پنجاه و ششمین جلسه ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، روز سه شنبه، 25 آذرماه به ریاست دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در تشریح دستور این جلسه و مصوبات آن گفت: در این جلسه بودجه پژوهش، علم و فناوری کشور در لایحه بودجه سال 1394 که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده، مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و مرکز آمار ایران و ... گزارش خوبی را در خصوص نکات مثبت و برخی نقایص که در بودجه سال 94 در ارتباط با علم و فناوری وجود دارد، تهیه کرده است که این گزارش در جلسه به استحضار اعضای ستاد رسید.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در این گزارش اطلاعات مربوط به اعتبارات بخش علم و فناوری در لایحه بودجه سال 94 و انطباق آن با سیاستهای کلی علم و فناوری ابلاغ شده از جانب مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که باید طبق آن بودجه بخش پژوهش در سال 1404 به چهار درصد تولید ناخالص داخلی برسد، بررسی شد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: همچنین اعضا پیشنهاد کردند با توجه به این نکته که بودجه پژوهشی برخی از نهادها مانند بنیاد مستضعفان و ... در لایحه بودجه پیشنهادی دولت درج نمیشود، علاوه بر استانداردسازی و هماهنگی اطلاعات علم و فناوری با همه دستگاهها، این بودجهها هم در محاسبه بودجه پژوهشی کشور لحاظ شود.
وی افزود: با توجه به این آمارها به نظر میرسد بودجه بخش پژوهش باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: در جلسه همچنین این موضوع مطرح شد که با توجه به تورم اعلامی از جانب دولت، بودجه بخش علم و فناوری در لایحه بودجه سال 1394 به طور میانگین نزدیک به بودجه تخصیص در سال 1393 است و با این آمار در برخی حوزهها شاهد افزایش و در برخی از حوزهها شاهد کاهش بودجه هستیم.
کبگانیان گفت: اعضا همچنین پیشنهاد کردند که برای رسیدن به هدف تعیین شده از جانب مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بخش دولتی هر سال در بودجه پژوهشی نسبت به بودجه سال گذشته حدود 25-20 درصد افزایش داشته باشیم و وزارتخانههای ذیربط و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم سعی کنند این الزام را در بودجههای سالانه کشور گنجانیده شود.
وی افزود: در مورد بخش خصوصی هم تأکید شد باید برای تخصیص بودجه مناسب برای پژوهش از جانب این بخش، تمهیداتی مانند معافیتهای مالیاتی و ... اندیشیده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: دستور دیگر جلسه بررسی «مأموریتهای جهاد دانشگاهی در چارچوب نقشه جامع علمی کشور» بود که خوشبختانه این ماموریتها امروز از تصویب ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گذشت.
کبگانیان گفت: مدیریت انتقال توسعه و فناوری در طرحهای کلان توسعهای و عمرانی منتخب کشور، ایجاد نهاد ملی پژوهش و فناوری برای برخی از طرحهای کلان ملی، مشارکت در توسعه آموزشهای تخصصی نوین و مهارتهای پیشرفته در سطح ملی و بینالمللی، ارتقای فرهنگ کارآفرینی و روحیه خودباوری و ترویج الگوهای موفق علم و فناوری، ساماندهی نظام هدایت شغلی و توانمندسازی دانشآموختگان در حوزههای منتخب و مشارکت در تعمیق و گسترش فرهنگ اسلامی ایرانی در دانشگاهها بخشی از ماموریتهای مصوب برای جهاد دانشگاهی است.
وی همچنین در پایان افزود: مقرر شد جهاد دانشگاهی ظرف مدت چهار ماه نقشه راه اجرایی کردن این مأموریتها را برای تصویب به ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور تقدیم کند و ضمنا هر سال گزارش این اقدامات نیز از سوی جهاد دانشگاهی به این ستاد ارائه شود.
انتهای پیام