نایب رییس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس گفت: تخلفات اقتصادی موجب عدم اعتماد به نظام و زیر سوال بردن امنیت ملی است و در حکم دشمنی علیه نظام میباشد که باید به شدت با آن برخورد شود تا کسی جرات چنین کاری را به خود ندهد.
محمدرضا پورابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کویر، درباره فساد 12 هزار میلیاردی اظهار کرد: متاسفانه عدم وجود یک نظام جامع اطلاعاتی و نظارت دقیق بانک مرکزی در خصوص بانکهای دولتی و خصوصی و همچنین توسعه شیوههای ارائه خدمت در نظام بانکی که نیازمند تدوین آیین نامههای مناسب برای کنترل است و ضعفهای شدیدی که در حوزه عملیات بانکی هست، امکان سوء استفاده را برای افراد فراهم می کند.
وی افزود: این سوء استفادهها همچنین به دلیل ضعف مدیریتهای بانکی نیز هست که باعث شده هر چند وقت یک بار شاهد تخلفات کوچک، متوسط و بزرگ در نظام بانکی کشور باشیم.
پورابراهیمی تصریح کرد: امروز تجربه دنیا در حوزه استفاده از نظارتهای پیشرفته در نظام بانکی اقدامی مناسب است که میتوانیم آن را انجام دهیم.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس بیان کرد: به دلیل ضعف مدیریت کلان بانکی، ضعف مدیریت استانی، سوء استفاده مسوول شعبه بانک، تخلفات مربوط به ضمانت نامههای جعلی و تبدیل به نقد و ابطال و صدور مجدد ضمانتنامه انجام شده و این فرآیند در دوره زمانی دو ساله بوده که متاسفانه این ضعف نظارت است که کسی به این موضوع توجه نکرده و این از مهم ترین موضوعاتی است که چرا این حفره بزرگ وجود دارد.
وی بیان کرد: برخی مدیران شعبه به تفکیک شهرستان، حسابها و ضمانت نامهها هر روز ریز اطلاعات را دارند و تغییرات را بررسی و براساس مقررات هشدار می دهند اما متاسفانه این امر در بسیاری از بانکها رعایت نمیشود.
پورابراهیمی گفت: در حال حاضر در بازار سرمایه نرم افزارهای جدیدی وجود دارد که رفتارهای بازار را بررسی میکند و اگر کسی که رفتار غیرمجاز انجام دهد، نرم افزار آلارم میدهد و رفتارها ضابطهمند شده است.
وی تصریح کرد: در حوزه نظام بانکی هم اعتقاد داریم نمیشود در یک بانکی ضمانت نامه خلاف صادر شده و رییس شهرستان، استان و کشور و بانک مرکزی متوجه نشود که این جای تاسف است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: برخی افراد در کرمان در ارتباط با پیگیری این فساد مالی از چند ماه قبل درگیر شده اند و اطلاع دقیقی از تعداد آنها ندارم، اما شرکت ها و موسسات دیگری درگیر بوده اند و در فرآیند پرونده مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
وی افزود: وزارت اطلاعات و حوزه قضایی کشور و استان در حال کار جدی در این زمینه هستند و حجم تجمعی این تخلفات بالاست.
پورابراهیمی در ادامه تاکید کرد: درخواست ما این است که مسوولان اقتصادی و نظام بانکی استان و کشور با دقت و رویکرد کارشناسی، کار را نظارت و پیگیری کنند و در این صورت می توانیم امیدوار باشیم که این اتفاق در آینده کمتر بیفتد.
وی با اشاره به اینکه این اتفاقات موجب عدم اعتماد مردم به فعالیتهای اقتصادی میشود، تصریح کرد: این اقدامات از اقدام دشمن علیه کشور بدتر است و تخلف اقتصادی باید به عنوان تخلف علیه امنیت ملی و اعتماد ملی تلقی شود.
پورابراهیمی تاکید کرد: تخلفات اقتصادی موجب عدم اعتماد به نظام و زیر سوال بردن امنیت ملی است و در حکم دشمنی علیه نظام می باشد که باید به شدت با آن برخورد شود تا کسی جرات چنین کاری را به خود ندهد.
انتهای پیام