رییس جمهور:

به مذاکره کنندگان ایران صد در صد اعتماد دارم/دنیا چاره‌ای جز نشستن پای میز مذاکره ندارد

رییس جمهور تصریح کرد: به حول و قوه الهی تحریم‌ها را از پیش پای مردم برمی‌داریم، البته ممکن است عده‌ای خوششان نیاید، آنها تعداد کمی را تشکیل می‌دهد چون می‌خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و از این که آب صاف شود ناراحتند.

رییس جمهور تصریح کرد: به حول و قوه الهی تحریم‌ها را از پیش پای مردم برمی‌داریم، البته ممکن است عده‌ای خوششان نیاید، آنها تعداد کمی را تشکیل می‌دهد چون می‌خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند و از این که آب صاف شود ناراحتند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،حجت‌الاسلام والمسلمین روحانی در پنجاه و چهارمین مجمع سالیانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که اکثریت قاطع ملت به دنبال این هستند که زنجیره غلط و ظالمانه تحریم‌ها را پاره کنند، اظهارکرد: دنیا چاره‌ای ندارد، جز این که با جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره بنشیند و راه‌های دیگر غلط است و آنها تجربه کردند و اگر دوباره امتحان کنند ضرر بیشتری خواهند کرد.

وی با تاکید بر این که فعالیت‌های ما در زمینه‌ی هسته‌ای شفاف، صحیح، و قانونی بوده و است خاطر نشان کرد: در دنیا مذاکره منطقی و حساب شده می‌کنیم و بالاخره روزی کل مذاکرات ما پخش خواهد شد که با چه سختی و قدرت و استعداد و منطقی در این زمینه تلاش شده است.

روحانی با بیان این‌که من به مذاکره کنندگان خودمان صد در صد اعتماد فنی، علمی و حقوقی دارم، گفت: تیم مذاکره کننده‌ی ما کارکشته است . پس مردم هم کاملا اعتماد داشته باشند؛ چرا که راه ما راه درست است و این راه را پیش می‌رویم. اما باید حواسمان باشد چطور راه را طی می‌کنیم.

رییس جمهور با اشاره به این‌که عده‌ای در 12 سال گذشته سنگی را به چاه انداخته‌اند گفت: امروز عده‌ای به ما می‌گویند زود باشید و عده‌ای می‌گویند این کار را رها کنید. که ما به حرف هیچ کدام گوش نمی‌دهیم و آرام و آرام و حساب شده کار خود را ادامه خواهیم داد. چون هم طناب و هم راه و هم زور بیرون آوردن این سنگ را از چاه داریم.

به گزارش ایسنا، روحانی در بخشی از سخنان خود با گرامی داشت روزهای این هفته و هفته پیش رو از جمله اربعین حسینی، رحلت پیامبر (ص) ، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و علی ابن موسی الرضا (ع) گفت: خوشحالم که در 24 آذرماه امسال یعنی 1 سال و 6 ماه بعد از 24 خرداد 92 روز حماسه ملی مردم عزیز ایران در مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گزارش سال 92 را شنیدم و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

وی با بیان این که از رئیس کل بانک مرکزی، معاونان، کارشناسان و همه‌ی کارکنان زحمت‌کش این اداره که بار اصلی را برای ساماندهی اقتصاد کشور بر دوش دارند تشکر می‌کنم، افزود: در طول یک و نیم سال گذشته کار بزرگی در بخش اقتصادی ، مالی و پولی انجام شده است که بانک مرکزی سهم بسزایی در سازمان دهی این امر به عهده داشته است.

وی با اشاره به این که بانک مرکزی وظایف فراوانی دارد و مهمترین رسالت آن در قدم اول کنترل تورم است، خاطرنشان کرد:‌ مهم است که بدانیم با ابزاری مثل بانک چگونه رفتار کنیم و از آن بهره بگیریم چون اصولا هدف نهایی بانک‌ها خدمات به مردم است که بهتر است عمده خدمات در بخش تولید باشد.

وی با اشاره به وظیفه‌ی بانک‌ها در جابجایی پول‌ها تصریح کرد: کم کم مردم می‌خواهند با موبایل کارهای بانکی خود را انجام دهند از جمله فعالیت‌های روزمره و اقتصادی‌شان، چرا که از نظر وقت به صرف مردم خواهد بود و به سرعت و دقت اقتصاد هم کمک می‌کند. همچنین از لحاظ آلودگی هوا و مصرف سوخت نیز به نفع کشور است.

