دویدن معلولان با پروتز پای مصنوعی ایرانی

محققان دانشگاه خواجه نصیر موفق به تولید پروتز پای مصنوعی کربنی به منظور راه رفتن و دویدن افراد معلول شدند.

محققان دانشگاه خواجه نصیر موفق به تولید پروتز پای مصنوعی کربنی به منظور راه رفتن و دویدن افراد معلول شدند.

هادی نوروزیان، مجری طرح پروتز پای مصنوعی کربنی در گفت وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با توضیح جزییات این دستاورد با بیان اینکه این پروتز مصنوعی در دو نوع دویدن و راه رفتن توسط تیم مهندسی مکانیک مرکز تحقیقات مواد و سازه‏ های پیشرفته و هوشمند دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برای اولین بار در کشور طراحی و تولید شده است، گفت‌: پروتز پای مصنوعی کربنی با داشتن قابلیت انعطاف پذیری بالا همانند یک فنر تخت عمل می‏ کند و این امکان را برای فرد معلول فراهم می‌کند که در کنار افراد سالم به ورزش‏هایی نظیر دو و میدانی بپردازد.

وی با بیان اینکه پروژه ساخت پروتز‏های مصنوعی کربنی از سال 1390 در قالب پایان‏‌نامه کارشناسی‏ ارشد در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با هدف ارتقای سطح کیفی زندگی معلولان و جانبازان آغاز شد، گفت:‌ این پروژه با صرف هزینه 100 میلیون ریال طی مدت دو سال ادامه یافته و در نهایت اولین نمونه‏ های آزمایشگاهی از پروتزهای مصنوعی کربنی در سال 1392 ساخته و مراحل آزمون‏های آزمایشگاهی و عملی خود را طی کرد.

پروتز پا

نوروزیان با بیان اینکه این پروتز مصنوعی از جنس کامپوزیت کربن-اپوکسی ساخته شده است، گفت: در این روش پارچه های کربنی با روش‌های پیشرفته در کنار هم قرار می‌گیرند و در نهایت محصول مورد نظر تولید خواهد شد که در این میان از ویژگی‌های اصلی کامپوزیت‌ها سبکی و استحکام بالا است.

وی عملکرد مشابه این پروتز نسبت به نمونه‏‌های خارجی در کنار قیمت ارزان را از ویژگی‏های اصلی این محصول به شمار می‌رود،‌ اظهارکرد: پروتزهای مصنوعی کربنی در دو نوع دویدن و راه رفتن، تا پایان سال جاری وارد بازار خواهد شد.

وی اظهارامیدواری کرد که با حمایت مسئولان از تولیدکنندگان داخلی، هر چه بیشتر شاهد رشد و شکوفایی کشور در راه رسیدن به دستاوردهای پژوهشی جدید باشیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۷ دی ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 93100703050
  • خبرنگار :