سیاره ناهید اکنون یک جهان خشک و بیحاصل با جو ویرانگر، بارانهای اسیدی و دمای 480 درجه سانتیگراد است اما دانشمندان بر این باورند که این سیاره جهنمی ممکن است زمانی از آب کافی در جو برای پوششدهی به دریایی با عمق 25 متر در سطح آن برخوردار بوده باشد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، در حالی که ناهید بسیار گرمتر از آن است که آب بتواند به شکل باران بر سطح آن ببارد، پژوهش جدید حاکی از آن است که این سیاره احتمالا از اقیانوسهای عظیمی از دیاکسیدکربن فوق بحرانی برخوردار بوده که اخیرا دانشمندان دریافتهاند میتوانند قابلیت حیات داشته باشند.
به گفته دیما بولماتوف، فیزیکدان نظری دانشگاه کورنل، در حال حاضر جو سیاره ناهید بیشتر از دیاکسید کربن ساخته شده که میزان آن حدودا 96.5 درصد است.
این دیاکسیدکربن فوق بحرانی زمانی که مایعات و گازها به آستانه دما و فشار خود رسیدند، ایجاد شده است که به شکل مایعی با ویژگیهای مایع و گاز است.
دانشمندان پیش از این تصور میکردند که ویژگیهای فیزیکی مایعات فوق بحرانی به آهستگی با فشار و دما تغییر میکند. اما شبیهسازیهای رایانهای محققان نشان داد که این مورد درست نیست.
فشار عظیم جوی در ناهید در اولین روزهای آن ممکن است باعث شده باشد که دیاکسیدکربن فوق بحرانی شبیه حبابهای صابون یا به گفته دانشمندان، حبابهای گازی که با لایه ضخیمی از مایع پوشیده شدهاند، بنظر برسد.
این کشف در پی پژوهشی در ماه نوامبر است که نشان داد، حیات میتواند در سیارهای که حاوی دیاکسیدکربن فوق بحرانی است، رشد کند.
محققان دانشگاه واشنگتن با مقایسه آنزیمها در دیاکسیدکربن و آب دریافتند که این موجودات در دیاکسیدکربن بحرانی، ثابتتر هستند. آنها همچنین دریافتند که برخی گونههای باکتری در مقابل دیاکسیدکربن فوق بحرانی مقاوم هستند.
تحقیقات پیشین نیز دریافته بود که میکروبها میتوانند در نزدیکی دیاکسیدکربن مایع زیر اقیانوسهای زمین زندگی کنند.
اگر سیاره ناهید از اقیانوسهای دیاکسیدکربن فوقبحرانی برخوردار باشد، ممکن است بقایای حیات در آن وجود داشته باشد.
انتهای پیام