وی با اشاره به اهمیت شکل‌گیری دولت الکترونیک بخصوص در حوزه ی بانک‌ها گفت: شب گذشته بانک مرکزی گزارش امیدوارکننده‌ای به دولت داد که تلاش می‌کند همپای دنیا از فناوری‌های روز برای بانک‌های کشور استفاده کند.

وی با تاکید بر این که بانک‌ها باید مورد اعتماد مردم باشند خاطر نشان کرد: امروز بانک‌ها مورد اعتماد مردم هستند و مردم سرمایه‌ی زندگی و پس اندازشان را جایی می‌گذارند که به آن اعتماد دارند. البته باید بدانیم که اموال مردم در حساب‌های بانکی جزو اسرار زندگی‌شان است. مانند یک پزشک که باید اسرار بیمارش را نزد خود نگه دارد اسرار مالی مردم نیز باید نزد بانک‌ها بماند و افشا نشود.

وی با تاکید بر این که اعتماد و دقت و سرعت عمل اساس کار بانک‌هاست اظهار کرد: باید کاری کنیم مردم از لحاظ دینی در مذاهب مختلف بتوانند راحت پولشان را نزد بانک‌ها بگذارند و دلشان قرص باشد که فعالیت‌های انجام شده در بانک بر اساس مقررات دینی است.

روحانی با اشاره به این که یکی از مقامات بلند پایه‌ی ترکیه می‌گفت که مهمترین بانک‌ها در این کشور بانک‌های اسلامی هستند، تصریح کرد: این مقام ترک می‌گفت بیشتر مردم پولشان را در بانک‌های اسلامی پس از انداز می‌کنند و بیش از 40 میلیارد دلار پول مردم در این بانک‌ها است و حتی مردم معتقدند پولشان در این بانک‌ها برکت بیشتری دارد و فعالان اقتصادی قراردادهای خود را با این بانک‌ها می‌بندند.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این که از مجلس اول قانون بدون ربا و بانکداری اسلامی تصویب شد و بانک‌های ما بر اساس قواعد اسلامی کار می‌کنند خاطر نشان کرد: خوب است در برخی از استان‌ها که حساسیت ویژه ای دارند شعباتی شکل بگیرد که دقیق‌تر وروشن‌تر و شفاف‌تر بر اساس بانک‌داری اسلامی کار کنند.

وی با اشاره به این که ربا در اسلام کیفر بالایی دارد گفت: لحن قرآن در زمینه ی ربا بسیار تند است.

وی با تاکید بر این که بانک مرکزی باید نسبت به تعداد بانک‌ها و شعبات آن نظارت کند افزود: معیار دنیا برای تعداد بانک در کشور چه اندازه است؟ و در ده سال اخیر در دنیا چند بانک تاسیس شده است و این تعداد در کشور ما چقدر بوده است؟

روحانی تاکید کرد:‌ به جای صرف پول برای تاسیس شعب مجلل بهتر است این پول را در تولید استفاده کنیم و بانک‌های دولتی هم سرمایه‌شان را به پول تبدیل کرده و در اختیار کارآفرینان مولد قرار دهند که این کار به نفع کشور است.

روحانی با بیان این که از دیگر مسئولیت‌های بانک مرکزی مهار تورم است گفت: پول پرفشار خطرناک‌ترین وسیله در مبادلات پولی است، یعنی وقتی دست بانک باز گذاشته شود و دولت شروع به بی‌انضباطی کند و بانک مرکزی را مجبور به چاپ پول کند از لحاظ شرعی و قانونی کار درستی نیست و بلافاصله در جیب مردم اثر می‌گذارد و ارزش پول را پایین می‌آورد.

رئیس جمهور با اشاره به این که دیدیم که تصمیم‌گیری برای مسکن مهر چه بلایی سر کشور آورده است، افزود: هر چه پول در تاریخ ایران چاپ شده بود چهل و چند درصد کل آن پول را برای مسکن مهر چاپ کردند، یعنی 45 هزار میلیارد تومان پول برای مسکن مهر در اختیار بانک مسکن قرار دادند که این پول از پول توجیبی مردم برداشته شد و کار بی‌نظیری از نظر بی‌انضباطی مالی انجام شد و دولت بعدی هم مجبور شد که این راه را ادامه دهد.

