معاون طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به اینکه طرح واگذاری و ساخت و ساز در آشوراده نتیجه مطالعات کارشناسانه است، گفت: سازمان محیط زیست باید با تمام ابزارهایی که در اختیار دارد از آسیب رسیدن به محیط زیست جلوگیری کند.
به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، احمدعلی کیخا در برنامه اصل «50» که ظهر امروز از شبکه یک سیما پخش شد درخصوص جزیره آشوراده بیان کرد: برای تحلیل مسائل مربوط به این منطقه باید در یک چارچوب منطقی عمل کرد. نگرانی مردم و NGOها کاملا بجاست.
معاون طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه براساس قانون حفظ محیط زیست یک وظیفه عمومی است، ادامه داد: باید به این نکته اشاره کنم که سازمان حفاظت از محیط زیست متولی حفاظت از منابع زیستمحیطی است و باید به صلاحیت این سازمان احترام گذاشته شود.
کیخا با اشاره به مطالعات کارشناسی پیرامون واگذاری و ساخت و ساز در جزیره آشوراده اظهار کرد: انجام این طرح با در نظر گرفتن کلیه ملاحظات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی بوده است.
وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست مالک آشوراده نیست، خاطرنشان کرد: طرح مطالعاتی جزیره آشوراده براساس قوانین و ضوابط تصویب شده است و سازمان محیط زیست هیچگونه حق واگذاری ندارد، بلکه تنها در این مجموعه مدیریت میکند. ما باید با تمام ابزارهایی که در اختیار داریم از آسیب رسیدن به محیط زیست جلوگیری کنیم.
وی در ادامه با اشاره به کشته شدن دو یوزپلنگ در هفته گذشته افزود: در استان سمنان در هفتهای که گذشت تصادفات جادهای باعث تلف شدن دو یوزپلنگ شد.
معاون طبیعی محیط زیست کشور ادامه داد: به دلیل مرگ مادر، یکی از تولهها را از دست دادیم یعنی بعد از مرگ مادر تولهها او را ترک نکردند. تولهها به رغم تلاش محیطبانان برای رها کردن لاشه یوزپلنگ کشته شده او را ترک نکردند و این باعث کشته شدن یکی از تولهها شد.
کیخوا در این خصوص ادامه داد: دو توله باقی مانده نابالغ هستند، اما توانایی محافظت از خود را دارند. بنابراین به پارک پردسیان منتقل نخواهند شد.
کیخا با اشاره به اینکه تنها صد قلاده یوزپلنگ در کشور زندگی میکنند، گفت: در این منطقه بیش از 30 تابلوی هشدار به رانندگان وجود دارد اما میبینیم که رانندگان توجهی به این موضوع نمیکنند.
کاهش نگران کننده جمعیت حیات وحش کشور
معاون طبیعی سازمان حفاظت از محیط زیست کاهش جمعیت حیات وحش در کشور را نگرانکننده دانست و گفت: در استان خراسان رضوی جمعیت حیات وحش از سه هزار و 600 گونه به 600 گونه کاهش یافته است. همچنین براساس اظهارات محیطبانان جنگل گلستان کاهش گونههای جانوری در این منطقه نیز نگرانکننده است.
انتهای پیام