وزیر اقتصاد ترکیه در پاسخ به ایسنا:

تصمیم‌ قطعی برای تردد در مرز بازرگان به وزیر ارتباطات موکول شد

وزیر اقتصاد ترکیه اعلام کرد: در رابطه با تردد کامیون‌ها در مرز بازرگان و دریافت مابه‌التفاوت سوخت با سفری که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اواسط ژانویه به آنکارا خواهد داشت برای این موضوع راهکاری پایدار و بلند‌مدت اندیشیده می‌شود.

وزیر اقتصاد ترکیه اعلام کرد: در رابطه با تردد کامیون‌ها در مرز بازرگان و دریافت مابه‌التفاوت سوخت با سفری که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اواسط ژانویه به آنکارا خواهد داشت برای این موضوع راهکاری پایدار و بلند‌مدت اندیشیده می‌شود.

زیبکچی امروز - چهارشنبه - در نشستی که در پایان دیدار هیات اقتصادی ایران و ترکیه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی بر این‌که بنا به پیشنهاد شما (وزیر اقتصاد ترکیه) نباید مابه‌التفاوت سوخت دریافت شود که این موضوع در نهایت به ضرر ایران است و هر لیتر سوخت در ترکیه 7000 تومان و در ایران 250 تومان است، توضیح داد: کشور‌های اطراف ترکیه مثل عراق، آذربایجان و روسیه قیمت سوخت‌شان بسیار ارزان‌تر از ترکیه است و در این رابطه هیچ کشوری بحث دریافت مابه‌التفاوت سوخت را از کامیون‌ها مطرح نمی‌کند.

وی افزود: کامیون‌هایی که با سوخت ارزان‌قیمت وارد کشور می‌شوند این موضوع فقط به ضرر دولت و کشور ترکیه است چراکه کامیون‌داران ترکی عوارض سوخت به ترکیه نمی‌پردازند.

وزیر اقتصاد ترکیه در عین حال بیان کرد: در هر صورت در سفری که در 13 و 14 ژانویه وزیر ارتباطات ایران به آنکار خواهد داشت برای این موضوع راهکاری پایدار و بلند‌مدت اندیشیده می‌شود.

زیبکچی با بیان این‌که با دیدگاه‌های وزیر صنعت، معدن وت جارت ایران درمورد مسائل حمل‌ و نقلی موافقم، گفت: صرف وقت سر مسائل تردد بازرگانان در مرز بازرگان و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد زیبنده شخصیت دو کشور نیست.

وی در رابطه با بحث استفاده از پول ملی و جایگزین‌شدن آن با دلار گفت: این موضوع را در جلسه‌ای با بانک مرکزی ترکیه مطرح می‌کنم و در نهایت این موضوع به نتیجه خواهد رسید.

وزیر اقتصاد ترکیه همچنین از ایجاد پنجره واحد برای گمرک استقبال و اظهار کرد: با تمامی توان از این موضوع حمایت می‌کنیم و اقدامات لازم را برای آن انجام می‌دهیم، چون این پنجره واحد از بسیاری از دوباره‌کاری‌ها جلوگیری می‌کند.

وی به ساخته شدن جاده خوی – رازی تاکید کرد و گفت: همه تلاش‌مان را در این زمینه انجام می‌دهیم و امکانات و تجهیزات مربوطه در این زمینه باید انجام شود.

زیبکچی همچنین در بخشی از سخنان خود با بیان این‌که در ارتباط با شهرک‌های مرزی صنعتی با نظر وزیر صنعت موافقم، افزود: در مورد شهر صنعتی تبریز که پیشنهاد شما بود تیمی را جهت بررسی به آنجا می‌رسانیم و ما نیز یک شهرک صنعتی و نقطه‌ای را در مرز مشخص کردیم که از شما خواهش می‌کنم تیمی را برای بررسی این منطقه بفرستید، ما حتی می‌توانیم به ایجاد شهرک صنعتی جدا کنیم که در این زمینه باید به توافق برسیم.

وی تاکید کرد: در تمامی مبادی گمرکی در ایران نوسازی و بازسازی اساسی را شروع کردیم و در حال اتمام است و اگر اقدام طرف ایرانی هم انجام شود و ما بتوانیم به عنوان گمرک واحد از آن بهره‌برداری کنیم خوب است.

وزیر اقتصاد ترکیه در مورد توافق‌نامه تجارت ترجیحی گفت: جزئیات این موضوع باید به دقت بررسی شود. همچنین ماهانه یکبار کمیته‌هایی موضوعات و موارد مورد توافق را بررسی و تصمیمات لازم در این زمینه را اتخاذ می‌کنند.

وی اظهار کرد: در ترکیه پروسه جدیدی را آغاز کردیم و قرار است مراکز تجارت ترکیه را از سفارتخانه جدا کنیم و تشکیلات جداگانه‌ای برای آنها در نظر بگیریم و به عنوان مراکز مهم مشورتی و نهاد جدیدی در دنیا این مراکز کار خودشان را آغاز خواهند کرد و حمایت‌های لازم را از مراکز تجارت ترکیه خواهیم داشت.

زیبکچی با بیان این‌که در حال حاضر یک رایزن بازرگانی در ایران داریم، گفت: این تعداد را به هشت رایزن ارتقا خواهیم داد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۰ دی ۱۳۹۳ / ۱۳:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93101005461
  • خبرنگار :