روحانی افزود: پارسال دولتی را تحویل گرفتیم که تورم 12 ماهه بالای 40 درصد و تورم نقطه به نقطه 45 درصد را داشت. که این تورم ناشی از شرایط ایجاد شده در کشور بود.

رئیس دولت یازدهم با بیان این که اولین قدم برای ثبات آرامش و اقتصاد کشور مهار تورم است، خاطر نشان کرد: برای این هدف باید مواظبت می‌کردیم حرکت پایه‌ی پولی کند باشد که در این راستا بسیاری از اقتصاد‌دان‌ها با کارمان موافق نبودند و می‌گفتند نقدینگی را آزاد کنیم؛ چرا که اساس ، رونق است. چرا که اول باید کشور را از رکود نجات داد، اما ما اعتقاد داشتیم بی‌ثباتی رونق را درست نمی‌کند. و ابتدا باید ثبات را ایجاد کرد و بعد از رکود خارج شویم. و در نتیجه آن شاهد بودیم که تورم از 40.4 درصد در سال گذشته در آبان امسال به 18.2 درصد رسید یعنی 22 واحد درصد تورم پایین آمده که این کار در طول تاریخ ایران بی سابقه بوده است.

روحانی با اشاره به این که بانک مرکزی تلاش فراوانی در کاهش نرخ تورم انجام داده است، گفت: حفظ و ادامه راه کاهش قدم به قدم تورم بسیار با اهمیت است. ضمنا باید به عقب برگردیم و در نهایت باید به تورم یک رقمی برسیم.

رئیس دولت یازدهم با اشاره به این‌که اغلب کشورهای جهان امروز تورشان یک رقمی است و ثبات دارند خاطر نشان کرد:‌برنامه‌ریزی ما در سیاست پولی و مالی به نحوی است که تورم سال آینده کمتر از امسال باشد و تا پایان 95 به مرز تک رقمی برسیم.

روحانی با بیان این‌که وقتی تورم پایین می‌آید باید نرخ بهره هم متناسب با آن باشد، تصریح کرد: رقم سود در کشور برای تولید معقول نیست و قدم به قدم بایستی آن را اصلاح کنیم البته نمی‌گویم کاری را یک روزه و بدون مطالعه انجام دهیم و در اقتصاد به هیچ وجه به اقدامات دستوری اعتقاد ندارم، چون اقتصاد را باید با آچار اقتصاد درست کنیم.

روحانی با اشاره به این که از ابزار خطرناک بانک‌ها، خلق پول است گفت: باید تعداد با شرایط بانک‌ها حساب شده باشد.

روحانی با بیان اینکه این دولت نه به بانک مرکزی و نه به مرکز آمار هیچ دستوری برای انجام نحوه محاسبات نداده است، گفت:‌مردم باید کاملا به این آمار و ارقام اعتماد داشته باشند و این دو نهاد نیز باید اطلاعات صریح و روشن شفاف در اختیار مردم قرار دهند. چون اعتماد مردم برای ما به بانک مرکزی بسیار اهمیت دارد.

وی با اشاره به آمار رشد سه ماهه اول امسال در مقایسه با سه ماهه اول سال گذشته تاکید کرد: رشدمان قابل ملاحظه بوده است و من امیدوارم این روند ادامه داشته باشد و تا پایان امسال رشد اقتصادی ما مثبت خواهد بود.

روحانی با بیان این‌که برای رونق در کشور بانک‌ها بسیار تاثیرگذارند، افزود: خبرخوشی که امسال برای مردم داشتیم این بود که مقدار اعتبارات برای بودجه عمرانی بی سابقه بود و تا امروز 21 هزارمیلیارد تومان برای بخش عمرانی اختصاص دادیم که سال آینده نیز این رقم بیشتر خواهد شد، چون اگر بودجه جاری را محدود کرده و بودجه عمرانی را توسعه دهیم به مسیر حرکت رونق کمک کرده‌ایم.

