احساسات دارند نیز دارای ارتباطات اساسی است.
این تحقیق در مجله " the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry " به چاپ رسیده است.
انتهای پیام