علیرغم اینکه عدهای از اعضای اتاق بازرگانی از جمله عسگراولادی و آل اسحاق با حذف کارت بازرگانی مخالفت کرده و معتقدند این کار به صلاح و امکانپذیر نیست، نعمتزاده موافقت خود را با حذف کارت بازرگانی اعلام و تصریح کرد که اتاقیها حق ندارند برای ورود رقبای جدید به تجارت خارجی،شرط و شروط بگذارند.
پس از موافقت وزیر با حذف کارت بازرگانی پدرام سلطانی، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران به ایسنا گفت: در پی حذف کارت بازرگانی مشکلات ناشی از تمدید و صدور این کارت وجود نخواهد داشت، لذا بنده هم از موافقان حذف این کارت هستم اما حذف آن پیشزمینههایی دارد.
به اعتقاد وی باید با جریان آب در دنیا حرکت کنیم و طبیعتا در خصوص فعالیتهای اقتصادی و تجارت خارجی، رقبای ما مرتبا به سمت سادهسازی مجوزها حرکت میکنند لذا کارت بازرگانی نیز قابل حذف است ولی حذف آن نیاز به پیش زمینههایی دارد.
وی افزود: مهمترین پیش زمینه آن این است که مشابه سایر کشورهایی که بخش خصوصی قوی و اثرگذاری دارند عضویت فعالان بخش خصوصی را در اتاقها فراگیر کنیم و همه کسانی که شرکتی را به ثبت میرساند یا اشخاص حقوقی فعال در کشور و فعالان تجارت خارجی به عضویت اتاق در بیایند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در عین حال تاکید کرد: کارت بازرگانی باید در سادهترین شرایط و زمان ممکن صادر شود که در حال حاضر اینگونه نیست و روند تشریفاتی صدور این کارت زیاد است.
این درحالی است که برخی از اعضای اتاق بازرگانی از جمله رییس اتاق بازرگانی تهران با حذف کارت بازرگانی مخالف هستند و معتقدند این امر به صلاح نیست و امکان حذف آن وجود ندارد.
طبق تاکید آل اسحاق کارت بازرگانی نباید برداشته شود و کارت عضویت در اتاق بازرگانی و کارت بازرگانی باید وجود داشته باشد ولی اصلاحاتی در روند صدور آن باید صورت گیرد.
عسگراولادی نیز تاکید دارد که کارت بازرگانی نباید حذف شود بلکه روند دریافت آن باید اصلاح شود چون تشریفات زیادی برای صدورش وجود دارد.
البته به اعتقاد وی اتاق بازرگانی تهران در این زمینه سخت گیریهای بیشتری داشته و روند تشریفات زیادی برای صدور کارت دارد که باعث شده روند صدور کارت بازرگانی با کندی مواجه و دیر صادر شود.
انتهای پیام