روحانی با اشاره به وجود تعداد زیادی پروژه‌ی نیمه تمام در کشور خاطرنشان کرد : بانک ها و بخش خصوصی باید به میدان بیایند و در زمینه‌ی پروژه‌های نیمه تمام یا باید آنها را بفروشیم و یا به اقساط واگذار کنیم وگرنه این پروژه‌ها از بین می‌رود.

رئیس جمهور با بیان این‌که بانک‌ها باید با قدرت در زمینه‌ی اقتصاد حرکت کنند، گفت: درست است که با تخلف دو یا سه بانک باید برخورد شود، اما اکثریت قاطع بانک‌ها ما خادم هستند. مدیران لایق و سالم بانک‌ها بدانند دولت با تمام وجود از آنها حمایت می‌کند.

روحانی با تاکید بر این که بانک‌ها باید بنگاه داری را کنار بگذارند، افزود: قرار است بانک‌ها واسطه بین مردم و تولید باشند وتسهیلات را عادلانه در اختیار کارآفرینان قرار دهند تا در کشور رقابت سالم ایجاد شود، چون رقابت ناسالم انحصار و گرفتاری ایجاد می‌کند و عدم رقابت نیز مشکلات خود را دارد بانک‌ها نیز در رقابتی سالم به دنبال ارائه تسهیلات به مردم و سود کمتر باشند، همانطور که در رقابت برای بالا بردن یک یا دو درصد حساب‌های مالی مردم به دنبال کلاه شرعی می‌گردند.

روحانی افزود: قدیم‌تر ها بین بانک‌ها فرق‌هایی وجود داشت و امیدواریم در حال حاضر از تبانی پشت پرده نیز خبری نباشد و رقابت سالم بین بانک‌ها ایجاد شود.

روحانی با بیان این که از دیگر وظایف بانک مرکزی نظارت است تصریح کرد: علت این که بانک‌های خصوصی کوچک فعال می‌شوند و مورد اعتماد مردم هستند موضوع تحت نظارت بودن آنها زیر نظر بانک مرکزی است، پس بانک مرکزی باید بداند بار سنگینی بر دوش دارد و باید نظارت کند والبته دیشب گزارشی از راه‌اندازی سامانه‌های جدید داده شده است تا نظارت قوی‌تری بر بانک‌ها وجود داشته باشد.

رئیس جمهور خاطر نشان کرد: نباید به بانک‌ها سخت گیری کنیم و نباید آنها را رها کنیم، بلکه باید نظارت دقیق ، قانونی و عادلانه در بانک‌ها داشته باشیم.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان این‌که شرایط آینده در زمینه بانکی بهتر خواهد شد، خاطرنشان کرد:‌باید خود را برای تعامل با دنیا آماده کنیم؛ چرا که در آینده نزدیک سرمایه‌گذاران فراوان به کشور ما می‌آیند و امروز شاهد ورود توریست‌های فراوان به کشور هستیم که رقم آن دو برابرو حتی تا 3 برابر شده‌اند.

روحانی به موضوع معوقات بانکی اشاره کرد و گفت:‌ امروز بانک‌های ما با مساله معوقات بانکی روبرو هستند چرا که یک عده‌ای نتوانستند بدهی‌های بانکی خود را پرداخت کنند البته نباید همه را با یک چوب بزنیم.

وی افزود: عده‌ای وام گرفتند و سپس دچار شرایط تحریم شده ونتوانستند کارشان را پیش ببرند، اما عده‌ای هستند که با بهانه و نامی از تسهیلات بانکی استفاده کردند و گاهی نام‌های مقدس روی پروژه‌ها می‌گذارند و حتی برخی بانک‌ها وشعبه‌های بانک‌ها این کار را می‌کنند که باید خیلی از این کلمات و نام‌ها ترسید که برخی شرکت‌ها و صندوق‌ها از آن استفاده می‌کنند. البته بعضی هم واقعا معتقدند، اما به طور کل باید حواسشان جمع باشد چون آدم‌ها مختلف هستند. پس اگر کسی دروغ گفته باشد و کار خلاف قانون انجام داده باشد باید با او برخورد شود، اما با کارآفرینانی که قصد خدمت و سود بردن داشته‌اند و مقصر نبوده‌اند باید مدارا کنیم تا در برخی از استان‌ها گروهی تشکیل دهیم و برای آنها راه حل پیدا کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۴ آذر ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 93092414172
  • خبرنگار : 71381