درحالی که منابع پاکستانی گزارش دادند ایران به پاکستان پیشنهاد کرده پول منابع انرژی صادراتی به این کشور را از طریق یک طرف ثالث پرداخت کند، وزارت نفت ایران هرگونه توافق جدید را تکذیب کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، روزنامه پاکستان تریبیون امروز اعلام کرد که با توجه به بیمیلی بانکهای بینالمللی برای انتقال بدهیهای پاکستان به ایران تحت فشار تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا، ایران به اسلامآباد پیشنهاد کرده که از یک طرف ثالث برای انتقال این پولها استفاده کند. این روزنامه به نقل از منابع آگاه نوشت: ایران یک توافق اصلاح شده را درباره پروژه خط لوله گاز بین دو کشور پیشنهاد کرده و از پاکستان خواسته از یک طرف ثالث برای پرداخت پول گاز انتقالی به پاکستان استفاده کند.
منابع پاکستانی اعلام کردند، علی طیبنیا وزیر امور اقتصاد و دارایی ایران در سفر به پاکستان در هشتم دسامبر این پیشنهاد را در دیدار با شاهد خان عباسی وزیر نفت این کشور مطرح کرده است.
این درحالی است که وزارت نفت ایران رسما در بیانیه ای اعلام کرده است که "مقامات بلند پایه ایران و پاکستان برای اجرای قرارداد خرید و فروش گاز میان دو کشور مذاکراتی داشتهاند، اما انجام هر گونه توافق تازه در این زمینه صحت ندارد."
یک مقام آگاه پاکستانی گفت: انتظار میرود گروهی از ایران به زودی برای نهایی کردن طرح جایگزین برای پروژه خط لوله صلح و پیشنهاد پرداخت از طریق طرف ثالث راهی پاکستان شود.
با اینحال وزارت نفت، ضمن تاکید بر اهمیت قرارداد خرید و فروش گاز میان ایران و پاکستان و عزم مسئولان دو طرف بر اجرای این قرارداد در زمان تعیین شده، گزارشهای اخیر برخی رسانهها را مبنی بر انجام توافقهای تازه در این زمینه تکذیب کرد.
این در حالی است که بنا بر اعلام وزارت نفت ایران، شاهد خاقان عباسی، وزیر انرژی پاکستان نیز انتساب خبرهایی را مبنی بر توافقهای جدید در اجرای خط لوله گازی میان دو کشور تکذیب کردهاند.
ایران در حال حاضر خط لوله صلح را در خاک خود احداث کرده و انتظار دارد که پاکستان به تعهدات خود پایبند باشد و هرچه سریع تر بخش پاکستانی خط لوله را احداث کند.
وزیر اقتصاد ایران در سفر به پاکستان ضمن ابراز تمایل برای انتقال هرچه زودتر گاز ایران به پاکستان گفت که این کشور بتواند بر بحران انرژی خود غلبه کند. وزیر اقتصاد ایران همچنین گفت: گفتگوها با جامعه بینالمللی درباره برنامه هستهای موفقیت آمیز بوده و تحریمها به زودی برداشته خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد: با لغو تحریمها سطح تجاری ایران و روابط اقتصادی با همسایگانش بهبود پیدا کند.
پاکستان تاکید دارد، ایران در جریان مذاکرات هسته ای باید به دنبال معافیت ویژه پروژه خط لوله صلح از تحریمها باشد. وزیر نفت پاکستان مدعی است، تحریمهای بینالمللی علیه ایران مانع پیشرفت احداث خط لوله در خاک این کشور شده است.
وی افزود: به رغم تلاشهای ما، پیمانکاران بینالمللی و تامینکنندگان تجهیزات تمایلی برای حضور در این پروژه ندارند.
وی افزود دولت این کشور اکنون در حال برنامهریزی برای تکمیل این پروژه در دو فاز است که اول شامل احداث یک پایانه گاز طبیعی مایع(ال ان جی) در بندر گوادار و سپس احداث یک خط لوله 700 کیلومتری 42 اینچی از گوادار به نوابشاه برای انتقال گاز ایران به بخشهای شمالی پاکستان است.
عباسی افزود: دولت در حال مذاکره با شرکتهای چینی برای احداث خط لوله است و کار احداث 70 کیلومتر از خط لوله از گوادور به مرز ایران توسط شرکتهای پاکستانی انجام خواهد شد. این پروژه انتظار میرود در آینده نزدیک شروع شود.
انتهای پیام